Mind

Zet je innerlijke kind aan. Plezier maakt het leven heerlijk. 8/12/18 

Innerlijke kind gebruiken we te weinig. Speel eens wat meer. Niet altijd maar serieus. Je hebt plezier wanneer je creatieve bezig bent. 

 

Maar verder heb je ook plezier? Of doe je maar alsof. Hou jezelf beter voor. Je mag best naar jezelf kijken. Kijken naar wat je mist. En dat in je leven toe voegen. 

 

Meer flow zul je krijgen. Geef eerst de tijd aan jezelf uit. Voor je het aan andere besteed.

 

Lekker een kopje koffie drinken. Of iets nieuws gaan ervaren. Heerlijk zo is het leven bedoelt. Hou dat vast. 

 

Wellicht is alles nog niet perfect. Dan mag je er nog lekker aan werken. Naar een leven waarin je volop leeft. Waarin je elke dag de hemel kust. 

 

Niet meer wanhopen naar liefde buiten jezelf. Omdat je het steeds meer in jezelf vind. Je heelt jezelf met de hoger energieën. En brengt zo de schaduwen aan het licht. 

 

Puin ruimen omdat er veel oude zooi is losgekomen. Veel baggage die je van vorig levens hebt meegenomen. En waarvan je nu afscheid mag nemen. Zodat je lichter wordt. En makkelijker komt waar je naar toe wilt. 

 

Belangrijk is dat je ook op je reis geniet. Niet alleen gefocust bent waar je heen wilt. Maar dat je ook nu leeft. En ook nu plezier maakt. Dat maakt je leven leuker en je doelen meer bereikbaar. Hoor ze al bellen naar je. Neem maar op.

Bijkomen van het afgelopen jaar. Lekker in de rust.8/12/18

je voelt alsof je niks gedaan krijgt. De afgelopen dagen. Dat mag ook wel. Naar een zeer bewogend jaar. 

We mogen bijkomen van het oude jaar. Je mag lekker in je cocon zitten. Het draait niet meer zoveel om je buitenwereld. Meer om je innerlijke wereld. 

Ben je nog wel gelukkig? Geniet je nog wel genoeg van je leven. Geniet je te weinig. Dan mag je dat nog toevoegen aan je leven. 

Heerlijk lekker reizen. Lekker ontdekken. En nieuwe dingen gaan proeven. Altijd dezelfde smaak is ook zo saai. Net als altijd dezelfde routine. Dat maakt je leven maar grijs. Je mist de kleur. 

Het proeft niet altijd lekker. Je hebt niet altijd een goede smaak nodig. Om een leuke ervaring te hebben. Soms kan een negatieve ervaring ook heerlijk zijn. 

Wees niet te hard voor jezelf. Hard werk is nutteloos. Als je er geen gevoel bij hebt. Alleen met gevoel gaat je schip vooruit. 

Je denken is alleen om te ontwerpen om te bedenken. En om te analyseren. Ja we mogen het afgelopen jaar analyseren Lekker luchtig. Vanuit de derde persoon. Zonder oordeel. 

 

 In je licht. Ben je niet naar beneden te trappen. 5/12/18


Vertrapt als mieren. Zullen we worden. Omdat we ons laten leiden door onze angst. De waarheid is zo niet beschikbaar. 

 

We rijden nog in auto's al die oude technologie. Terwijl alles er al is. Alles om de aarde beter te maken. 

 

Maar we zijn meer geintresserd in de drama van onszelf. Als het duister wat met ons danst. Al die monsters die je blijven pesten. Net zolang tot je er vrienden mee wordt. 

 

Ze hebben je iets te delen. Het licht bied kansen. Het leven wordt lichter zoals het hoort te zijn. 

 

We maken het leven zo moeilijke mogelijk. Terwijl we het makkelijk kunnen maken. Een feest als het waren. 

 

We tillen elkaar allemaal op. We zullen groeien. Want daarvoor zijn we hiervoor gekomen. Niet om als voer te zijn voor een elite. 

 

Nee in je eigen kracht. En we blazen die zooi omver. Het licht verbrand al die leugens van ze. 

 

Komen zelf wel met de waarheid. Trek je gele ding maar aan. En daar gaan we. Want de toekomst is van ons. 

Je dient jezelf. En niet andere. 4/12/18

We zijn hier niet gekomen om andere te dienen. We dienen andere. Maar daarmee vergeten we onszelf. 

 

Egoistisch zijn is goed. Voor jezelf kiezen. Je zelf dienen. Want daarmee dien je de wereld. Dien jouw ziel. Want daarvoor ben je hier gekomen. 

 

Je ziel kent geen regels. Geen programmering. Is dus vrij. Samen maak je de weg. En bouw je aan die toekomst die je verdient. 

 

We horen onze kracht te herinneren. Onze grootheid want dat zijn we. We houden onszelf klein. En verstoppen ons achter een meester die we niet willen. 

 

We hebben geen meesters nodig. Want de mensen hebben de power. We zijn niet geland op de verkeerde planeet. Nee we hoeven niet te passen in het systeem. Laat je stem maar horen. 

 

Je maakt jouw plekje. En wie daar niet in past heeft pech. Want je doet het voor jezelf. Dat is jezelf dienen. 

 

 

We zijn bouwers van onze eigen realiteit. Heerlijk is dat.  2/12/18

Uiterlijke opvulling zodat we onszelf niet hoeven te zien. Zodat we de leegte in onszelf opvullen. Maar dat is slechts een tijdelijke goed gevoel. Een cadeautje wat je open maakt. De verrassing is het plezier. 

Je kunt eeuwig plezier hebben. Laat je ziel zich goed voelen. Vul jezelf met innerlijke schoonheden. Werk aan jezelf. En je zult cadautje's krijgen van het universum. 

Steeds een trap je omhoog. Altijd gaan we vooruit. Want stilstand is achteruit gang. 

Beloon jezelf met mooie ervaringen. Want die staan eeuwig in je herinneringen. Liefde is geen opvulling het is een energie. 

De brandstof die je laat opstijgen. Je dromen en doelen zijn bereikbaar. Dat is de invulling waar je ziel op zit te wachten. 

Dat zorgt voor die eeuwig glimlach. Waarbij andere vraagtekens hebben. Hoe kun jij zo blij zijn. 

Dat is het geheim van het leven. Je eigen schipper zijn. Betekend dat je eigen plezier maakt. En je maakt je eigen groei. Omdat je de bouwer bent geworden van je eigen universum. 

 

 

Oude resten van jezelf waaien weg. Zodat de nieuwe jij de ruimte krijgt. 30/11/18


Wat een storm waait er. Alle oude delen van jezelf waaien van je af. Zowel emotioneel als patronen. Je lijkt soms weer terug bij af. Maar dat is een oude deel wat even aan het licht komt. 

 

In de nieuwe tijd. De oude jij werkt gewoon niet meer. Je denkt niet meer op die manier. Nee denken doen we helemaal niet meer. 

 

Standaard op gevoel. Werken op gevoel. Volgen van je gevoel dat doe je al automatisch. Alleen ben je er bewust van geworden. Bewust van het nu geworden. 

 

Veel gevoeliger zodat meer energie je kan bereiken. Meer licht je kan bestijgen. Meer wijsheid je kan vinden. Je hoeft het alleen op te roepen.. 

 

Je weet niet alles. Alleen wanneer je het nodig hebt. Daarom zijn we zo vergeetachtig geworden. We onthouden alleen wat belangrijk is. 

 

Vol op het nieuwe. Dan wordt de wereld een lichter plek. Als een lantaarn ben je. Want je geeft weer licht. Je leven is ook weer lichter. 

 

Omdat je niet meer je weg hoeft te vinden. Want je hebt jouw weg gevonden. Je mag het bouwen steen voor steen. 

 

Een nieuwe toekomst voor de mensheid. Waarin we gaan leven. Van angst naar liefde. De wereld is duister. Maar al het duister wordt in het licht gezet. 

 

Alle leugens zijn zichtbaar pijnlijk maar waar. Net zolang tot het licht er doorheen brandt. Er is geen verstoppen meer aan. Daarom speelt het spel zich uit. Naar een nieuwe hoofdstuk toe. Dat is de nieuwe aarde.

 

 

Een emotionele storm waait. In een sneltrein loslaten. 30/11/18

Wakker worden is een rollercoaster. Een emotionele rollercoaster. Al die emotie's die omhoog komen. Vanuit donker naar het licht. Ze willen zien worden. 

 Je wordt rondgeslingerd lijkt het. De een keer zit je vol haat en de andere keer vol liefde. Het wordt allemaal losgelaten. 

 Er waait een orkaan om je heen. En al het oude wordt weggewaaid. Alleen wordt emotionele bagage nog een keer doorleeft. Daarom voel je het weer. 

 Je wou dat je er was. Wat een eindeloze weg. Je verlangt naar rust. Lekker in je eigen bel. Geen gezeur om je heen. Alleen je eigen liefde. Even op krachten komen. 

Wat een jaar was het. Niet vergeten wat je allemaal hebt bereikt. Je hoort stil te staan. En te eren wat je allemaal al hebt. Straks vergeet je wat je al hebt bereikt. 

Je hoort het klein te eren. Want vele kleine stenen maken een groot bouwwerk. Het is zo simpel als dat. 

Je hebt alleen gezaaid niks is nog zichtbaar. Je kunt alleen aan het nieuw werken. Over de emotionele rollercoaster van het ontwaken heen. Kom je eindelijk in het beloofde land. 

 

Balans maakt dat je soepel naar je dromen toe vaart. 29/11/18

We duiken naar de winter toe. De tijd van de dood. En de warmte van de zomer is verdwenen. Niks lijkt te groeien in deze tijd. 

We willen maar vooruit. Maar we vergeten de rust. De kracht van rust. Is dat het je zaden laat ontkiemen. 

Al je ideeën die je nu uitvoert. Komen tot bloei in de lente. Je zit niet in de achteruit. Je mag stilstaan bij wat je al hebt. 

Genieten van de vruchten die je al geoogst hebt. We zijn enorme groeit dit jaar. Balans is jouw fundering. Jouw basis voor je creatie's. 

We zijn zo hard gegaan. Accepteren wat je nu hebt. Zorgt voor rust in je lijf. Rust is kracht. Want met stevig wortels wordt je niet opgeblazen. 

Met stevig wortels kun je tegen een stootje. Voor elke nieuwe fase in je leven. Zul je weer de balans horen te vinden. 

Dan kun je weer een stapje verder. Niet richten op het einddoel. Want er is geen einddoel. We kunnen eindeloos door bouwen. En je zult meerdere bestemmingen bereiken. 

De tijd is niet aan jouw. Richt je meer op het nu. De ene keer is actie belangrijk.En de andere keer rust. Hoe stabieler je bent. Hoe soepeler je gaat. En hoe sneller je bij je doelen komt. 

Het gaat niet om hoe veel je doet. Maar om hoe goed jij je balans kunt bewaren. Op de golven van het universum. Waar achter je dromen schuilen. 

Je bent goed bezig. Is de grootste valkuil. 26/11/18


De valkuil van goed bezig zijn. Je kunt een tunnelvisie creëren. En denken dat je goed bezig bent. 

Je groeit stabiliseert. En je raakt je motivatie kwijt. Ben kritisch op jezelf.

Niet weg zweven in je droom. Maar ook realistisch zijn. Doelen stellen en er naar toe lopen.

Praktijk en theorie in balans. Zo loop je minder in cirkels. En kom je eerder waar je wilt zijn. 

Spiritueel maar ook aardse. Vliegen op de nieuwe energieën maar ook realistisch blijven. 

En niet je focus verliezen. Dat is je gevoel. Hou er aan vast en je komt er. 

Ben spiritueel want dat is onze oorsprong.  26/11/18

Niet wachten tot morgen maar nu doen. Stel verwachtingen niet bij. Het kan alleen vertraagd zijn. Maar het komt. 

Hoe meer vuur in je. Hoe sneller je gaat. De machine die jouw heet. Heeft ook herstel tijd nodig. 

Niet alles komt nu. Betekend niet dat het er nooit is. Alleen niet zichtbaar. 

Daar mag jij nog aan bouwen. Schieten met die pijlen. Geen dromen maar daden. Geen woorden maar actie's. 

 Geen geklaag maar ben de verandering. Niet gewoon maar raar. Anders omdat er al zoveel nep is. 

Spiritueel omdat dat onze oorsprong is. We zijn geen AL computers. Maar levende wezens op een hart frequentie.

Met ons eigen magnetisch veld. Dat is jouw visualisatie. Train het. En je trekt jouw wereld in de realiteit. 

Vergeet school. Aarde is al een school. Ups en down. Brengen jouw je kracht. Optimaal getest zodat je stevig wortels maakt. 

Een grote bek is niet genoeg. Maar ook daden zijn goud. Ze wenst in een andere eeuw geboren te worden. Maar dat is al te laat. 

Van automatisch volgen. Naar draaiers van onze eigen rad. Eigen wijze. En brullen als een leeuw. 

Stop met vechten en rellen. Alleen het nieuwe brengt je bergen. Jouw verlangde goud in je handen. 

 

Zelfliefde brengt je in liefde. Zodat je weer kunt ontvangen. 23/11/18

We zijn zo hard als een steen. Als mensen tegen elkaar. De mensen zijn maar hard. We missen de zachtheid. We hoeven niet altijd sterk te zijn. 

We spelen de meeste tijd toneel. Door ons sterk te houden. Maar voor wie. Waar zijn onze emoties gebleven. We zijn al meer robot. Dan de robots zelf. 

We verlangen naar een redder maar die komt niet. Alleen onszelf kunnen we redden. We zijn volwassen daarom mag je voor je eigen plek kiezen. 

Naar zelfliefde toe. Ga van jezelf houden. Wees zacht voor jezelf. Je doet nog heel je leven met jezelf. En dan mag je er best goed mee omgaan. Dat maakt jouw reis makkelijker. 

Vergeet het liefde aftappen van een andere. Want van jezelf houden. Maakt de weg open voor een andere. 

Zelfliefde komt door voor jezelf te kiezen. Je aan je eigen afspraken te houden. En niet altijd zo hard te zijn voor jezelf. We hebben alle tijd. Wat vandaag niet lukt lukt morgen. 

De balans is belangrijker dan forceert dingen te doen. De kracht van rust. Is niet dat je uitgerust bent. Maar dat je volledig in balans bent met jezelf. Je kunt nu varen op de golven van het universum. Zonder dat je omslaat. 

Tot stilstand gebracht. Want in rust komen je inzichten. 22/11/18

Alles lijkt achteruit te gaan. Vertraging loop je zo weer op. Het is tijd voor jouw innerlijke rust. Voor jouw innerlijke werk. Want voor materiële vooruitgang. Hoor je eerst innerlijke vooruit te gaan. 

 

Je blokkade's in jezelf oplossen. Zodat jezelf niet onbewust meer stopt of afremt. Onze lessen afsluiten. Zodat we geen ballast meer dragen. 

 

Ja die zware lessen daar hebben we allemaal voor gekozen. In deze dualiteit. Even door de zure appel heen bijten. Tot dat je er achter komt dat de appel helemaal niet zuur is. 

 

Dat je al best veel hebt. Stil staan bij wat je al geoogst hebt. Neem wat meer tijd om plezier te maken. Want dat heb je nodig. Je bent moe van een turbelent jaar. Wat je weer naar jezelf heeft gebracht. 

 

En wanneer je plezier maakt. Zul je zien dat het leven onverwachte wendingen gaat geven. Omdat je dan optimaal loslaat. We werken aan onze creaties. Elke dag proberen we het beste uit onszelf aan de wereld te laten zien. 

 

Maar vergeet het plannen. Dat doet het universum. Je kunt je leven niet tot de minuut in je agenda verwerken. Omdat er dan geen tijd meer is. Om jouw leven te veranderen. 

 

Het universum geeft je de mooiste dingen. Zodra jezelf vertrouwd. Je eigen kunnen. Je wens is als een boodschap in de bron. Hij wordt verwerkt. Er horen obstakels bij. Maar zeker ook een mooie uitzicht waar jij van mag genieten. 

 

Het donkerste komt naar boven. Want daar mag je nog aan werken. 19/11/18

De winter brengt het donkerste naar boven. Omdat dat in het licht gezet mag worden. De rust maakt het dat je naar binnen keert. Luister naar wat nog je aandacht nodig heeft. Werk nodig heeft. Zodat jij de beste versie van jezelf wordt. 

Wortelen zodat jouw fundering ideaal is. Jouw creaties zo stabiel zijn als een huis. En niet meer om te waaien zijn. Door de grootste stromen. Want dat is hoe het universum jouw kracht test. Elke dag weer. 

Het is makkelijk om jezelf af te leiden. Zodat je niet aan jezelf hoeft te werken. Je zult snel terug vallen in oude gewoonte. 

Dat is een kenmerk in een tijd dat verandering bij je aanklopt. Laat je het binnen of sla je het af. 

Je laat het toe. En je leven wordt steeds beter. Je wordt de ster van je eigen verhaal. Geen last van de donkere dagen. Omdat jezelf verlicht. De lamp in jezelf hebt aangezet. En het daar heerlijke warm is. 

Of het wordt steeds zwaarder. Omdat je tegen de stroom in aan het lopen bent. Steeds donkerder Omdat je niks meer kunt zien. Je wereld is klein. 

Omdat je niet uit je comfortzone komt. Kom daar uit. En geniet van de spannende gevoel. Angst is ook maar een emotie. Hoe minder we over onze grenzen gaan. Hoe groter de poorten om ons heen zijn. Als een gevangenis waar je in leeft. Of in een wijde wereld. Waarin jij alle ruimte hebt. Dat is de keus van vooruitgang. 

 

Alleen het nu maakt je toekomst. En overgeven laat het universum je geven. 15/11/18

De kracht van loslaten. Geef je over aan je leven. Geef je over aan je hoger zelf. Geef je over aan de flow van jouw leven. 

Meer doen leidt niet automatisch tot beter resultaten. Meer rust leidt vaak tot een beter focus. En meer kracht. Niet meer chaos maar stabiel. 

Wortels zijn belangrijk. Hoe goed jij geaard bent. Bepaalt of je tegen de grote winden kunt.Het universum test je op je kracht continue. En bepaalt zo of je weer een stap omhoog kunt doen. 

En ja dat kun. Focus op waar je heen wilt. Richt je niet op wat er nog niet is. Richt je op jouw moment en dat is nu. 

En bepaal wat je nu kunt doen en wilt doen. Geen inspiratie. Dat kan ga genieten. Want daarvoor is het leven ook bedoelt. 

We zijn zo gericht op werk. Dat we vergeten dat we ook tijd voor onszelf mogen hebben. Lekker zacht tegen jezelf. Want dan pas is je zelf liefde optimaal. 

Al die hardheid. Maakt het dat we niet in zelf liefde zijn. Alles is er al. Het komt allemaal naar je toe. 

En hoe beter jij kunt loslaten. Achter over zitten in de wetenschap dat het goed komt. Hoe makkelijker het universum jouw kan geven. We geven al genoeg. Maar ontvangen is vaak een ding voor ons.  

Dansen op het ritme van je leven. 12/11/18

Dansen op het ritme. Leven op jouw ritme. Net wat jezelf aan geeft. Op je gevoel anders ga je uit de maat. 

Niet te snel anders vlieg je uit de bocht. Speel jouw muziek je af. Daar waar je het graagste naar toe gaat. Maak je plek als thuis. 

Leven is een feest. We vergeten de slingers op te hangen. Je bent op je beste als je plezier maakt en dat straal je uit. 

Hoe minder jezelf deelt hoe intressanter je bent. Lekker mysterieze om die groot schat aan te trekken. 

Natuur is alles er nog niet. Het is nog in de bouw. Lekker spannend en super uitdagend voor je. Want anders is het te makkelijk voor je. 

Lekker over die comfortzone heen. Van die dikke kont af. Lekker bewegen omdat het goed voor je is. 

Je krijgt snel weer inspiratie. De nieuwe stenen voor jouw bouwwerk. Je bouwt geen huis maar een groot kasteel. 

Lekker wachten omdat het heerlijk is. Loslaten is het beste. Want dan heb je handen vrij om jouw leven vorm te geven. 

En om lekker op de melody te dansen. Want jouw ritme is een feest. Vurig en vol in actie. Zo als het hoort te zijn. De hemel is hier alleen zijn we dat vergeten. 

Meester zijn. Betekend verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven. 12/11/18


We horen van de lui stoel af te komen. Niet luisteren naar de meester. Maar je eigen meester worden. Niet zo lui maar in beweging. 

 

Het leven gaat mis omdat we omgegooid worden. Net zolang tot we zelf iets gaan doen. 

 

Anders zullen mensen het gaan voelen. Alles gaat volgens plan. De planeet lijkt te vergaan. We krijgen het steeds slechter of zwaarder. Zodat we tot stilstand komen. 

 

Tot inzichten komen om ons eigen plan te trekken. Zelf het goede voorbeeld te zijn. Ja dat is alleen en eenzaam. Maar steeds meer mensen zijn dat aan het doen. 

 

Je bent niet alleen daarin. Sla bruggen. En we zullen ver rijken. Over die comfortzone heen elke dag weer. Wanneer het te comfortabel wordt. Ben je weer gevangen in je eigen ruimte van luxe en comfort. 

 

Natuur mag je genieten maar vergeet niet wie je bent. Die strijder die alles uit het leven wil halen. Omdat het anders kan en mag. En dat laten we zien. 

 

Een lichter wereld is mogelijk. Het leven kan makkelijker zijn. En we kunnen gelukkig zijn. En nu nog laten zien. Woorden zijn niks. In vergelijken wat daden ter weeg brengen. 

 

De donkere dagen laten ons naar binnen kijken. Wat vraagt nog om verlichting. 10/11/18


Herfst is het volop. De tijd dat de zomer stopt. Het licht stopt. Je gaat je schaduw meer zien. En dat is pijnlijke. Goede voornemens stranden in deze tijd. 

 

Je wilt jezelf verstoppen. Je wilt jezelf afleiden. Maar je hoeft alleen je schaduw te zien. Kijk wat je aandacht roept. Daar mag je nog aan werken. 

 

Niet om je te pesten. Nee om het best uit jezelf te halen. Want het leven is heerlijk als jezelf kunt zien. 

 

Zet je schaduwen in het licht. Verlicht het. En je ziet welke lessen je nog mag krijgen. Gratis en voor niks. Want het universum geeft om ons. 

 

Zodra het donker toeslaat. Zul je licht horen aan te zetten. De donkere dagen doen je niks meer. 

 

Omdat jij jezelf kunt voeden van uit je eigen liefde. En uit de oneindig voorraad in jezelf. De bibliotheek van weten. Waarvan jij steeds kunt snoepen. 

 

Stil zitten wordt het niet dit jaar. De volgende golf neemt je al mee. Heerlijk nu kun je weer bouwen met al die inspiratie. 

 

Bouw aan jezelf in de herfst. Repareer de beschadigde delen. Zodat je spoedig met de golven mee kunt. De golven van de nieuwe tijd. Want ze brengen je een gouden toekomt. Net voor dagraad. 

Zet je lichten aan. En jezelf komt uit de schaduw. 10/11/18


Wijsheid komt uit jezelf. Zet steeds meer lampen aan in de bibliotheek die jouw naam draagt. Loop door de gangen. En je weet steeds meer te vinden. Steeds meer stukken van jezelf. 

 

Het leven is een groot avontuur. En dat maakt de reis aangenaam en leuk. Je zult niet meer alleen zijn. Dat zijn we nooit. 

 

Je wordt altijd geholpen. Door de helpers van boven. Dromen zijn er niet om als fantasie door je hoofd te spoken. Nee het is je realiteit. Breng je het naar de buitenwereld. 

 

Dat lukt alleen door eraan te bouwen. Je weet niet wanneer je ervan kunt oogsten. Niet druk maken om de tijd. Dat weet je niet. En dat is heerlijk. 

 

Je kunt nu lekker genieten. Je hebt je handen vrij. Dat krijg je als je loslaten. Heerlijk jezelf ontdekken. Er is niks wat je niet kunt. 

 

Liefde laat ons over de angsten heen vliegen. Het geeft vleugels en laat je opstijgen omdat je boven jezelf uitstijgt. Je herkent jezelf niet meer. Maar dat is niet erg. Want je bent een leuker versie van jezelf geworden. 

 

Omdat schaduwen worden afgebroken. En je steeds meer weet. Maar alleen weten is saai. Daarom is het delen ervan goud. Want dat brengt het tot leven. 

 

 

Het vermogen om los te laten. Laat het universum ideaal voor je werken.  8/11/18

Makkelijke denken is de key. We maken het zo moeilijk voor onszelf. Terwijl de oplossing vaak zo simpel is. Doe het op jouw manier. En je maakt het zo makkelijk als je zelf wilt. 

Niet kopieren van een ander. Maar gebruik je eigen wijsheid. Dan ben je lekker authentiek. Creër wanneer er weer een volgende golf inspiratie in je voorbij komt. 

Dat is de stroom. In de stroom van het overvloedig zitten. Weten dat alles er al is. Je hoeft je alleen mee te verbinden. 

Rijk zijn is niet rijk worden. Maar weten wat je allemaal kunt doen. Wat is dat veel. Niet allemaal in een dag. Maar geniet ook van de weg. Lekker aan de slag zodat andere je kunstwerken kunnen zien. 

Focus je niet op het resultaat. Niet op de data. Nee gezien wordt. Zodra je het zelf mooi vind. Laat het vuur zich verspreiden. En zie hoe snel je bereikbaar bent geworden. 

Werken met jezelf is het universum voor je laten werken. Je gevoel volgen is jezelf die verbinding maakt met het universum. Succes is slechts een moment opname. Je hebt al succes van te voren. Alleen je oogst is nog niet zichtbaar. De groei er naar toe is net zo belangrijk. Laat je niet zo snel uit het veld slaan. Want groeien doe je goed. 

Lekker loslaten. Het vermogen op het universum zijn werk te laten doen. Is goud waard. Hoe beter je daar in bent. Hoe groter je vruchten worden. Nee hard werken is niet de key. Het is loslaten. Wordt daar goed in. En je maakt goud. 

Eerst ben je de leerling. Voor je meester erin wordt. 4/11/18

Eerst de theorie voor de praktijk. Eerst ontdek je jouw waarheid stap bij stap. Je wordt hongerig naar jouw doelen. Soms wat te. 

Het draait allemaal om de balans. Zonder dat. Is je creatie zo wankel als wat. Je hebt rust nodig voor de actie. 

Water bij het vuur. Zodat jezelf niet verbrand. Heerlijk tot jezelf komen. Genieten met jezelf dat is het belangrijkste. Daar komt zelf liefde uit. 

Niet afhankelijk van relatie's buiten jezelf. Omdat jezelf zelf liefde geeft. Dat is ontwaken. Natuurlijk zijn we nooit bij de top. Omdat er altijd wel wat bij kan. We kunnen altijd nog een level omhoog. 

Het is zaak om naar jezelf te luisteren. De ene dag kus je de hemel. En de andere dag kus je de grond. Omdat je moe bent en niks uit de voeten komt. 

Niet erg. De energieën stromen als een gek. Zie je zelf als een radio. Je ontvangt meer naar mate je lichter wordt. Je bent nog gevoeliger. En het is heerlijk. Geniet ervan en wees niet zo streng. 

Eigenwijs is de bron van jouw succes. 4/11/18


Trek de jas uit. De jas van de rollen die je speelt. Misschien ben je schrijver. En de ene keer ben je fotograaf. Alles is te spelen in je leven. Je bent meer dan je rol. 

Meer dan je ego en de titel die jezelf geeft. Hoe minder titels jezelf geeft hoe makkelijker je van jas kunt wisselen. En hoe soepeler je bij leert. Hoe sneller je succes om je heen slaat. 

Succes is niet alleen de top. Maar ook als er naar toe. Yin en yang in balans. Niet teveel doen maar ook niet te weinig. Branden met dat vuur. Maar niet jezelf verbranden. 

Heb jezelf lief. Je hebt geen bevestiging nodig. In alles. Je bent je eigen bron. En je haalt er je eigen kennis uit. Eigenwijs is de bron van succes. Want alleen met volledig op jezelf vertrouwen. Kunnen andere je talenten zien. 

Schijn niet als de vuurtoren. Maar als de zon. Je steekt andere mensen aan met je liefde. Spirtualiteit is de weg van de geest. Uit je hoofd weg. Naar je hart naar je ademhaling. Alleen dan ben je in de flow. En in balans kom je uit waar je wilt zijn. 

Beweeg op de flow van je gevoel. Naar je doelen toe. 3/11/18

Voorbij de illusie. De illusie van de dualiteit. De strijd tegen elkaar. We zijn allemaal anders omdat we zo onszelf kunnen ervaren. We leven eerst de persoon die we niet willen zijn. 

Omdat we alleen zo de ervaring hebt om onszelf te ontdekken. Als alles al perfect was. Was er ook geen reden om te veranderen. Het spel om ons een level hoger te krijgen. Iedereen op zijn eigen level. 

Mee met de flow. Want alleen zo beweeg je soepel door jouw leven heen. Je dromen stromen natuurlijk je leven in. 

Niet verwachting scheppen van de toekomst die je wilt. Je kunt alleen keihard visualiseren. Elke dag weer wat je wilt. Je vraagt aan het universum. En het universum geeft. 

Net als wij geven en ontvangen zo zal het universum ook doen. Een reflectie van ons. Want wij zijn eigenlijk een mini universum. 

Met je eigen magnetisch veld. Trek je aan wat je wilt. Niet helemaal waar overig. 

Je zult op dezelfde frequentie horen te zitten van wat je wilt aantrekken. Ben je gelukkig op dit moment. Dan trek je meer geluk aan. 

Verlang je naar liefde in je leven. Dan maak je eigen liefde groot. Je kunt heerlijke alleen zijn. Nooit meer gezeur aan je kop. Omdat je prima met jezelf kunt op schieten.

Natuurlijk is de toekomst niet zichtbaar. Maar het onmogelijk is jouw pad. Want de on staat al aan. 

Niemand zij dat het gratis geven werd. Je mag er best wel wat voor doen. Perfect in balans doe je de beste actie. Zoals bij Yoga op de ademhaling beweeg je naar je doelen toe. 

In de wetenschap dat ze niet vandaag komen. Misschien komen ze morgen. Je kunt alleen het beste mogelijk vandaag scheppen. Op elke moment kies je jouw richting. 

 Je kiest voor actie of rust. Stilstand om bij te komen. Of actie om weer een stapje dichterbij je doel te komen. 

 

Je spuugt vuur. Omdat je naar jouw paradijs wilt vliegen. 29/10/18

Je wilt zo snel mogelijk. Je wilt de matrix open breken. Weg met negatieve mensen. Je bent geen zielen oppas. Je houdt je licht niet meer in. Niet erg als het mensen verblind. 

Of als je waarheid mensen boos maakt. Je wilt een positievere wereld. Vol met liefde en eindelijk eens zonder haat. 

We lopen als kinderen te vechten met elkaar. Terwijl niemand zijn verantwoordelijkheid nemen. 

Als verloren schapen lopen we rond. Te wachten tot de herder doet. Maar de herder geeft alleen om zijn geld en niet om jouw. Vandaar dat het systeem niet werkt. 

Er zit geen liefde in. Alleen arbeid en volgzaamheid. Wat menselijke robots maakt. Die alleen nog maar op regels af gaan en overtuigen. 

Lekker eigen wijsheid. Niet luisteren naar mensen. Alleen als de informatie een keer nuttig is. Waarvan je echt iets leert. 

Het duurt zo enorme lang. Voor we eindelijk eens van het kwaad af zijn. Dat is jouw belangrijkste motivatie. 

Je verwijderd negatieve mensen. En omringt je met positief mensen. All in want dat is de beste manier tot jouw positieve wereld. 

We zijn niet dom. Maar wijs. Schakel al die geleerde propaganda uit. En ga leven op jouw waarheid. Jouw ademhaling die je laat sturen. Sturen naar een wereld waar je thuis voelt. 

Geen eiland meer. Maar een liefdevole wereld. Waarin we eindelijk fatsoenlijke met elkaar omgaan. Met verschillen. Maar dat maakt unieke. Er is altijd een reden om te verbinden. Want alleen met elkaar zijn we op volle sterkt. 

Nu werk je aan je doelen. Dat maakt jouw toekomst.28/10/18


De toekomst doet er niet toe. Je weet niet waar je over een maand staat. Laat staan over een jaar. Je weet alleen wat je nu kan. En je weet je doelen. 

 

Werk daar naar toe. Werk aan je doelen zodra je inspiratie krijgt. En overtref je elke dag weer. Je zult vleugels krijgen. 

 

Je vliegt naar je doelen toe. Zeker als je ook nog manifesteert. Zodra je mediteert. Je geeft je creatie aan het universum. En zult er naar toe geleid worden. 

 

Zodra het goed voelt. Ben je op de goede weg. Kan het nog ver weg zijn. Maar je bent er op de weg naar toe. 

 

Hou niet vast maar werk aan waar je wilt zijn. Je vult zelf je wereld. Stapje voor stapje. En steen voor steen. Niet teveel doen maar zeker ook niet te weinig. 

 

Balans is de key. Niet teveel in ons hoofd niet alles overdenken. De magie begint als je in balans bent. Met een positieve smaak. Bouw je aan een stabiele wereld. 

 

De slingers in je leven. Is het plezier wat je onderweg beleefd. Leer plezier te hebben in je eentje. Dan ben je onafhankelijk. 

 

Wellicht ben je een eiland. Met een reden. Zo kun je keihard aan je doelen werken. Zul je ontdekt worden. Je zelf heb je al ontdekt. Nu de rest nog. En ook diegene waar je zo naar verlangt. 

Geen bevestiging van de buitenwereld nodig. Want liefde zit in je. 28/10/18

Meer liefde. De liefdevol neemt toe. Omdat de trilling toenemen. Het licht neemt toe. Je ziet haarscherp. 

 

Jij kijkt dwars door leugens heen. Laat je niet afleiding door al de negativiteit die omhoog komt. 

 

Je zult precies zien waar je heen mag gaan. Je hoeft niet vol gas. Lekker relaxt. Op gevoel en alles komt goed voor je. 

 

Die enorme bom aan liefde wil je delen. Dat mag. Wees lekker vriendelijk tegen de mensen om je heen. Eindelijk wat vriendelijkheid in de wereld. Echte naastenliefde. 

 

We zijn veel te hard geweest voor onszelf. Zorg goed voor jezelf. Doe dingen die jij leuk vind. En groei als mens zijn. 

 

Volop in je licht. Zul je door elke duister heen branden. Als een laser. Niemand zal je naar beneden kunnen halen. 

 

Geen gevecht meer. Want dat is slechts een illusie. Het is een gevecht binnen in de mens zelf. Tussen het oude en nieuwe.

 

Terwijl het nieuwe er al is. Alleen mag je dat nog ontvangen. Alleen in stilte zul je antwoorden ontvangen. Dus niet jezelf steeds afleiding. 

 

Steeds een bevestiging zoeken in de buitenwereld. Je zult niks vinden. En niks ontvangen. Als er geen vrede binnen in is. 

 

Balans van binnen zal je creatie's niet doen schudden. Geen achtbaan meer. Maar lekker stabiel. En vruchtbare producten waar je heerlijk van kunt leven. Zo is het leven bedoelt. 

 

 

Niet steeds zeiken. Maar bouwen aan wat je wilt zien. 27/10/18


Het belangrijkste is om hoop te houden. Niet mee te gaan in het negatieve van de wereld. Zet je tv uit. Luister geen radio. Lekker op je eigen eiland. 

We kunnen wel blijven zeiken dat het niet beter wordt. Blijven verwachten dat een andere onze problemen gaat oplossen. 

Terwijl de grootste les is. Dat we zelf de wereld gaan veranderen. Uit die slachtoffer rol. Naar eigen baas over je leven. 

Jij maakt de wereld. Jouw hoop is jouw succes. En je wilskracht trekt het aan als een magneet. 

Schijnen met dat licht. Want je gaat aantrekken waar je zo naar verlangt. Ja je wilt graag te snel. Je vuur verbrand je. Ik heb daar last van. Boogschutters zijn nogal vurig. 

Je hoeft niet altijd vol gas. Neem wat gas terug soms. En je voelt de nieuwe lading inspiratie in je opkomen. Dan is het weer tijd om te gaan vlammen. 

Je komt dwars door de negativiteit heen. Als een feniks verband je al wat niet werkt. Het heeft geen invloed op je. Want het kets af. Negativiteit blijft bij de mensen zelf omdat je in je eigen energie zit. 

We zijn ons eigen universum. En onderdeel van een grotere geheel. Dat is de kracht van de mensheid. 

Je bent het voorbeeld. Je laat zie hoe we uit de resten van de oude wereld komen. Een nieuwe wereld kunnen maken. Eentje waar we van dromen. 

Maar nog mogen manifesteren. Doormiddel van geloven erin. En er aan bouwen. Hoe sneller hoe eerder en mooier het wordt. Hoe bescheidener hoe meer je zult krijgen. 

 Bouw de nieuwe wereld. En blijf in je kracht. 24/10/18

Je vult alleen je eigen leven in. Ga mee op de stroom De stroom van inspiratie is deze dagen enorme. Wanneer geen angst je meer tegen houdt. 

 Je stroomt waar je heen wil. Volg je verlangens. Ook al lijken ze zover weg. Met er naar toe werken ben je er zo. 

 Je wordt gedragen. Naar jouw dromen toe. Een zonnigere wereld maak je. Dat is nodig. Zodat we eindelijk niet meer onderdrukt worden. 

 Vrij zullen worden. De energie van nieuwe aarde. Zal als een bom om zich heen slaan. Vrijheid zal om zich heen roepen. En passie's worden gevolgt. 

 Het leven zal weer goed zijn. Maar tot dat het er is. Blijf in je licht. Laat niemand je van de wijs praten. Je weet het beter. Omdat je naar je ziel luistert. 

 Je hoeft mensen niet te overtuigen. Alleen jezelf dat is genoeg. Werk aan wat jij wilt. Want zodra het er is. Kan niemand er meer omheen. 

 Werken met licht. Omdat de verloren wijsheid naar boven te halen. Om terug naar onze natuurlijke staat van zijn te gaan. Zodat we weer in balans zijn. 

 In vrede met onszelf. Zal de liefde stromen. Het duwt je waar je wilt zijn. Je voelt het komen. Niks on mogelijk. Je bent nooit alleen. En liefde wacht om de hoek. Ook al lijkt het zover weg. 

Alleen vandaag werk je aan morgen. Doe het nu. 21/10/18


Je krijgt alleen dingen gedaan. Als je er nu aan begint. Laat de creativiteit stromen dat is hoe je creëert. 

Vergeet de negatieve buitenwereld. Het gaat om jouw wereld. Hou je binnenwereld positief. Zorg dat je genoeg kracht hebt om jouw berg te beklimmen. 

Verandering is het enige constanten in het leven. Werk altijd aan iets nieuws. En de groei zal aanhouden. 

Niet alleen in wat je schept. Maar ook jezelf. Je zult ontplooien. Je licht zal te zien zijn. 

Je merkt het al. Je wordt opgewerkt. Je kunt jezelf niet meer verstoppen alleen nog maar laten zien. 

Lang niet iedereen houdt van het licht. Maar schijn net wat harder. En uiteindelijk is er niks meer waar achter mensen zich kunnen verschuilen. 

Leugens werken niet meer. Omdat de sluier doorbroken is. Alles werkt tegen. Omdat we op de stroom horen te gaan. 

Je hoort op de stroom van het leven te surfen. Dat is de nieuwe tijd. Niet wachten tot morgen maar het vandaag uitvoeren. 

Dromen komen snel tot ontwikkeling. Omdat je in verbinding bent met jezelf. Je pikt zo boodschappen op. Waar je wat mee kunt. Inspiratie maar ook wijsheid die je leven makkelijker maakt. 

Versnel de verandering. Door zelf de verandering te zijn.  19/10/18

De nieuwe aarde. Je voelt de verandering. Je wilt volle vaart. Naar de nieuwe aarde. Want de oude vind je niet zoveel. Je wilt in volledig vrijheid leven. 

Je steunt de vooruitgang alleen. Als je volle kracht aan jouw project werkt. En nu want in het nu wordt jouw toekomst gemaakt. 

Zoveel mogelijk naar het licht streven. Erin staan. Eraan vast houden. Alleen nog maar op gevoel leven. 

Ga geen strijd meer aan. Want daarbij wordt je naar beneden getrokken. Het schaakbord over want dan ben je voorbij de dualiteit. 

Eindelijke tijd voor vrede en liefde. Want we zijn niet elkaars concurrent. Maar we zijn een. En alleen als een zijn we in volle kracht. 

We zitten nu nog niet eens op halve kracht. We kunnen de wereld zelf in kleuren. Ik heb de kwasten gevonden. Heb jij ze al gevonden?

Ik zou beginnen met zoeken. Niet buiten jezelf. Maar naar je gevoel. Zo surf je naar jezelf toe. In een noodvaart nu. Want het wordt enorme gepusht. Omdat het daarvoor tijd is. De aarde wil en wij horen mee te gaan . 

Surfen op de nieuwe energieën. Een hele klus. 19/10/18

Wanneer de energieën toenemen. Vind jezelf in de rust. De druk neemt toe. Het licht neemt elke dag toe. En daar ben jezelf de oorzaak. We doen allemaal mee in deze veranderen. 

Je hebt je plek opeist. Je laat zien wie je bent. Je schijnt letterlijk in de wereld. Geen makkelijke klus. Want lang niet iedereen wil het licht zien. Sommige willen zich verstoppen voor het licht. 

Maar niks kan meer verborgen blijven in deze tijd. De waarheid komt aan het licht. De nieuwe wereld komt er. 

Het gaat er niet meer om dat je keihard ervoor werkt. Het gaat ermee om dat het goed voelt. Want koers je zo naar de verkeerde bestemming. 

Remmen en gas geven dat is het. Je krijgt stromen van inspiratie. Terwijl je op het andere moment stilstaat. Even bij tanken. Nog een update erbij en gaan met die banaan. Jouw wereld maken. 

Dat kan niet allemaal nu. Maar daar mag je tijd voor nemen. Zodat je kunstwerk nog mooier wordt. De webshop nog aantrekkelijker. En jouw leven nog meer tot bloei komt. Lente in de herfst hoe heerlijk is dat. 

Eis je plek op. De wereld is ook van jouw. 16/10/18

De wereld is ook van jouw. Je voelt je er niet in thuis. Niet in passend. Niet erg. We zijn hier gekomen om onze eigen plek te maken. 

Eis je eigen plek op. Want de wereld is ook van jouw. We hoeven nergens in te passen dat is een leugen. Want met een eigen plek zal de wereld jouw kunsten kunnen zien. 

Iedereen kan zichzelf zijn. Niet meer verstopt maar open. omdat we anders nodig hebben. De wereld mist kleur. En daarom hoor je die zelf te maken. 

Over de angst heen. Want zo krijgt de wereld vleugels. Laat zien hoe het anders kan. Zodat vele straks kunnen volgen. 

We komen eindelijk uit een negatieve wereld. Naar een wereld waarin eindelijk de zon schijnt. Niks moet maar alles mag. We zijn veel te hard voor onszelf. Wees wat liever. En je zult zien dat verandering makkelijker gaat. 

Je beslist in het nu. Maar dat betekend niet dat alles nu kan. Want dan crash je. Veel te veel voor je. Neem je tijd. Het leven is makkelijk. Het is nooit moeilijk bedoelt geweest. Alleen moeilijk gemaakt. Beperkt om ons klein te houden. 

Niet wachten op de verandering. Want we kunnen alles. 14/10/18

We zijn eigen baas. We hoeven naar niemand te luisteren. Niemand wil luisteren. Want de leugen is veel te comfortabele. 

Toch zal de waarheid rocken. Maak je eigen wereld. Geef de wereld jouw schatten. Jouw wijsheid toegankelijk maken. 

En het licht komt naar boven. Laat ze alles maar verborgen houden. Dan geloven ze vanzelf hun geloofwaardigheid. 

We zijn meesters. Geboren om te scheppen. En om te ontdekken verdwalen hoort daarbij. Want soms willen we te snel. Op het tempo van je hart. En niet overweldigd door het vuur. Als een tornado. 

Je hoeft alleen te zien wat jij kan. Dat is verlichting. Zien tot hoever je bereik kan reiken. Niet ver genoeg. Dan mag je nog wat zelf werk doen. 

Lekker in rust in het donker van het herfst. De ideale tijd van zelfreflectie en om aan jezelf te werken. 

De nieuwe tijd. Het duurt allemaal zo lang. Toch zijn we zelf de verandering. De rest ja dat zijn we niet. We zijn onszelf. Jij bent jij en ik ben ik. En maak je passie's tot leven. 

Dromen zijn er niet om als een film te bekijken gewoon voor de fun. Neem om te beleven. Want er zijn geen grenzen van wat jij niet kunt. 

Niet streven naar perfectie. Want dan zie je de schoonheid van dingen pas. 12/10/18

Perfectie we willen perfect worden. Maar zo worden we nooit tevreden. We willen het leven onder controle houden. Maar daarbij houden we onszelf onder de duim. Ons bange ego laat ons zo nooit verbinden. 

 

Verbinden met jezelf. Zo dat je volledig in het nu leeft. Dat bereik je door rust te ontdekken. De kracht van rust werkt als een deken om je. Een deken van kracht en liefde. 

 

We moeten niet zoveel. Belangrijker is wat we willen. Dat mag je op de aarde zetten. In verbinding met jezelf. Zal je met de stroom mee kunnen gaan. 

 

Mits je die paar fouten accepteert. Want niks is perfect. Alles is mooi zo als het is. En zo zul je tevreden en gelukkig worden. 

 

Worden we dan niet lui. Want alles is er al. Nee ontdekken gaat altijd door. Want gegeven moment heb je een perspectief wel gezien. En wil je naar de volgende toe. 

 

Zo speels als een kind. Want genieten hoort er ook bij. Elke dag. Anders doe je wat mis. En speels maakt creatieve. 

 

 

We vergeten de rust. Dat maakt jouw kracht. 11/10/18

Rust is belangrijker dan de actie. Meditatie brengt je in je natuurlijke staat van zijn.Ja lekker zen. 

Want in de stilstand. Zie je wat je allemaal al hebt. Waarom willen we zo hard gaan? Daarmee lopen we alleen maar onszelf voorbij. 

Je hebt de tijd. Je mag ook je tijd nemen. De druk leg jezelf op. Je hoeft niet meer zoveel vast te houden. Maar loslaten. Je overgeven ook wel overgave aan het universum. 

En laat het licht in jezelf je leiden. Naar de mooie bestemmingen die naar je toe gaan komen. 

Niet gefoceerd omdat je alles op gevoel kan doen. Het zal natuurlijk een weg naar je toe vinden. Hoe heerlijk is dat. De volgende post van god is er een waar je gelukkig van wordt. 

Dat zijn we al. We hebben al zoveel. Weten wat je hebt. Zie de kracht van vrede. Vrede de goede bodem voor al je nieuwe creatie's. Zodat de mooiste bloemen ter aarde komen. Eindelijke een mooiere aarde. Doordat we die zelf maken. 

Niet zoeken naar jezelf. Maar de lichten in jezelf aanzetten.7/10/18


 

We zoeken. We zoeken naar waarheid. Naar wijsheid. Naar wie we ooit waren. We lopen in het donker. En raken vaak verdwaalt. Omdat we niet meer weten waar we naar zoeken. 

Innerlijke schatten wijsheid in onszelf. Het licht in jouw duisternis aan zetten. Dat gaat niet vanzelf en zeker niet in een dag. Dat is een heel proces. 

Het proces van komen tot je ware zelf. Is een heel proces. Je zult weer kunnen zien. Geen sluier die jouw waarheid ophoudt. Maar je zult recht door zee kunnen. 

Een kwestie van doorzetten. Weet dat je niet alleen bent. Je gidsen zullen je er heen leiden. Een hele reeks aan toevalligheden is vaak net wat je nodig hebt. Of ze praten met je op die manier. Maar sta je klaar om te luisteren. 

We hunkeren zo naar liefde. Zodat we gemaakt kunnen worden. En de andere ons kan opvullen van wat we missen.Maar we zullen nooit gevuld worden. Als we niet aan onszelf werken. 

We zullen nooit tevreden worden in dat soort relatie's je danst om elkaar heen. Een haat liefde relatie is het in feite. 

Maar zodra we echt onszelf zijn. Je ware zelf. Gaat liefde vanzelf. Het is onze natuur. Je zult beide tevreden zijn. En het is een relatie vol met vrijheid. Omdat de liefde onvoorwaardelijk is. 

En de wereld is van jouw. Je zult recht op je doelen afkomen. Omdat je de weg kunt zien. Je gevoel is sterk. En zo is de stroming naar jouw doelen. Een goed gevoel is een teken dat het eraan komt. En het is zeker de wacht waard. Ook als het naar liefde smaakt. 

 Het nieuwe spel. Speel met je gevoel. 7/10/18


Je hoeft niet meer te denken. Alleen je gevoel te gebruiken. Wil je het echt graag doen. Dan is het nuttig voor jouw. Dat is hoe het werkt. 

 

Je hoeft jezelf niet te her programmeren. Steeds je gedachtes om draaien. En positief blijven denken. Want dat denken gaat eruit. 

 

Merk je het al. Je hebt steeds minder gedachtes. Omdat je steeds meer in jouw licht staat. 

 

Alle kennis haal je uit jezelf. Hoe geniaal is dat. Natuurlijk kun je altijd nog bij leren. Al is het voor de nieuwe ideeën. 

 

Want we zijn meesters. Meesters van onze eigen realiteit. Dat gaat alleen maar sneller in de nieuwe tijd. 

 

Logisch in een nieuwe level. Door de update gaat de informatiestroom sneller. De informatie tussen de bron en jouw. Omdat de trilling verhoogt is. Meer licht komt naar het oppervlakte. 

 

En met dat meer licht. Wordt je meer gezien. Daarmee trek je jouw eigen wereld aan. Alles wat je ervoor nodig hebt. Draag je bij je. 

 

Dat is hoe we het nieuwe spel gaan spelen. Al het oude werkt op ten duur niet meer. Je raakt stuurloos. Je loopt in cirkels. Net zolang tot je dat gaat inzien. 

Volg het vuur van verlangens. En je brengt het in realiteit. 5/10/18


Laat het vuur in je branden. Vol je passie's. Nu want later is er wellicht niet meer. 

Je wordt ontdekt. Als jezelf laat zien. Je vleugels uitslaan. En je kunt vliegen waar je maar naar toe wilt. 

Je merkt dat de wereld om je heen veranderd. Dat komt door jouw. Doorzetten. Maakt het dat je wensen uit komen. 

Je bent de baas van jouw wereld. Besef dat elke dag. Want zo geef je jouw wereld vorm. 

Als een sneltrein. Want er is genoeg te maken. En te ontdekken in dit leven. Hoe groter je denkt. Hoe groter je krijgt. 

Hoe groter je doet. Hoe groter het resultaat zal zijn. Laat je niet beperken. Niks is perfect. Anders was er ook niks te veranderen. 

Overvloed is een les. Het gaat er niet om wat je nu hebt. Maar waar je heen wilt. Dan zal jezelf je daarheen brengen. 

Niet genoeg geld. Of slechts een beperkende gedachten erover. Geld is een test om vol in overgave te leren leven. Met vertrouwen in het universum is er altijd genoeg voor je. 

Mensen die hun hart volgen worden beloond. Omdat ze in verbinding staan met het veld. En van daaruit kunnen ze hun dromen in de realiteit zetten. 

Alles is er al. We hoeven het alleen nog in de realiteit te zetten. Geen gedachten is te gek. Omdat je zo alles mogelijk maakt. 

 Het draait alleen om jouw wereld. 4/10/18

Je botst tegen de oude wereld aan. Elke dag. Je vind er niks meer aan. Maar het is niet in een dag weg. 

Niemand die luistert die wil veranderen. Toch roept de verandering. Daarom verander jij. Jij maakt jouw wereld. En geeft dus vorm aan jouw wereld. 

Al jouw vuur kan in de nieuwe wereld. Daarmee zie je het snelste resultaat. Niemand die ons kan stoppen. Want het is al in de maak. 

Voorbij de illusie's heen. We hebben geen matrix meer nodig. Geen geloofsovertuigingen. Geen links en rechts. 

Alleen het besef. Het besef van jezelf. Dat je weer gaat zien. En ziet wat je allemaal kunt. Dat is het geheim wat we niet mochten weten. 

Weten daar draait het om. Veel sneller dan onderzoeken. Want het geeft al aan of het goed voor je is of niet. 

Daar kun je op handelen. Volop op de golven van het universum heen. Eindelijk baas over onszelf. En spoedig zal de wereld niet meer vallen in leugens. En geloven die ons gevangen houden. Als een matrix. 

 In opstand komen. Is jouw wereld bouwen. En voor niemand buigen. 1/10/18

We horen het gewoon zelf te doen. De nieuwe wereld te bouwen. Alles wat slecht is goed. 

We worden klein gehouden. Zodat de huidig macht behouden kan worden. Als kinderen behandelt. Omdat het nooit de bedoeling was dat we konden vliegen. 

Hoe lossen we dat op. Niet wachten tot de verandering komt. Maar brullen als de leeuw. En jouw waarheid uitspreken. Lekker rebels het is de bedoeling.

Het is de bedoeling dat de huidig maatschappij instort. Uit de as zullen we het nieuwe bouwen. 

We zijn te nederig. En te bescheiden. Je bent meer dan je diploma's. Je hebt geen instructie's nodig. 

Volg je innerlijke weten. En je bent rijk zat. Rijk zijn is niet in geld. Maar in inzien wat je allemaal kunt. 

Je weet niet wat de uitkomst is. Maar het voelt zo goed. Dat je niet meer bang bent. Je gaat voor all in. 

En met jouw veranderd de wereld een beetje. Eindelijk wat meer licht. De waarheid recht door zee. Zodat we meteen weten waar we aan toe zijn. 

Alles komt aan het licht. En daarom worden we ook gezien. Heerlijk want dat betekend dat succes steeds makkelijker is. 

 

Zodra je weet wat je kan. Ligt de wereld aan je voeten. 30/9/18


Transformatie je zit erin. Vanuit teveel in je hoofd ga je naar je hart. Je doet alles op gevoel. 

Niet nadenken maar je gevoel volgen. Vol het avontuur in. Zo als het leven bedoelt is. 

Risico's niet vermijden maar nemen. Want als het goed voelt. Wordt het gewoon bezorgt aan je. Dat is de post van boven. 

Heb vertrouwen en leun wat meer achterover. Zodat je projecten kunnen groeien. En de wereld jouw schatten echt kan zien. 

Omdat het alle vrijheid heeft gekregen. Om te schijnen.Zodat mensen het al in de verte kunnen zien. 

Succes ligt om de hoek. Iedereen kan succesvol zijn. Het is een kwestie van in jezelf geloven. 

En verbinding met jezelf te maken. Spiritualiteit is niet zweverig. Het is super handig want alleen met verbinding. Zullen je creatie's een stabiele basis hebben. Een soort super cement wat je gemaakt hebt. 

Vergeet wat andere mensen zeggen. Het gaat erom wat jij doet. Je kunt alles. En zo niet. Dan hoor je eerst je schatten te ontdekken. Zodra je die ontdekt hebt is de wereld van jouw. 

Revolutie doordat we de schatten in onszelf ontdekt hebben. 29/9/18


Wij zijn de revolutie. Doordat we nu doen. Op gevoel jouw weg volgen. En zo jouw succes maken. 

Niet meer afhankelijk. Maar zo vrij als een vogel. Dat is de nieuwe tijd. 

Je komt in opstand tegen het oude. Maar merkt dat niet zoveel zin heeft. De meeste zitten op een zinkend schip. We krijgen ze er niet van af. 

Dan maar ten onder laten gaan. Bouw lekker aan jouw wereld. Je hebt een prachtig leven wel verdient. 

Beginnen nu. Dan schrijf je naar je succes. Het geloven maakt het dat je er naar toe vaart. 

Vandaar dat je zo goed voelt. De hemel kust je niet. Nee dat ben jij. Omdat je eindelijk naar jezelf luistert. En jouw verhaal aan het volgen bent. 

De vele oogsten die je dadelijk lekker kunt opeten. Of kunt delen met andere. Want hebben daar is niet zoveel aan. Ervaren is veel leuker. En daar kan geen geld of bezit tegen op. 

Vlieg op de golven van het universum. In jouw verhaal. 28/9/18

Wees niet te verlegen om te vliegen. Jouw leven is er om je vleugels uit te slaan. te gaan ontdekken. Want voor die ervaring heb jij getekend. 

Ook niet te verleggen om te vragen. Te vragen voor antwoorden. Die het universum jouw geeft. 

We zijn nooit alleen. Er wordt van ons gehouden en worden altijd gesteund. Je hoeft niks alleen te doen. 

Wees als een ster. In je eigen verhaal. Wat jouw leven heet. En je zult nooit te weinig hebben. Prachtig zal het zijn. Elke adem. 

Omdat zo het leven bedoelt is. Gewoon in die rust. En voelen waar je heen mag gaan. En alles wordt voor je geleverd. 

Mits je het de wereld in brengt. Jouw wereld. Dat is het geheim van het leven. Met dat is de wereld van ons. 

 Leren loslaten geeft je pas rust. 28/9/18


Schoonheid het zit van binnen. Ben je tevreden met jezelf. Dan ben je aantrekkelijk. En zul je mensen als een magneet aantrekken. 

 

Liefde we hoeven het niet vast te houden. Het wil groeien en verbinden. En wil dat je vliegt en je vleugels uitspreidt. Zodat jij gezien wordt. 

 

Niet je uiterlijk. Maar je innerlijke. Zodat je verbind op een hoog niveau. Het zal magisch zijn. 

 

We hoeven niet steeds te denken wat we willen. Je voelt wat je wilt. Dan ben je er een stuk sneller. 

 

Voelt het goed. Dan is het vaak nog onderweg. We worden moe van het wachten. En denken al allerlei doemscenario's in. 

 

We horen te leren onze creatie's los te laten. Zo krijgen we meer rust. Die tijd van rust kun je nuttig besteden. 

 

Even achterover hangen mag ook. Je hebt veel gedaan. Je zult zien hoeveel je al hebt bereik. 

 

Want dan wordt je gemotiveerd om te reiken waar je heen wilt gaan. En dat is nog mooiere dan het nu al is. Dat je voorbereid bent. 

 

Aantrekken wat je wilt. Is schijnen als jezelf. 24/9/18


Jezelf laten zien. Is aantrekken wat jij wilt. Sla je vleugels uit. En laat je niet meer verstoppen. Schijn je licht. 

De wereld wordt zo een lichter plek. Een voorbeeld voor de rest. Want die zijn er te weinig. 

Daarnaast komen de juiste mensen op je pad. Eindelijk geen eiland meer. Maar vrienden voor het leven. De juiste verbindingen. 

Want samen kunnen we vlammen. En draaien we de wereld de goede kant op. We zijn unieke allemaal stuk voor stuk. 

Niet meer een van de vele. Maar unieke buiten elke grens val jij. Heerlijk die schoonheid je krijgt er een glimlacht van. 

 Je hoeft je niet meer te veranderen. Mooi van binnen en van buiten. Heerlijk dat geeft rust. 

Alleen nog maar zijn. En doen waar jij je goed bij voelt. Geen verplichtingen maar vrij als een vogel. 

Zoals de nieuwe tijd hoort te zijn. De liefde stroomt erin alsof het water is. 

 Aarde gaat als thuis voelen. Eindelijk. 20/9/18

In de boost. Over je comfortzone's heen. En volop schijnen. 

Je wordt gedragen. Dromen komen uit. Omdat je sneller kunt scheppen. 

En nauwelijks nog op de grond wordt gehouden. Ja de weerstand neemt toe. 

Ze je waarheid. Maar ga niet in discussie. Het is oorlog tussen licht en duister. 

Het licht wint. Alleen horen veel mensen nog omhoog te klimmen naar het licht.

Nu willen ze nog niet. Maar spoedig zijn ze er klaar voor. 

Kloppen ze bij ons aan. Want wij wijze de weg. De weg naar jezef. 

Vrede in jezelf. Vast gegrepen aan liefde. Terwijl al het oude dan verbrand. 

Zodat je op het nieuwe niveau bent. Eindelijk overvloed op aarde. Nu gaat het als thuis voelen. 

Je bent al klaar. Volg nu je dromen met je licht. 19/9/18

We blijven buiten onszelf zoeken. Ook als we al een meester zijn. Maar daarmee vergeet je wie je bent. Vergeet je jouw kracht. 

Volg geen adviezen op van andere wijzen. Want je bent al in staat om jezelf te wijzen. 

Het is niet erg dat je af en toe een uitschieter naar beneden maakt. Dan mis je net de golf. De nieuwe golf van energie. 

Als je eraan blijft vast plakken ben je in de nieuwe tijd. Dan ben jij jouw meester over je eigen realiteit. 

Er veranderd niet zoveel. Alleen dat je nu volledig controle hebt over jouw voertuig. Jouw wezen. 

Vlieg met de golven van je gevoel mee. Want daar wil je ziel heen. Snelheid maakt niet uit. Het is geen competitie. De weg ernaar toe kan ook vol plezier zijn.

Het is tijd om te vliegen. Omdat je al een meester bent. 19/9/18


Vleugels slaan uit. Omdat het tijd is om te zijn. Tijd om jouw te zijn. 

 

Mee te gaan met de golven. De golven van de nieuwe tijd. We zullen ervan vliegen. 

 

Alles komt tot je. Als je zichtbaar bent. Je kracht en liefde. Trekt de juiste mensen op het goede moment naar je toe. 

 

Daarmee maak je jouw dromen. Dromen maken jouw overvloed. Overvloed in gelukkig zijn.

 

Geef wat terug. En jij zult ontvangen als een koning. Rijk en vrij door het leven. 

 

Wellicht is het er nu nog niet. Maar het komt. Je voelt het. Magie in je hart. 

 

Eerst vecht je vrij. Daarna wil je mensen helpen met je gaves. Omdat zo meer mensen er wat aan hebben. 

 

Waterman tijdperk draait om met elkaar te zijn. In liefde en overvloed. Maken we samen het beste van de wereld.

In je licht blijven staan. Je blaast het duister omver. 16/9/18


Ongeacht wat er gebeurt. Blijf in je licht staan. Mensen zullen je niet geloven. Zullen je raar vinden. 

Maar zolang jij in jezelf gelooft is er niks aan de hand. Je tilt jezelf enorme op. Surft op de nieuwe energieën. 

Die je leven magisch gaan maken. Omdat creëren veel sneller gaat. Eindelijke de wereld waar we zo naar verlangen. 

De negativiteit zal op een hoogte punt zijn. Mensen zullen elkaar willen bestrijden. Maar het is al het duister. Wat ze niet in zichzelf willen zien. 

Ze hebben een hekel aan al wat ze niet hebben. En dat zien ze in ons. Vandaar dat ze ons manipuleren en in hun richting willen trekken. 

Maar vrije zielen luisteren toch niet. Die gaan dan hun voeten in graven. En vollop creëren met hun vuur. 

Je gevoel viert feest. Omdat het leven een feest is. Omdat je voelt dat je het paradijs voor jezelf gaat maken. 

 Dat spoelt alle negativiteit weg. Mensen weten je ineens weer te vinden. 

Creëren is aantrekken. Beeld je al het mooiste in. 16/9/18

Alles wat je wilt is op aanvraag. Je hoeft alleen te manifesteren. Zie het voor je in je hoofd. Denk in plaatsjes. Over wat je wit. 

Laat dat heerlijke gevoel manifesteren creëren voor je. Hoe meer aandacht je het geeft. Hoe duidelijker je creatie's worden. 

In principe zijn we als god. Ook scheppers. We redden onszelf. Nee we zijn er al. Voorbij de matrix. Voorbij de illusie. 

Liefde en overvloed komt naar je toe. Alleen niet altijd nu. Soms heeft de post even de tijd nodig. De post van god. 

Vergeet niet te delen. Want het is leuker om samen dingen te ervaren. Alleen is ook zo maar alleen. 

Alleen zijn we nooit. Trek het aan. De wet van aantrekking is alleen inbeelden. En wachten tot de post van god. Het mooise bij je aan komt. Hoe heerlijk is dat. 

Zo was het leven bedoelt. Verloren geraakt in de dualiteit. Maar er boven uit stijgen. Brengt ons weer naar waar we ons thuis voelen. 

 Je wilt alleen nog maar echte mensen. De rest kan zinken. 12/9/18


We hebben eigenlijk geen zin meer om te wachten. We willen er zijn. We hebben geen zin om mensen te overtuigen. Die toch niet overtuigt willen worden. 

We verstoppen ons niet meer. Houden niks meer achter. Omdat het tijd voor de waarheid is. Daarom hebben we niks meer met de leugens. 

We gaan alleen nog in volle vaart. Recht naar ons doel toe. Alleen nog maar mensen die je steunen of opliften. De rest kan eruit. 

We zijn geen bezit van elkaar. Iedereen hoort normaal met elkaar te horen omgaan. Als een vrij mens. 

Geen verwachtingen aan elkaar stellen. Want daarmee hou je elkaar vast. Terwijl we los horen te laten. Want alleen los kun je vrij bewegen. 

Daarom zijn we rebelse. Omdat er zoveel van je verwacht wordt. Al die verwachtingen maak je een mens die je niet wil zijn. Vandaar dat je er zo fel op ingaat.

 Al die hokjes. Je wilt gewoon jouw zijn. Je doet er niet meer aan mee. Je gaat geen mensen meer pleasen. Maar direct de waarheid zeggen. 

 Al blijft er niemand over. De rust die overblijft is heerlijk. Want de mensen die je dan nog hebt. Zijn tenminste nog echt. En niet zoals vele het zelfde. Passende gemaakt voor in het systeem.

 Vast houden aan een zinkende schip. 12/9/18

Mensen willen niet luisteren. Willen niet zelf nadenken. Denken dat alles aangeleverd wordt. Alsof we een koe in de wei zijn. 

Allemaal in de machine. We zijn een product. We leveren producten. Maar zelf worden we er niet echt beter van. 

Het systeem is ineffectief omdat het niet de bedoeling is om slim te worden. Niet de bedoeling is om zelf te onderzoeken.

Mensen willen ook niet meer nadenken of een oplossing verzinnen. Vandaar dat er zoveel slapend verloren zijn. Ze staan op instorten. 

Omdat hun leugens eraan mogen geloven. De leugens van deze realiteit. Want er is niet veel van waar. 

Je kunt niet vast houden aan een zinkend schip. Toch doen vele dat. Wat je ook zegt of doet. Het komt niet aan. 

Laat ze zinken. Ze zijn al verloren. Het is de bedoeling dat de maatschappij instort. Want uit de rotzooi daarvan bouwen we de nieuwe. 

In feite bouwen we al aan het nieuwe. Een betere en mooiere toekomst staat ons te wachten. 

Het leven kan makkelijker zijn. Met zijn gebruikelijke uitdagingen. Zodat we het niet meer onnodig moeilijk hoeven te maken. Onderdrukt worden. 

Maar dat zal steeds minder effect hebben. Want mensen worden rebelse en willen niet luisteren. Omdat ze de vinger op steken. Hun eigen plek willen en eigen waarheid in realiteit willen zetten. En het maakt ons geen moer uit. Wat u daarvan vindt. 

Je licht is als een wapen. Het brand een gat in de illusie's van mensen. 11/9/18

Het leven is om te genieten. Gij zult genieten. Omdat je dan van jezelf houdt. Tijd plannen voor jezelf. Om je geluk te maken. Te doen waar jij blij van wordt. 

Helpt je te ontladen te onstressen. En het leven is bedoelt om te genieten. We zijn vergeten dat we niet hoeven te moeten. Dat we alleen onszelf verplichtingen opleggen. 

Dat we niet zoals de rest hoeven te zijn. We hoeven er niet bij te horen. Je kunt beter een eiland zijn. 

Jezelf op waarde stellen en weten wat je wilt. Omdat jouw leven dan echt is. Niet zo nep als de rest. 

In de eigen bubbel van licht. Die niet gaat knappen. Omdat jij het blijft voeden met zelf liefde. 

We blazen een gat in het donker. Ons licht is als een wapen. We hoeven het alleen aan te zetten. 

En niemand kan ons naar beneden halen. Zelf liefde is het belangrijkste. Want alleen jij draagt jezelf. Zacht en zorgzaam voor jezelf. Zorgt het dat je tegen tegenslagen kunt. Dat je niet zomaar opwaait. 

 Te bescheiden. Laat je niet opstijgen. 10/9/18

Jezelf omringen met mensen die jouw echt zien. Maakt het dat je zelf kunt zijn. Alles kunt zeggen wat je wilt. Zonder je druk te maken of mensen het begrijpen. 

 Mensen willen je soms niet zien. Omdat iedereen op zijn eigen manier naar de wereld kijkt. Je bent bijzonder je valt buiten elke categorie. Toch willen mensen je plaatsen in een hokje. Zo proberen ze je te begrijpen. 

 Je kiest je leven uit. Al kan er af en toe wat misgaan. Je lessen ze blijven maar komen. Omdat we nooit ophouden te leren. 

 Lekker vol van jezelf. Omdat te bescheiden je niet brengt waar je wilt. Je blijft te gewoontjes. Je komt niet buiten je comfortzone. En je wensen zijn meer een droom. Daarom een kans om echt een realiteit te maken. Kansen kloppen vaak aan. Alleen hoor jij ze nog toe te laten.

 Het helpt enorme. Als je omringt met mensen die durven te dromen. En die hun doelen najagen. Omdat je zo de steun vindt. Die je niet in je eigen omgeving vind. 

 De kracht zit toch in jezelf. Maar je hoort het wel te behouden. En dat is lastig in een wereld waarin weinige echt hun zelfs zijn. 

 Je raakt ook niet zomaar je licht kwijt. Het is altijd bij je. Alleen even verbinden. Want dan komen de juiste antwoorden in je mond. En heb je handen om te handelen.

 Volle vaart. Omdat we onszelf bevrijd hebben. 10/9/18


Het universum kan niet toveren. In het nu leven. Betekend niet dat het nu allemaal tot je gaat komen. Het duurt even. De post van boven heeft een lichte vertraging. 

Vertrouwen versnelt het. Lekker achterover leunen. En wachten op de vruchten van boven. Je geluk verdien je. Niet te bescheiden maar je hoofd boven het maisveld. 

Dat is het behouden van jezelf. Je waarheid uitspreken. Zodat jij jij bent. En de wereld kan zien wat je allemaal in huis hebt. 

Lekker anders dan de rest. Omdat er al teveel van hetzelfde is. 

Op de golven van de nieuwe energie. Ga je volle vaart naar je doelen toe. Al gelooft niemand je. Jij gelooft jezelf. En dat maakt dat jouw verhaal niet alleen op papier staat. Maar straks ook in 3 D te zien is. 

We bevrijden onszelf. Zo worden we niet meer ballast worden door al wat niet meer werkt. maar vliegen we voorbij de hemel. Direct naar onze doelen toe. 

Doordat we al bevrijd zijn. Zijn we in een stroomversnelling beland. Een stroom van passie en plezier en vreugde. Zet je leven in vuur en vlam. Niet schrikken voor de verandering. Maar laat het toe. Alleen zo wordt het van jouw.

  Wees gul met ontvangen. En je leven krijgt vleugels. 9/9/18


Niet te bescheiden. Te weinig verwachten. We verwachten zo weinig. Omdat we ons zo indekken voor teleurstelling. Zo beschermen we ons tegen teleurstelling. 

Maar we zenden al teleurstelling het universum in. We kunnen veel meer krijgen. We hoeven het alleen maar te vragen. 

En dan stuurt jezelf je er automatisch heen. Of bewust als je wakker bent. Bewust bent van jouw zijn. 

Bewust bent van jouw kracht. En waar je heen wilt. Omdat jij je gevoel volgt. Want wat in jouw is wil naar buiten. 

Hoog verwachten zodat we veel kunnen ontvangen. Niet te bescheiden. Want dan zul je altijd laag blijven. Laag in de zin van gelukkigheid.

Terwijl al het mooie er al is. Maar alleen wacht tot jij er naar vraagt. En er naar toe werkt. Varen met je schip wat jij heet. 

Stralen omdat je zo gezien wordt. De mooiste mensen zijn er op het juiste moment. Zodat je in je juiste omgeving komt. Want dat is jouw paradijs. 

je omgeving transformeert. Omdat jij transformeert.  7/9/18 


Leren varen in het nu. Op de inzichten die je krijgt. Eerst is het eng maar later hou je van de woeste golven. Zo komen tot het beste wat voor jouw bestemd is. 

 

Later voel jezelf je omgeving veranderen. Komt omdat jij liefdevoller bent. Volop in het licht staat. Dat je omgeving transformeert. Men gaat liefdevoller met elkaar om. 

 

En accepteert elkaar. Ook al heb je niet dezelfde visie. Maar toch doen wij het allemaal samen. Zo maken we het paradijs hier. Niet erover dromen maar het nu bouwen. 

 

Jij als lichtbron maakt de transformatie mogelijk. Wees jezelf en schijn lekker. Delen volop en dat kan genoeg in deze tijd. Bereik zat. Ook al lijk je soms zo onzichtbaar. 

 

Onzichtbaar voor diegene die nog niet kunnen zien. Maar spoedig bereikbaar voor diegene die honger hebben naar kennis. 

 

Wij verkopen genoeg aan kennis. In verschillende lagen. Want niet iedereen kan bij elke laag. Een schip vol met kennis zijn we. En zo zijn we afgedaald. 

 

Niks is meer verborgen. Niks kan meer verstopt worden. Want het licht maakt het zichtbaar. En dat is wat men de event noemt. 

Je eigen paradijs maken. Is jouw wereld bouwen. 5/9/18

We zijn de mensen gewoon zat eigenlijk. Geen zin meer in negativiteit. In nergens hoop in zien In elke verandering als de duivel zien. 

Dat is de belangrijkste kataylsator voor jouw verandering. Daarom wil jij het anders. Jij wil een lichtje zijn in de wereld. 

 

Wilt stralen en schijnen en genieten van het leven. Want zo hoort het leven te zijn. 

 

Lekker zelfs aan de slag. Want des te eerder ben je er. Het kan je niet meer schelen wat mensen ervan vinden. 

 

Want je bouwt jouw wereld. En niet de wereld die door hun goedgekeurd is. Vergeet familie of vrienden. Het draait om jouw. 

 

Past het niet bij jouw dan mag het er allemaal uit. Want alleen zo maak je eigen paradijs. 

Vasthouden hoeft niet meer. Want liefde stroomt.  4/9/18


Oude energie komt naar boven. Stukken vanzelf die je klein hielden. Je angsten die je nu niet meer nodig hebt. 

 

Schaduwkanten van jezelf lichten ineens op. Schrik hier niet van. Je hoeft niet alles te veranderen. Het is er mee om kunnen gaan. 

 

Het is niet dat je de nieuwe energie hoeft vast te houden. Het is altijd beschikbaar. Mits we het aanreiken. 

 

Nu doen betekend niet dat alles nu al tot je komt. Het komt in stapjes naar je toe. In een sneller tempo dan vroeger. 

 

Maar nog steeds geduldig zijn. Want terwijl je rust zul je zien dat het zich bij je aandient. 

 

Angst is niet meer nodig. We hebben geen bescherming nodig. Want we worden al beschermt door het licht. 

 

Ons pad wordt verlicht. Omdat we een lichter wereld maken. Daarom krijgen we al die hulp. En daarvoor zijn we ze dankbaar.

 

 

 

Anders zijn is open zijn over jezelf. 3/9/18

Open zijn in een wereld die niet open is. Maakt de wereld opener. Ongeacht wat gewoon doen. Lekker op gevoel. 

 

Er is geen norm. Die maken we zelf. En daar kunnen we van af. Niet allemaal hetzelfde. Maar lekker anders. Lekker apart raar. En stralend van je eigen geluk. 

 

Niemand die dat van je af pakt. Want zo bouw je jouw wereld. Jouw eigen geluk. 

 

En het gaat allemaal zo snel. Niet teveel nadenken en gewoon op gevoel gaan. En je gaat met de nieuwe vloed golf mee. 

 

De nieuwe vloed golf laat niks over van het oude. Beter om mee te gaan met het nieuwe. 

 

Mensen zullen je niet mogen. Omdat je tegen hun waarheid in gaat. Maar je hoeft alleen jezelf te mogen. De rest is toch maar tijdelijk. Want je reist alleen met je eigen schip. 

 

Vertrouwen is het anker van het schip. Die maakt verandering vruchtbaar. En spoedig eetbaar. 

Dwars door je eigen weerstand heen. 3/9/18


 

Je niet laten stoppen door je eigen weerstand. Op de weg naar verandering draag je 2 lasten. Je oude pijnen wat je weerstand maakt en die van andere. 

Net of je iemand meesleept soms. Zo zwaar voelt het aan. Truc is om niet aan de weerstand te denken. Alleen aan het nieuwe. Zodat het des te eerder veranderd is. 

Niet wachten op later. Want in de nieuwe tijd. Werkt het alleen nu. Ongeacht wat. Vaak pakt het positieve uit. Eigenlijk altijd. 

We komen uit een negatieve wereld. Waarin positieve niet lijkt te bestaan. Maar het ligt eraan hoe je tegen dingen aankijkt. 

Al het negatieve is om te draaien naar een positieve uitkomst. Alleen problemen leiden tot oplossingen. Zo sla je bruggen. En maak je succes.

Het is eerst doen. En daarna wachten chillen tot de vruchten naar je komen. Net alsof je planten verzorgt. Dat is hetzelfde. 

Niet meer bezitten. Maar ervaren. Dat brengt je rijkdom. 2/9/18


We willen dingen bezitten. Erop gaan zitten. Het vasthouden zodat het niet verloren gaat. Maar zo is het nog volledig vrij. Het is slechts een illusie. 

De illusie van bezit. Je wordt er niet beter van. Het is alleen jouw opvulling. De opvulling van jouw leegte. Steeds meer want het gat wordt groter. 

Alleen met vrijheid zul je voldoening halen. Ervaren en creëren maakt het dat je goddelijk voelt. Omdat je dat ook bent. 

De wereld zal echt zijn. Omdat jij het gecreëerd hebt. Geen keurslijf meer maar zo vrij als een vogel. 

Genieten elke dag omdat je mag. En niks meer moet. Onafhankelijk bij het daad voeren. En het komt eraan voor jouw. 


In de nieuwe tijd komt de nieuwe jij. 2/9/18

Nieuwe tijd. Je bent met een opruiming bezig. Alles verwijderen wat niet meer bij je past. Om volledig jouw te zijn. En niet meer beperkte te worden. 

In het nu maak je de toekomst. Op goed gevoel. Het vertrouwen in het universum. Brengt jouw de schat waar je zo naar verlangt. 

Je weet niet waar je morgen staat. Alleen waar je vandaag heen wil. En dat maakt de beste morgen. 

Vergeet de strijd tussen licht en donker. We hoeven niet te vechten. We zijn de strijd beu. En gaan lekker op onszelf. 

Vrij als een vogel. Niet gebonden aan de matrix. Op de wegen van het goddelijke in je. Want dat leidt je naar jouw bestemming. 

Dicht bij je spirituele familie. Want we doen het samen. We hebben een gezamenlijke missie en die volbrengen we. 

 

Ook mogen we genieten van de nieuwe tijd. Niet meer moeten maar we mogen. Volop in ontdekking want daar groeien we lekker van. En dat zijn de beste ervaringen

 

 

In de energieën blijven. Is vooral doen. 31/8/18


Hoog in de energieën blijven. Is volledig voor jezelf kiezen. Niet luisteren naar je aardse drama. Niet naar de excuses die jezelf makkelijk aan smeerde. 

Nee luisteren naar je gevoel. Varen op je gevoel. Voelt iets goed dan is het ook goed. Voelt iets slechts dan niet doen. 

Als je eigenwijs bent en het toch doet. Zal vanzelf een situatie komen waarin dat blijkt. Maar anders spaar jezelf dat probleem. 

Wellicht ben je er niet nu. Maar snel zul je er zijn. Sneller dan je denkt. Want gevoel werkt sneller. 

Je creëert sneller. En ervaart dieper. Meer liefde en licht. Omdat we een hoog niveau hebben bereikt. 

Daarnaast is het gezond eten. En met de juiste mensen omgaan. Geen mensen die omlaag trekken. 

Het leven niet moeilijker maken dan het is. Want de meeste oplossingen zijn simpel. Het is vooral doen. En over die comfortzone heen. Dan zul je kunnen zijn wie je bent. 

Nee dat ben je al. Al ver boven de 80 % . Die laatste paar project nog. Hebben volledig vrijheid nodig. En die ga je bereiken. 

Geen excuses meer. Jezelf accepteert alleen nog maar ja. 31/8/18


Geen excuses meer. Je kunt geen nee zeggen tegen de hoger energieën. Want ze gooien je elke keer weer terug. 

Volop naar je doelen toe. Niet luisteren naar je twijfel. Maar naar je gevoel. En dan gewoon doen. 

Want je verdient het leven waar je zo van droomt. En dat is een stuk dichterbij dan je denkt. Alleen je beperkende gedachten houden het nog tegen. De laat maar gedachtes. Of nu nog niet. 

Maar we horen in het nu te leven. Het beste van het nu maken. Vol gas naar jouw zijn. Zodat je kunt schijnen in de wereld. 

Ongeacht wat. Niemand kan je meer afremmen. Alleen jij kan jezelf afremmen. En zie hoe mooi de wereld kan zijn. Eigenlijk al was. Maar je liet het niet toe. 

Naar het nieuwe level. De laatste lessen. 28/8/18


Niet meer vechten met elkaar. Of strijden. Nee iedereen mag zijn eigen waarheid hebben. Daar horen we vrede mee te hebben. 

Het gaat niet meer om het denken. Om verwachting te maken en conclusie's te trekken. 

Nee het voelen dat is waar we het mee gaan doen. Voelen vanuit je hart. Niet meer naar de toekomst leven. Want we leven nu. Het gaat erom wat je nu voelt. En dat je nu plezier maakt. 

Meer naastenliefde omdat we elkaar niet meer als vijand zien. Maar als mede broeder. Omdat we als een wij leven. En het ook samen maken op deze planeet. 

Vriendschapen en relatie's worden veel losser. Je bent niet meer elkaars bezit. En gaat met elkaar om wanneer jij dat wilt. Trouwen we hoeven elkaar niet meer de trouw te beloven. Je voelt wanneer diegene goed voor je is. 

We hebben geen meesters meer nodig. Omdat we zelf weten wat het beste is. We gaan naar totaal vrijheid streven. Niet vreemd want de technologie is er al naar. 

We hebben bijna het volgende level gehaald. En spoedig zullen er meerdere volgen. Lekker even rust. Want we moeten niks meer. 

 Nieuwe energie blazen je omver. En brengen je tot inzicht. 27/8/18


Van de top afgeslagen. Energieën laten je alle kanten opslaan. Al het oude wat je niet meer dient komt naar boven. 

Je strijd niet tegen wat je niet wil. Maar je reageert op de oude energieën die naar buiten komen. 

Het leven is geen strijd dat is de dualiteit. Je zit even in het dal van dualiteit. Zodat je tot inzicht wordt gebracht. En we hoeven niet zo snel te gaan. 

Je herkent jezelf van een paar weken terug niet eens. Zo snel ben je gegroeid. 

Vergeet te oordelen. Mensen zijn niet in hokjes te plaatsen. Vreemde combinatie's zijn in de nieuwe tijd mogelijk. 

Omdat we niet meer oordelen. Maar met liefde naar elkaar kijken. Elkaar lief hebben. En respect voor elkaar. 

Zo trekken we de mensen omhoog. Mits ze de hand willen pakken. Want alles is tenslotte een vrije keus. 

We kunnen waarheid niet opdringen. We kunnen het wel verspreiden. Zoals bloemen zaden verspreiden. In een spoor. Lekker relaxt en niet te opdringerig. 

 

Vele zijn verdronken in hun eigen negativiteit. Verstopt voor de storm. 24/8/18


Negativiteit het lijkt wel of iedereen eraan zit. Alsof we niet meer weten wat positief is. We dromen over een mooier leven. Maar het blijft vaak bij dromen. 

 

We vinden het blijkbaar fijner om een rot leven te hebben. Waarin elke dag zwaar is. Terwijl het ook makkelijk kan zijn. 

 

Mits je de wil hebt om te veranderen. Het is een kwestie van doorzetten. Nee het is niet voor watjes. Maar iedereen kan het leren. Mits we het daarna ook ook doen. Het is meer dan een idee. 

 

De weerstand die je krijgt. Is de leugen die de ander probeert te verdedigen. Al die moeite om het oude te bewaren. 

 

Sinds wanneer is de mens zo bang geworden. Waarom durven we niet meer te leven? Gewoon schijt. Zeggen wat je wilt en doen wat je wilt. 

 

Wie het niet aankan eruit. Volop in jouw licht. Bij sommige schijnt het in het gezicht. Die gaan je dwars zitten. 

 

Gooi die ook maar eruit. Het is herfst alles wat niet meer bij je past gaat eruit. Er kunnen nog bijzonder combinatie's tussen zitten. 

 

We zijn tenslotte de brug tussen het oude en het nieuwe. De boodschapgever voor diegene die durft te vragen en open staat. Zullen we je de meeste bijzondere dingen bij brengen. Het gaat je hoofd ver te boven. Kraken met die comfortzone van je. Want dan maak je ruimte voor het nieuwe. 

 

 

Leren te houden van de achtbaan. Die transformatie heet. 23/8/18


Het leven is een achtbaan. We lijken geen rust gegund te krijgen. Uitdagingen volgen op elkaar. 

 

Van boven naar beneden. Volgende energiegolf en daarna volgende vermoeidheid golf. Want energie heb je niet meer. 

 

Laat de energie in dalen. En we kunnen beter van de achtbaan houden in deze tijd. Leer te genieten van de verhoogde emotie's. 

 

En de enorme energie die soms hebt. Ook van de momenten dat je instort. En even je rust hoort te pakken. Want de energie is zo weer ingedaald. 

 

We pushen onszelf tot de grens en soms erover heen. Vandaar zijn we perfect geschikt voor een baan als lichtwerker. 

 

Mensen naar het volgende niveau brengen. Niet verder uit elkaar door de verschillen. Maar verbinden met ons hart. 

 

Niet meer vechten of oordelen. Maar de andere laten. Laten zijn. Dat brengt ons een niveau hoger. 

 

We hunkeren er ook enorme na. Dus zullen we er nu mee gaan beginnen. Des te eerder het plezier van de nieuwe tijd begint. Want het heeft ook voordelen.

 

Varen op ons hart. Dan stromen we de nieuwe tijd binnen. 20/8/18


Mensen zullen eerst horen te verdrinken. In het oude systeem. Overspannen raken of gewoon geen zin meer hebben. 

Geen zin meer in moeten. Want het werkt zo beperkend. Terwijl mogen zoveel energie geeft. 

Niet meer harteloos zijn. En reageren met je hoofd. Terwijl je zo je licht overslaat. En bijna als een machine reageert. 

Niet meer jezelf verdrinken in alcohol of welke andere drugs dan ook. We drinken al lang niet meer om het plezier. Maar om onze wereld te vergeten. 

Omdat we een toneelstuk spelen. Hoe leuk we het wel niet hebben. Terwijl we ons steeds harder aan het afleiden zijn. 

We zijn het slachtoffer. Altijd we hebben het nooit zelf gedaan. 

Toch zullen we het leven echt zelf horen te doen. Eigen beslissen nemen. Want kinderen zijn we niet meer. 

We onderschatten onze kracht. En mits je die ontdekt zul je schoon schip maken. Met alles waar je niet in kunt vinden. Alles wat je kracht beperkt mag er uit. 

Dan kun je jezelf zijn. Zo als het bedoelt is. Een stralende toekomst. Want je hart geeft je richting aan. 

Richting het beloofde land. Het paradijs want dat bestaat echt. Alleen maken we het op aarde. 

Luister naar de nieuwe energieën. En je gaat met de stroom mee. Samen met de rest. Zodat we alvast de nieuwe tijd kunnen ontdekken en ervaren. 

Het tijdperk waarbij je op je hart vaart. In plaats van op je hoofd. De overgang is wennen. Maar is het waard 20/8/18


Je lichamen worden lichter. Alles voelt minder zwaar aan. Omdat je lichaam een verandering doorgaat. Net als je ziel. 

 

Van 3 D naar 5 D. Niet zweviger het is gewoon een level omhoog. Zodat we scheppers worden. Scheppers van ons eigen leven. 

 

Iedereen doorgaat dit proces. Waarom? Omdat het eindelijke tijd is dat we eens een stapje vooruit doen. In plaats van achteruit. 

 

Een stapje vooruit in onze evolutie. Niet zo volgen. Maar jezelf volgen. En scheppen met wat je hart je ingeeft. 

 

Dat is de nieuwe tijd. En de nieuwe energie leiden ons erin. Niet vreemd dat het soms zwaar aan voelt. 

 

Je lichaam hoort ook nog te wennen. Eet niet te zwaar. Met wat meer voedingstoffen en minder drugs. En je zult zien dat je al snel went. 

 

Niemand zei dat je niks mag hebben. Mits je zelf maar in balans weet te houden. Zodat de voordelen van de nieuwe jij de overvloed houden. Dat leeft wel zo prettig.

 

 

Leven vanuit de grote liefde. 18/8/18

 

Niet meer leven vanuit je hoofd. Gedachten maak je klein. En oppervlakkig want je mist de diepte. 

Nee leven vanuit de geest vanuit jezelf. Voelen met je hart. En sturen op de inzichten die je krijgt. 

Licht en wijsheid uit jezelf halen. Alleen hoor je het nog te herinneren. En dan is het uitpakken. En het uitdelen van je jouw kennis en wijsheid. 

Want mensen hebben het hard nodig. Beter begin je er meteen mee. In klein hapjes zodat ze er honger naar krijgen. 

En zelf op onderzoek uit gaan. Om hun eigen codes te ontcijferen. Tot ze uiteindelijk bij de bron komen. 

De bron van zichzelf waarin alles te vinden is. De grote liefde die we allemaal hebben. En waar we op kunnen leven. 

 Geven om te ontvangen dat is de stroom. 16/8/18


Geld we verdienen het door te werken. Maar eigenlijk verdienen we allemaal al een plek op aarde. We hoeven niet te wachten op een basisinkomen. 

 

Tot de overheid eindelijk een keer om ons gaat geven. Want dat doen ze niet. Daarom gebeurt dat ook niet. 

 

Maar de stroom is een geniaal idee. Je zit met 7 mensen in een groep. Eentje in de top. 2 Daar onder en 4 op de bodem. De 4 op de bodem geven allemaal een bedrag aan de top. 

 

Terwijl de 2 er onder allebei een nieuwe groep vormen. Waarin dit spel vervolgt wordt. Het is als celdeling. En dat is de kracht erachter. 

 

Je hebt steeds mensen nodig om te geven. Zodat mensen kunnen ontvangen. En alleen zo zal de stroom blijven stromen. 

 

Onze kijk op geld is vooral aangeleerd. Het wordt gedrukt in een printer net als papier. Best wel een illussie. 

 

We werken voor lucht. Terwijl we onze plek verdienen. En dat mag je gerust op eisen. Doe mee zou ik zeggen. 

 

Bron: http://www.lichtwerkersnederland.nl/de-stroom/

Niet meer bang zijn. Want alleen zo ben je in je licht. 16/8/18


Het gaat er niet meer om dat je ergens bij past. Of bij hoort. Het gaat er om dat jezelf kunt zijn. 

Oude jas uit doen en nieuwe aan doen. Niet meer bang zijn. Vol in je kracht en licht. 

Want dat is de enigste manier om druk te zetten. Druk te zetten op de wereld van illusie en onwetendheid. 

Verandering komt met energie. En plaats zich in de wereld. Door zich te uiten. Door het naar buiten te brengen. 

Door jouw te zijn. En de boodschap met de wereld te delen. Het gaat er niet eens om de woorden die je zegt. 

Maar om de energie die erbij zit. Die maakt het dat je mensen een schop onder de kont geeft. 

De energie schreeuwt om verandering. Schreeuwt om gezien te worden. Het is nieuwe energie. Die zich ook op aarde wil nestelen. En niet alleen in ons hoger zelf.In jouw en de mensen om je heen. En uiteindelijk iedereen. 

De brullende leeuw maakt jezelf wakker. 15/8/18

De leeuw brult opnieuw. Laat jezelf zien. Er is geen verstoppen meer. En je vind dat ook niet erg. 

 Jij mag er zijn. De bedoeling is dat iedereen zichzelf wordt. Zo krijgen we een wereld die wel nadenkt. En waarbij verder wordt gekeken dan de neus lang is. 

Waarin je gezien wordt. Omdat je in je licht staat. En je mensen ermee bereikt. 

Waarin we sneller kunnen scheppen. Omdat je in volledig verbinding met jezelf bent. En een bent met het universum. Dat merk je doordat je boodschappen door krijgt. 

In nummers of cijfers het maakt niet uit. Als je het maar begrijpt. Verandering betekend actie. 

Als wat niet meer bij je past wegdoen. Als een oude jas die je weggooit. Je zult nieuwe dingen aantrekken. Dat wat bij je past. 

En je pakt ook uit. Je gave's worden zichtbaar. Het zou niet mogelijk zijn maar het is mogelijk. Omdat sommige mensen verder willen reiken dan wat de oog wil zien. 

Niks wetenschappelijk bewijzen. Je voelt het en het is goed. En dat is je bewijs. Dat scheelt pas tijd. 

Het is jezelf herinneren. Vandaar dat je zoveel oppikt in korte tijd. Alle die kennis komt naar boven. 

Er is zeker leven na de dood. Anders zouden we nooit verder kunnen komen. God maakt niet een achtbaan rit. Maar meerdere. 

 Niet gehoord worden. Maakt dat het vuur van waarheid toeneemt. 13/8/18

Niet gehoord worden. De meeste mensen willen helemaal niet de waarheid horen. Willen lekker in hun leugentjes blijven leven. 

 Angst is hun comfortzone. En de waarheid spoelen ze weg. Met een fles wijn of een paar pilletjes. Lekker de wereld vergeten. 

 Want het is niet jouw schuld. Nooit je bent het slachtoffer van je leven. Niet slachtoffer van de maatschappij. Nee van je eigen onwetendheid. Je eigen koppig houding om niet verder te kijken dan je neus lang is. 

Het is een cultuur om dom te zijn. We denken dat we slim zijn. Maar we volgen alleen wat we geleerd hebben. Verder leren we niks meer bij. 

 Zo slim is het niet ingericht. Als je in gedachten houdt dat de mens een zelf lerend wezen is. 

 We hebben geen scholen nodig. Die zeggen wat we moeten leren. Net als de overheid die zegt dat dit de beste weg is. Terwijl ze nooit de maatschappij beter maken. Ja het volgende kabinet. Maar die doet weer het zelfde. Het is een sprookje waar we allemaal in trappen. 

En geen ouders die zeggen hoe het moet. Want ze volgen allemaal hetzelfde systeem. Ze willen niet naar hun kinderen luisteren. En daarom komt de jeugd een keer in opstand

Mensen willen gehoord worden en gaan hun plek op eisen. Uiteindelijk gaan mensen splitsen. Omdat ze met mensen willen omgaan die wel naar ze luisteren. 

 Niet vooruit komen. Het is de tijd om even te parkeren. 12/8/18


Je lijkt niet vooruit te komen. Mars draait de andere kant om. Alles lijkt tegen je te werken. Het dwingt je om stil te staan. Om achteruit te kijken. Naar wat je al bereikt hebt. 

En om de nieuwe energie in te laten dalen. Want je hebt er last van. Je wordt wakker zonder dat je het gevoel hebt dat je in bed bent geweest. 

 Een hoge druk op je voor hoofd en een enorme vuur wat je van binnen voelt. Het hoort er allemaal bij. 

 Omdat de nieuwe energie al het oude aan het opruimen is. En schoon schip aan het maken is. Oude angsten kunnen ook op komen. Je oude demonen. Niet dat je niet bent vooruit bent gegaan. 

Het gaat je verlaten. Je laat je oude angsten los. Net als oude onzekerheden. Even lekker rustig aan. Ook al is dat lastig als je boogschutter bent. 

 Je wilt dan graag vooruit. Altijd vol gas. Maar zo werkt het leven niet. Soms is het beter om even te parkeren. Even van het uitzicht genieten. En van de laatste zomers dagen. 

 Dan voel je vanzelf. Wanneer het weer tijd is om te gaan vlammen. 

Wijsheid is verloren gegaan. Maar het zit nog in je dna. 8/8/18


Wijsheid is verloren gegaan in de loop van de eeuwen. Dat bekend niet dat het verdwenen is. Het zit nog in onze herinneren. In ons dna. 

 

Iedereen draagt kennis bij. Je leeft tenslotte langer dan dit leven. Ook al weet je er niks meer van. 

 

Het verklaard waarom je dingen heel snel oppikt. Niet omdat je hoogbegaafd bent. Maar omdat je delen van jezelf weer voor de geest haalt. 

 

Hoe meer je dat doet. Hoe meer jezelf wordt. Zoals het oorspronkelijk was. Niet iedereen begrijpt jouw kennis. 

 

Nee we zijn hier om kennis te dragen. Om het uit te delen. Zodra de tijd er voor rijp is. 

 

Als het licht de aarde raakt. En we verlost zijn van de duisternis. Duisternis waarin vele slapen en niet zien. 

 

Maar de dag komt. Focus je op jezelf. Want je proeft al van die toekomst. Doordat je er nu mee verbind. 

 

Jouw waarheid leven. Maakt een leven van mogen. 6/8/18


Moeten we hoeven toch niks. Toch laten we onszelf moeten. We moeten de maatschappij volgen. Moeten gaan werken. He wachten eens even. 

 We zijn vergeten te mogen leven. We leven vanuit ons hoofd. En volgen ideeën en visie's van andere. Die een paar eeuwen gelden nog goed werkte. 

 Maar een andere tijd is een andere aanpak. Je wilt meer voor jezelf. Je wilt de vrijheid proeven. En dat is helemaal prima. 

 Je kunt je leven inrichten op mogen. Naar jouw waarheid. Ongeacht wat de andere ervan vindt. 

 Laat de leeuw in jezelf brullen. Want daarbij krijgt het een plaats in jouw leven. Jouw visie en jouw ideeën delen. 

 Jouw overvloed is onderweg. Mits je in jezelf gelooft. En in kansen die zich aandienen. Om jezelf rijker te maken. Ja dat mag. We hoeven niet op een houtje te bijten. Er is zelfs genoeg om iedereen in overvloed te laten leven. 

 

Het brullen van de leeuw. Laat je zien. 2/8/18

Je voelt de leeuw brullen. Het is tijd om gezien te worden. Laat jezelf zien. Laat je licht schijnen. Ongeacht wat. 

 Het is tijd om onze plek op te eisen. De aandacht die we verdienen. Dat doe je door jouw woorden te gebruiken. 

 Omdat onze tijd eraan komt. Energie brand enorme in je. Een enorme kracht die je wilt gebruiken.

 Vuur waarmee we het oude kunnen verbranden. En uit de puinhopen ervan bouwen we een mooie nieuwe wereld

 Een paradijs omdat het leven er fijn en heerlijk is. Leven met je hart maakt je leven als de zon. Licht fijn en warm en ook nog energierijk. 

 Je ziet je toekomst omdat je die  kan voelen. En kan zien zonder met je ogen te kijken. Zien omdat je in je licht staat. En niks je zicht verduisterd. 

 Geen macht en onderdrukking maar kracht en liefde dat is wat de toon slaat. Niet stilstand maar vooruitgang. 

 Niet het eeuwig rad van plezier en dwaasheid. Maar van kennis en weten. Want alleen dan zullen we vooruitgang kennen. 

 Niet in opstand tegen het oude. Maar ja zeggen tegen jouw leven. 30/7/18

 


We hoeven niet in opstand te komen. De barricaden op te gaan. En het oude te slopen. Nee dat is verspillen van energie. 

 We hoeven alleen te laten zien dat het anders kan. Je kunt een geweldig leven leiden door alleen je hart te volgen. 

 Door een spirituele weg te volgen. Ook wel je geest of ziel. Zul je geweldig inzichten ontvangen. En zul je elke idee vorm kunnen geven. 

 We hebben daarvoor geen technologie nodig. Technologie kunnen we gebruiken om allemaal als een koning te leven. Armoede te verdrijven. 

 Niet vechten tegen elkaars overtuigen. Laat elkaar lekker in zijn waarden. En in zijn waarheid. 

 We kunnen alleen hopen dat ze luisteren. En anders laten we als nog zien. Dat het anders kan. 

 Omdat dat nodig is voor onze ontwikkeling. Echt vrij zijn. En niet in een schijn vrijheid leven. 

Niet omdat we gek zijn. Maar omdat in volledig vrijheid leven. Het leven is wat ons alleen toe behoord. 

Je hoeft niet ergens goed in te zijn. Om het te doen. 30/7/18

Je hoeft niet altijd goed in iets te zijn. Om het te doen. Omdat iedereen als een amateur begint en er meester in kan worden. 

 We zijn bang om te falen. Alsof we nooit ons zwakte mogen laten zien. Altijd maar op ons best horen te zijn. 

 En als een robot geen fouten maken. We programmeren ons als mensen. Door fouten te maken en lessen te leren. Dat is onze manier van leren.

 Doe jezelf niet te kort. En laat je niet remmen door wat je niet kunt. Maar laat je leven stromen door wat je allemaal kunt leren. Dus van niet kunnen wel kunnen maken. 

 Omdat alles te leren is. Alleen je hebt er een portie discipline voor nodig. Om jezelf beter te oefenen. Dat is alles.  

 Mensen zijn bang voor hun eigen kracht. Bang om niet goed genoeg te zijn. Terwijl we altijd goed genoeg voor onszelf zijn. Anders waren we hier ook niet. 

 Je bent hier met een reden. En daarom ben je al goed genoeg. De ene fout meer of minder maakt je juist kleurrijk. Dat maakt jouw jouw. En dat is heel waardevol.

Achteruitgaan zorgt voor een stroom aan nieuwe lessen. 30/7/18

Alles lijkt je tegen te werken. Je wordt ineens een stuk onzeker. Nee het is jouw niet. Het is de energie. 

 Je wordt getest. Je gaat weer snel vallen in oude patronen. En zodra dat gebeurt krijg je een paar lessen. 

 Want na een periode van vooruitgang en groei. Is het weer tijd voor de volgende klas. Een rustig jaar is het niet. 

 Hoe ga je hier het beste mee om? Accepteer het geef je er aan over. Blijf bij jezelf ondanks de tegenslagen die je kunt verwachten. Geef jezelf af en toe een trap onder de kont. Dat kan voorkomen dat je in oude patronen gaat vallen. 

 Richt je ergens op. Doen hoef je ook niet ergens zorgen over te maken. Je maakt je nu snel ergens zorgen over. De drama neemt snel toe. Terwijl dat vaak nergens over gaat. 

 Je zelf lijkt je tegen te werken. Omdat het zich verzet tegen de veranderen. Blijf bij jezelf en volg je hart je gevoel. Zodat je niet ten onder gaat aan zelf manipulatie.

 Iets rustiger aan helpt ook. Alleen helemaal niks doen is ook een valkuil. Je voelt je niet ellendig. Het is een leegte die je weer mag opvullen. 

We gaan achteruit. Om lessen te leren. Maar ook om jezelf weer te voorzien van mooi ervaren en herinneringen zodat je groeit als mens. Vervuld bent van liefde en wijsheid. 

En nog beter kunt koersen op het schip wat jouw naam draagt. 

Het universum maakt zich klaar voor de omslag. Jij ook. 27/7/18


 

Je kunt niet meer stilzitten. Van de spanning val je bijna uit elkaar. Je voelt de nieuwe wereld ontstaan. En kunt er niet meer op wachten. 

 Aan de andere kant kun je niet meer wachten. En aan de andere kant gaat het te snel. Je laat in een snel tempo alles los wat je niet meer dient. 

 Het hoort allemaal bij het proces. En bij onze taak. We mogen het verspreiden het licht. Komen we eindelijk weer in actie. 

 Het is niet het licht wat zo krachtig is. Maar de wijsheid en inzichten die er mee worden vervoerd. 

 Net als je denkt dat het niet gekker kan. Wordt het nog een stukje gekker. Alles kan in priciepe

 Alleen horen we er voor open te staan. Geen waarheid is je dan te vreemd. En je kunt een kennis verzamelaar worden. 

 Je verzamelt kennis. Om een post van kennis te worden. Wijsheid te verspreiden. Een lopende bibliotheek. 

 Of een verzamelaar van licht. Zodat meer mensen bij het licht kunnen komen. Dat maakt dat we eindelijk bij het omslag punt komen. 

Spontane ontwaking in elke hoek van je dorp of stad. Of eiland waar je op woont. Niks kan zich dan nog verstoppen. Alle signalen staan op scherp. Het universum gooit bommen van licht net zoals de komende maan. 

Laten andere jouw niet redden. Maar redt jezelf. 27/7/18


We hoeven niet gered te worden. We hebben geen god nodig om gered te worden. Om in de hemel te belanden. We zijn goed genoeg om op aarde al een hemel te maken. 

 In plaats om van de aarde een hel te maken. Het duister heerst in onze onwetendheid. 

 We hebben geen overheid nodig om als ouder voor ons te spelen. Te bepalen wat goed en juist is. 

 Dat is een wild vreemde vertrouwen terwijl we onze eigen buurman niet vertrouwen. Ze gaan ons niet redden. Ze houden alleen een systeem in stand. 

 Je hebt ook geen vriendin nodig om gered te worden. Want waarom zolang wachten. 

 Je kunt beter nu beginnen. En jezelf verlichten. Zodat je de wereld helder kunt zien. Zo ben je niet meer onwetend maar bewust van jezelf en je kunnen. 

Nu ben je volledig gered. Help maar mee. Om de wereld een stukje lichter te maken. 

Ga het avontuur aan. Daarmee komt het leven. 24/7/18

Risico nemen. We nemen te weinig risico. We kiezen voor het veiligste pad. Maar zien daarom het minste van de wereld. 

 We leren dat de wereld een gevaarlijke plek is. En dat we elke gevaar horen uit te sluiten. Met de vele richtlijnen die we daarvoor hebben. 

 Maar daarmee maken we het leven ongelooflijk saai. We zoeken continue afleiding om te ontsnappen van de doods werkelijkheid. 

 We leven daarbij in ons eigen leugen. Dat het leven fantastisch is en dat we nooit of nauwelijks iets hoeven te veranderen. 

 Terwijl we beter. Vaker onze wereld kunnen veranderen. Het risico nemen en je hart volgen. In plaats van een uitgestippeld leven te kiezen. 

Waarbij je het einde van het verhaal al kent. Het is leuker om een verhaal te leven. Wat je nog niet kent. En met spannende plotwendingen. Zodat je nog genoeg actie en avontuur hebt. 

En daarnaast is het leven makkelijker als leuker is. Als je gelukkig voelt en niet doodongelukkig zo als de meeste. Want je leidt je eigen leven. En niet het normaal zoals de rest. 

We schrijven ons eigen verhaal. Geen meesters nodig. 23/7/18

Schrijf je eigen verhaal. Niet het verhaal wat je voorgedragen wordt. Alles mag om je eigen verhaal te maken. 

Echt zijn. Authentiek durven te zijn zoals je bent. We hebben inzichten omdat we in verbinding zijn met onszelf. Antwoorden waar we vaak niet eens om hoeven te vragen. 

 Maar niet iedereen zit te wachten op jouw antwoord. Natuurlijk kunnen we wachten tot de mensen eindelijk eens willen veranderen. 

 Maar dat duur heel lang. We zullen de korste weg horen te nemen. Dan maak je dingen maar kan ook wat breken. Maar zo zal de licht en wijsheid sneller aanslaan in de omgeving. 

 Kan de oude wereld ophouden te bestaan. En doen we eindelijk wat nuttigs in de wereld. Omdat we voor het eerst. Echt voor onszelf bezig zijn. 

 Niet voor een baas of overheid. Alles wat zich een meester wil noemen. En het beter dan jouw denkt te weten. 

 Terwijl we het echt zelf beter weten. We hebben niet voor niks een eigen wijsheid gekregen. Laten we die daarom ook gebruiken. 

We hoeven niet altijd licht te geven. 22/7/18


Het licht is niet altijd zacht en gevend. Of wijs en het kijkt dwars door je heen. Soms is het ook wat duisterder. Want het universum heeft 2 kanten. 

 Als lichtwerker hoef je niet altijd alleen het licht te laten zien. We mogen ze ook wat duister laten zien. 

 Niet alles maar pikken. En slikken. We mogen best terug voeren. Zeggen waar het op slaat met vuur. Omdat het licht weleens in ze mag gaan branden. 

 Het gaat om de balans. Niet alles is altijd licht. Soms is het zwaarder en zie je geen hand voor oog. Dat is het duister. 

 Soms werken mooie woorden niet. Wordt er niet geluisterd. En blijven ze te veel hangen. In de wereld die niet verder gaat dan de neus lang is. 

 Dan mag je best wat lessen toepassen. We weten heel goed hoe mensen te raken. En vaak heeft dat ook effect. Je leert ze een lesje ermee. 

 Daarnaast mogen we ook lekker niks doen. Lekker de rit uit zitten. En wachten wanneer er weer bewogen wordt. Weer een stapje verder in de evolutie. 

 Want een ding is zeker. Ook al zien we geen hand voor oog. Is alle hoop weggespoeld. Elke dag is de wereld in beweging. Naar de wereld die we willen zien. 

Het licht schijnt niet vanzelf. 22/7/18


Hoe meer je weet en ziet. Hoe meer duister je ziet. Soms lijkt het alsof de wereld nooit veranderd. Maar dat is slechts een illusie. 

 Net alsof het een illusie is dat het altijd bij hetzelfde blijft. Alsof we niet gehoord worden. Ons licht niet gezien wordt. Maar dat is ook een illusie. 

 Het is tenslotte een keus om niet verder te kijken dan je neus lang is. Zolang we ons er niet door laten onderdrukken of ondersneeuwen is het prima. 

 Of afzonderen zoals we in vroegere eeuwen deden. Maar rijp of niet het licht gaat toch schijnen. Ze zullen er wel aan moeten. 

 Uit hun slachtofferrol. Het leven zit natuurlijk tegen. Als je er nooit wat aan veranderd. En ook nog de vinger wijst naar alles en iedereen wat buiten jezelf zit. 

 Verantwoordelijkheid nemen en de ander ook zijn licht gunnen. Zijn voorwaarden voor de nieuwe tijd. Het leven gaat pas voor je stromen. Als je goed bent voor de medemens. 

 En daarnaast goed voor jezelf zijn. Doet wat je hart je ingeeft. Niet de maatschappij volgen en al zijn richtlijnen. Omdat we geen meesters meer nodig hebben. Want dat zijn we zelf geworden.

 

Van vrije uitloop gaan we naar volledig vrij. Losbreken. 21/7/18

Eigenlijk is de nieuwe tijd al begonnen. Alleen wil de mens er zelf nog niet aan. We zijn liever vrij uitloop kippen dan dat we volledig vrij zijn. 

Losbreken ervan is het enigste wat helpt. We kunnen jaren wachten. Maar het wachten zijn we beu op ten duur. 

 

Dat leidt tot een revolutie. Mensen zullen niet meer gaan volgen. Omdat ze zichzelf aan het volgen zijn. 

 Ze houden niet van de omweg. Maar willen recht naar hun doel toe. Zodat ze kunnen genieten van het uitzicht en de lekker vruchten die daar zijn. 

 Maar het oude systeem. Kent niks anders dan moeilijke doen. Net of de moeilijke weg niet mag. Want je hoort een vrij uitloop te blijven. In het systeem werken voor de elite. 

 Als dieren op een boerderij. Er wordt geoogst van ons. Geprofiteerd we krijgen alleen genoeg om braaf te blijven. Zo maken ze de mens tam. 

In de nieuwe tijd leven we van overvloed. Die we zelf hebben gemaakt. We kunnen snel creëren omdat we niet meer met onze ogen kijken. Maar het andere oog wat overal doorheen kijkt. En direct de waarheid ziet. 

We hebben geen tijd meer voor onzin. Niet dat we alleen maar serieus zijn. Maar we besteden onze tijd met het najagen van dromen. 

En dat is wat we gaan doen. 

We zijn anders zodat we mensen vooruit kunnen helpen. 18/7/18

Anders je bent anders dan de rest. Je voelt je heel je leven al niet thuis op deze planeet. Dat komt omdat je hier bent met een missie. 

 Licht en liefde de wereld in blazen. De voorbereiders van de nieuwe tijd. En als gids help je mensen vaak sturen we ze een stukje de goede richting op. 

 Maar ook een zeer uitdagend pad. De ene keer ben je overweldigd van al die indrukken. En de andere lijk je het niet aan te kunnen. Lijkt elke stap te veel. 

 Lijkt de kwetsbaarheid je dood te worden. Maar dan neem je weer je rust. En voel je weer topfit. En krachtig alsof je alles aankunt. En niet te raken bent. 

 We horen een balans te zoeken tussen die extremen in. Zo komen we onze tijd op aarde wel door. 

 We horen alleen te onthouden dat we hier vrijwillig zijn. Alles wat we doen is al genoeg. We drijven onszelf te hard vooruit. En dat is onze grootste valkuil.

 Het is niet dat de wereld niet van ons is. Want dat is ie wel degelijk. We maken een leuke wereld die we verdienen. Die voor iedereen is. Want zo gastvrij is liefde.

We herschrijven de wereld. Naar de nieuwe tijd. En we motiveren mensen om aan te hakken. Want samen is dat makkelijker. 

Zo kunnen we van de nieuwe tijd genieten. Een spannende en opwindende tijd. Waarin we tot ongekende hoogtes zullen stijgen. 

We hoeven mensen niet te redden. Maar er alleen te zijn. 16/7/18

Soms lijkt je waarheid niks uit te halen. Net of iedereen in gegraven zit in zijn of haar realiteit. Of alles daarbuiten gevaarlijk en eng is. 

En waar we ons ten alle tijden tegen verzetten. Het licht is niet de vijand. Dat is wat het kwaad je wijs probeert te maken. 

 Je hebt geen richting. Omdat je niet meer op de oude manier kunt werken. Je hoort het licht te accepteren. 

 En in plaats van je eindeloos te verzetten tegen de waarheid. Mag je ervoor openstellen. 

 Wat is de beste manier om die mensen te overtuigen. Om de waarheid toe te laten. Die manier is er niet. 

 Onze grootste valkuil is dat we ze moeten redden. Dat hoeft helemaal niet. We mogen als voorbeeld er zijn. 

En zo kunnen mensen zien hoe je met het licht kunt leven. In je eigen waarheid en eerlijke en oprecht naar de wereld. Zonder leugens omdat we ons niet hoeven te verbergen of anders voor te doen. 

 Want we zijn perfect zo als we zijn. 

Hoop houden is een kwestie van doorzetten. 13/7/18

Hoe hoop houden. In een wereld waarin er nauwelijks hoop is. We lijken hoop te zijn verloren. Omdat we aan ideeën vast houden die niet meer werken. 

 

Volg jezelf eens. En stop met het volgen van andere mensen. Want daar wordt je veel gelukkiger van. 

 Maak je leven positief. Bekijk het altijd van de zonnige kant. Ook al heb je soms een flinke tegenslag. 

 Stop met het oordelen over andere. En met het roddelen over andere. Want daarmee trek je andere mensen naar beneden. Maar ook jezelf. Een soort bad karma. 

 Ga alleen met mensen om die goed voor je zijn. En draag je passie's uit. Ook al lijkt niemand erin te geloven. 

 Er is altijd een persoon die erin geloofd en dat ben jij. Je dromen waar maken laten je vliegen. En zorgen ervoor dat je gelukkig wordt. 

 Verder hou je afstand. Je hoeft niet overal een voet in te zetten. Zeker in deze tijd wil je lang niet met iedereen om gaan.

 Het is vooral dat de toekomst niet zichtbaar is. Maar dat bekend niet dat we daar geen invloed op hebben. Dat kan zo leuk worden als we die maken. 

Niet meer leven in je leugens. Maar naar je waarheid luisteren. 12/7/18

Het leven hoeft niet altijd serieus te zijn. We zijn veel te serieus. We zijn vergeten om te spelen en lol te maken. 

De blijdschap en vreugde die het ons geeft. Maakt het leven lichter en maakt de reis een stuk aangenamer. Je komt met spelen en ontspannen bij van de pittige uitdagingen die je te voortduren krijgt. 

 Te veel routine nekt ons. Omdat we dan niet meer creatieve kunnen zijn. Omdat het leven dan niet meer spontaan is. Omdat we onszelf dan niet meer uitdagen. 

 Dat stompt ons af. En ontneemt ons van alle levenslust die we hebben. Het leven zit niet mee. Net of de wereld tegen je is. 

 Nee dat is niet. Jij bent tegen jezelf. Je hebt je afgesloten van jezelf. Om maar in de leugens van jezelf te blijven leven. 

 Het is tijd om in je waarheid te leven. Door te luisteren naar jezelf. Want van binnen weet je wat je echt wil. 

 En daar krijg je echte vreugde van. Je zult ook weer kunnen spelen in het leven. Want dat is de enigste manier om gelukkig te worden. 

 

Waarheid is zichtbaar. Als je met je ziel kijkt. 8/7/18


De waarheid gaat niet om het geloven ervan. Of het eindeloos bevragen ervan. Omdat het niet in je realiteit past. 

Het gaat om het een plaats te geven. Het gaat niet meer om het denken. Maar om het weten. Of het goed voelt of niet. Vertrouwd omdat je het nu wel weet. 

We hebben een eindeloze bron van kennis verzameld in de vorig levens. We hoeven het alleen voor de geest te halen. Zodat je weer wijs wordt. 

Het is zien zonder je ogen te gebruiken. Omdat je nu sneller informatie opneemt. Zul je zien dat je snel groeit. 

We hoeven niet meer eindeloos te wachten tot we iets geleerd hebben. We kunnen nu aan de wereld bouwen waar we zo naar verlangen. 

Die er al is. Maar die horen we nog vorm te geven. 

 

Authentiek zijn. Maakt jouw eigen wereld.6/7/18


De kracht van echt zijn. Jezelf zijn. Niks geven om wat andere van je denken. Gewoon jij. Omdat het kan. 

Authentiek zijn maakt het dat je niet hetzelfde bent als de rest. Omdat je zelf wil bepalen hoe jouw leven eruit ziet. 

Loop je niet achter de rest aan. Want je bent je eigen leider en meester tegelijk. En zo wordt je leven mooi en kleurrijk. Want er zijn geen grenzen. 

Ook slik je de waarheid niet meer in. Ook al geloofd niemand je. Je geloof tenminste jezelf nog. En zo kun je uiten naar de wereld. Maak je groot zodat je gezien wordt. 

Ja je komt boven het maaiveld uit. En je vangt veel tegenwind. Maar stiekem willen ze zoals jij zijn. Echt en puur want met houden van jezelf komt gelukkig zijn in het leven. 

Weinig volgers heb je wellicht. Want mensen vinden anders eng. Toch gaan we bewijzen dat anders zijn. Juist tot succes komt. Omdat we kansen zien waar andere niks in zien. 

Omdat positiviteit ons niet laat afremmen. Maar laat versnellen. En helpt het mooie in de wereld te zien. En we plukken daarvan de vruchten. Dat maakt ons succes. 

De kracht van het niks doen. 4/7/18


Wachten soms hoef je niet meer vooruit. Hoef je alleen maar te wachten. Tot het tot je komt. 

De kracht van het niks doen. Is dat je het loslaat. En zo krijgt het zijn ruimte om te groeien en te komen waar het hoort te zijn. En dat is het beste voor jouw. 

Natuurlijk hoef je niet heel de dag niks te doen. Maar je mag andere dingen doen. Lekker ontspannen of je ergens anders in verdiepen. 

Je hoeft niet alleen maar hard te werken voor je doelen. Want werken zonder een zicht een visie. Laat je maar omlopen. En dat kost je alleen maar tijd. 

Beter lopen met een visie een richting. Want dan ga je recht op je doel af. Zonder al teveel vertragingen. 

En je creativiteit lijkt op te zijn zodra je aan het niks doen bent geslagen. Maar dat is schijn. Het is aan het opladen. 

Het ontvouwen van de nieuwe wereld duurt even. 3/7/18

Niemand lijkt te willen luisteren. We lijken geen centimeter vooruit te komen. Is dit dan het toppunt. 

Nee dat niet. Het is tijd om het rustiger aan te doen. Omdat je even mag bijkomen van de groei. Van de laatste tijd. En mag wennen aan je nieuwe talenten. 

We kunnen nog scherper zien. Kijken zonder ogen. En weten zonder het te leren. En voelen op langer afstand. En dat is best wel wat waard. 

We zijn soms vergeten hoeveel we al hebben bereikt. We hoeven niet perfect te worden. Zo is de wereld niet. 

Want we zullen nog steeds fouten maken. Want het leren houdt nooit op. We kunnen bijna oneindig groeien als ziel. 

We wachten tot de nieuwe wereld komt. Maar die is er al. De oude wereld zal overgaan in het nieuwe. 

Niet in een dag hoe graag we dat ook willen. We kunnen ons toekomst al zien. Nog niet in een dag te bereiken. Maar het is haalbaar. 

En daarmee ga je een fantastisch leven leiden. Je zult gewaardeerd worden om wat je doet. Meer dan je kunt voorstellen.

Niet iedereen kan zien. Daarom is niet iedereen te bereiken. 29/6/18

Benen tussen licht en donker. Het licht is er zo duidelijk. Geef het een plaats in je leven. 

De vrede en innerlijke rust zorgen voor een goede balans in je leven. Volg je eigen licht. En zo verlicht je de wereld een stukje. 

Pittig is. Dat vele verdwaald lijken. Maar dat is slechts schijn. Een illusie want spoedig zullen zij ook het licht ontarmen. En dan zullen ze beetje bij beetje weer gaan zien. 

We hoeven niet iedereen bewust te maken. Het mag alles wat je doet wordt al gewaardeerd. 

We mogen best even rust nemen. Even bijtanken. En genieten van de mooie zomer. Want het is zo weer winter. 

Ze weten ons wel te vinden. En dan zullen we ze inzichten geven. En een duwtje in de goede richting. 

Je proeft de nieuwe tijd. En wilt dat delen. 24/6/18

Je wilt verandering. De roep om verandering roept. Het vuur in je wil los. Niemand lijkt te willen luisteren. 

Laat het vuur los. Schop tegen het oude aan. Laat zien waar je voor staat. En zie het effect om zich heen slaan. 

We zijn de hoop. Omdat we de verandering al kunnen proeven. De nieuwe energieën die je letterlijk naar een hogere level trekken. 

De rust die je er van krijgt. En de inzichten die blijven stromen. Omdat je een blijvende verbinding hebt met het universum. 

Zoals we die vroeger zijn verloren. Maar nu weer aan het herpakken zijn. 

Ook al lijken mensen zichzelf te verliezen. En wanhoop vast te houden aan de laatste restjes van het oude tijdperk. 

Spoedig zullen ze naar je willen luisteren. Wanneer ze er klaar voor zijn. Veranderen ze met de rest mee. 

Naar een nieuwe tijdperk. Omdat we klaar zijn voor nieuwe uitdagingen. 

 

Je hoeft alleen zelf te groeien. De rest is bijzaak. 23/6/18

We hoeven mensen niet bewust te maken. Niet iedereen hoeft je te begrijpen. Met alleen aanwezig zijn hebben we al effect. 

Omdat alles in verbinding staat. Jouw gedachtes beïnvloeden iemand aan de andere kant van de wereld. Omdat ie toevallig jouw gedachtes oppikt. 

We zijn een organisme allemaal met elkaar verbonden in de ether. 

Het is belangrijk dat je in balans blijft. Want dan blijf je in je kracht. En heeft je licht het meeste effect. En zullen meerdere hun licht ontsteken. 

Hoe blijf je in balans. Door goed te eten. Eet al wat levend voedsel is en niet dood. Daarom vegetarisch nee nog liever veganistisch eten. Zodat je maximaal in je kracht blijft. 

Het is belangrijk dat je aan jezelf werkt. Jezelf laat groeien. Want de wereld groeit een stukje mee. 

De rest is bijzaak. Want je reist alleen met jezelf. 

 

De pioniers. We leggen de fundering van de verandering. 21/6/18

We zijn de pioniers. We lopen voorop. Een andere richting op. Op weg naar de verandering die we nodig hebben op aarde. Omdat we van een hobbelige rit houden. We houden van de spanning er naar toe. 

We verliezen ons zo nu en dan. Of dat denken we. De controle loslaten daar gaat het om. Alles hoort op gevoel te gaan en spontaan en zo koersen we naar onze doelen toe. 

Je zult soms wat tegengas krijgen. Weerstand omdat we precies de andere kant op gaan. Dan dat de maatschappij van ons verwacht. 

Ook voel je alleen. Eenzaam zo nu en dan. Omdat die er nog niet veel zijn. Die jouw begrijpen. Niet iedereen staat zo diep in de wereld. 

Diepe in jezelf. Je bent volledig jezelf. Je trekt vanzelf mensen aan die jouw ook begrijpen. En anders leren ze wel van je. 

Je maakt een voorbeeld voor andere. Hoe we ook kunnen leven. Leven kan makkelijk zijn. Doordat we geen omwegen meer nemen. Door direct onszelf te volgen. 

We dragen uit wat we in de wereld willen zien. We geven boodschappen af om de wereld te veranderen. Zodat we uiteindelijk in de wereld leven waarin we willen leven.

 

Allemaal hetzelfde. Maar waar is onszelf. 17/6/18

Te veel van hetzelfde. We willen allemaal hetzelfde zijn. Normaal gevonden worden. En waardering krijgen. 

Waarom kiezen we niet voor een eigen weg? Maar we kiezen wat normaal wordt gevonden. We kiezen populaire muziek omdat iedereen dat doet. Zo horen we erbij. 

We kiezen voor een baan om geld te verdienen. Niet omdat we onszelf ontwikkelen. En zeuren net als de rest. Omdat we niet meer weten hoe we positief kunnen zijn. 

We worden niet opgevoed om onszelf te zijn. Maar om een onderdeel te zijn van een systeem. Wat niemand eigenlijk echt goed vind. Maar waar niemand de verantwoordelijkheid voor wil nemen. 

We schuiven het weer door naar de volgende generatie. We leren ze hetzelfde. Maar zo veranderd er erg weinig. 

We kunnen veel meer. We verschuilen ons onder een masker. Het masker wat we maatschappij noemen. 

Terwijl we onszelf kwijt zijn geraakt. Niet vreemd dat niemand meer in god geloofd. Omdat we totaal geen verbinding meer hebben met ons hoger zelf. 

En dat komt pas terug. Als je eigen weg kiest. Als je durft anders te zijn. Want dan pas kun je volledig jezelf zijn. 

Komen er nieuwe ideeën de wereld in. En zo wordt de wereld opgelift.Naar de verandering waar het al lang op wacht. 

Volledig vertrouwen. Is achter over leunen. Terwijl het universum je brengt. 15/6/18

Je wordt getest door het universum. Niet om je te pesten. Of omdat je niet goed genoeg bent. Maar omdat je mag weten hoe krachtig je bent. 

En dat gaat net zolang door. Tot je het zelf ook door hebt. We blijken veel krachtiger te zijn dan we ons realiseren. 

En tot veel meer in staat te zijn. Dan we voor ogen houden. We hebben geen woorden meer nodig of bevestiging. Je gevoel is al goed. En dan gaat het ook goed komen. 

Complete vertrouwen dat is wat je hebt. Omdat je eindelijk je kracht volledig voelt. En weet dat waar je wilt komen. Niet zichtbaar is. Omdat er zoveel mogelijk is. 

En we gaan daar komen. Niet vandaag. Maar ooit. Sneller dan je denkt. Leun maar lekker achter over en doe waar je goed in bent. Dan brengt het universum je waar je wilt zijn. 

In je liefde. Zodat je nooit alleen bent. 14/6/18


Leven gaat zo diep als je durft te gaan. Het begint voorbij je comfortzone. Daar waar het moeilijk begint te worden. Waar je niet meer kunt verschuilen. 

Als je er achter komt dat in liefde staan veel leuker is. Dan in je angst blijven zitten. Want met de liefde krijg je vleugels. 

Je lijkt eenzaam. Maar je hoeft alleen maar even te verbinden met jezelf. Om de liefde te voelen. En te weten dat je niet meer alleen bent. 

Ook nooit meer alleen zult zijn. Je draagt altijd jezelf mee. En daar zit veel kracht en liefde in. Genoeg om je nooit meer eenzaam te voelen. 

Genoeg voor onze taak. De wereld liefde en licht geven. En ook nog een vleugje wijsheid. Zodat er magisch dingen kunnen gebeuren. 

Zodat we andere kunnen herinneren wie ze zijn. En zodat we winnaars worden omdat we ons niet meer naar beneden laten trekken. 

Maar uit elke situatie het beste halen. En zo ook uit onszelf. Komen waar we horen te zijn. Omdat het leven een feest hoort te zijn. 

Dan zijn er geen grenzen meer. Omdat we ons niet meer laten begrenzen. 

Al in het licht. De rest volgt spoedig. 14/6/18

Puur en bij jezelf. Alleen zo is de wereld eerlijk tegen je. Krijg je vaak wat je wilt. En zul je niet snel teleurgesteld worden. 

Ook al zijn vele niet puur. En zullen ze niet zoveel liefde geven als jouw. Maar blijf je liefde geven. Blijf bij jezelf. 

Ook al voel je nu eenzaam. Op ten duur zul je niet meer eenzaam voelen. En zul je de liefde aantrekken waar je zo naar hunkert. 

We zijn als voorbeeld hier gekomen. En zo maken we het ook af. Op ten duur zullen andere volgen. 

Zelfs de mensen waar je het niet van verwacht. Het licht trekt iedereen omhoog. Naar de evolutie waar de mensheid al jaren op zit te wachten. 

Eindelijk eigen baas. En niet meer onderdrukt worden. Omdat we we onze eigenwaarde weten. En weten hoe onze kracht te gebruiken. 

Loslaten is een hele klus. 13/6/18

We willen andere helpen. Maar soms willen we te graag. We kunnen andere alleen inzichten geven. Een glimp geven van licht. 

Ze horen er zelfs iets mee te doen. Het is niet aan ons of er wat mee gebeurt. We mogen ze helpen. Zoveel als we zelf willen. 

Vergeet niet afstand te houden ervan. Want anders gaan we er helemaal in op. Vergeten we ons eigen proces nog. 

Niet vergeten jezelf te healen. Gewoon blijven ademen dat werkt het beste. Dan laat je het beste los. 

Hoe donker het ook wordt. De stukken die naar boven komen. Je slaat je er dan wel doorheen. 

Je zou willen dat het voorbij is. En op het andere moment kan het niet snel genoeg gaan. 

Er is geen goede manier voor. Gewoon gaan is het beste. Blijven ademen en af en toe even wat rust nemen. En je komt langzaam bij het einde. 

De nieuwe jij kan volledig zijn vleugels uitslaan. Omdat niks je meer naar beneden drukt. 

Je kunt jezelf niet meer tegen houden. Omdat we omhoog horen te gaan. 7/6/18

Het licht vele verafschuwen het. We blijven liever in de duisternis. Onwetend en arrogant naar de buiten wereld. Om ons te beschermen tegen de waarheid. 

We verafschuwen mensen die echt zijn. Omdat we dit zelf niet aandurven. We duwen het licht weg. Terwijl we het nodig hebben om onze toekomst te zien. 

Onze toekomst lijkt dan wel duister en leeg te zijn. Alsof we massaal richting de afrond gaan. 

Dit is slechts de illusie van de eindtijd. Want er is een trigger nodig. Waardoor mensen gaan veranderen. 

Vandaar dat al het vertrouwde om je heen begint in te storten. Je kunt nergens meer aan vast houden. 

Omdat het leven spontaan hoort te zijn. Keuze's gemaakt op gevoel. Jezelf laten leiden. Door je ziel. 

Vergeet een rustig leven. We zijn hier voor de groei. Als je stilstaat in je ontwikkeling. Begin je dat te voelen. Dan voel je ongelukkig. 

Gelukkig zijn is moeite doen voor jezelf. Ook wel zelfliefde. Risico's nemen omdat je zo nieuwe paden in slaat. Die nodig zijn voor je weg naar het licht. 

Eenzaamheid is nodig om je plaats te leren kennen. 6/5/18

Het nut van eenzaamheid. Leven in een groep maakt het dat jouw zijn minder naar voren komt. Want iedereen heeft daarin zijn rol. 

Maar alleen dan heb je alle ruimte en vrijheid. En hoef je ook niet aan te passen. Vaak zijn tijden alleen nodig. 

Zodat jezelf kunt ontwikkelen. En je kracht en talenten maximaal naar buiten kunt brengen. 

Maar verstoppen hoeft ook niet. Het is de bedoeling dat we gezien worden. Zodat ons licht verspreid wordt. 

En dan zal het gaan blijken. We blijken dan niet meer zo alleen te zijn. Er zijn er meerdere van. Meerdere lichtbrengers. Oude meesters geboren in een nieuwe lichaampje. 

De roep om ons licht wordt sterker. Mensen willen vooruit. Willen geen slachtoffer van hun eigen leven zijn. Maar een meester.

Naar binnen kijken is varen op je innerlijke kompas. 2/6/18

Leer naar binnen te kijken. We kijken vaak naar de buiten kant. Naar de buitenwereld. Maar weten dan niet wat we zelf willen. 

De antwoorden zit in jezelf. Beschikbaar voor diegene die ernaar wil luisteren. Naar je ziel luisteren ook wel je hoger zelf. 

Mee varen op de inzichten die je krijgt. En je krijgt de goedkeuring van je hart. Dan weet je dat je er heen kunt. 

Alleen een kwestie van vertrouwen nog. En je zweeft er zo heen. Niet te veel denken. Het liefst helemaal niet. 

Focus je niet op de resultaten. Maar hoe het voor jouw voelt. Want dat maakt uiteindelijke je succes. We zijn meesters en geen volgers. Sta op en doe je ding. 

Neem de moeilijkste weg. Want dat haalt het meeste uit jezelf. 1/6/18


Er is geen goede manier. Alleen de manier die voor jouw werkt. Is de beste manier. 

Vergeet adviezen. Vergeet de makkelijkste weg. Want de makkelijkste weg. Leidt vaak naar een veilig en stabiel leven. 

Maar het leidt niet naar het leven. Waar je naar verlangt. Waarvoor je op aarde bent geland. Want het kon zo een andere planeet zijn. 

Luister naar je eigen advies. Niet wat je hoofd tegen je zegt. Maar wat je hart je ingeeft. 

En maak daar keuze's op. Hoe moeilijk ze ook zijn. 

Want dan kom je bij jouw plek. Je eigen wereld. Dat is het enigste waar je het meeste invloed op hebt. 

Want wacht tot de wereld veranderd. Kunnen we eeuwen doen. Want vele willen nu eenmaal niet veranderen. 

Er mag wat vuur opgegooid worden. Lekker rebelse zijn. En niks geven om wat andere ervan vinden. Hoe doe je dat. 

Door als je kritiek krijgt. Alle kritiek van je af te schudden. Je laat het onmiddellijke los. Zodat het geen invloed op je heeft. 

Zo sta je vrij. En ben je vrij. Omdat je niet naar beneden te drukken bent. Alleen omhoog omdat jezelf volgt. En er vertrouwen in hebt. Want dat geeft je vleugels. 

Dansen op de grille van het universum. Doof het vuur. 1/6/18


Het vuur in je. Het alles verbrandende vuur. Het verbrand je angsten alsof het niks is. Het pusht je vooruit. 

Je wil overal tegen aanschoppen. Je wilt jezelf uitbreiden. Het kan maar niet snel genoeg gaan. 

Je kan niet wachten om aan de slag te gaan. Maar je weet niet waar te beginnen of hoe. 

Ook al heb je er misschien een hekel aan. Neem even de rust. Dan komt er weer balans in je. Waarmee je inzichten op een rijtje kan zetten. 

Of ga meteen aan de slag. Want het goede werk komt er wel. Ook al is het beginpunt wat rommelig. Aan het einde zie je een mooi verhaal staan. Dat is jouw mooie werk. 

Waarom al dat vuur? Mensen we worden gepusht om het beste uit onszelf te halen. Om van de wereld een mooier plek te maken. 

Waarschijnlijk zie je te weinig goede voorbeelden. Vandaar dat je zelf een voorbeeld voor de wereld wilt zijn. 

Je hoeft ook niet meer te veranderen ervoor. Want je zit al in je rol. Alleen is het handig om om te leren gaan. Met de grillen van het universum. 

Het is net als het weer wisselvallige. We kunnen dansen in de regen. Of surfen op de zonnestormen. Alleen het vuur mag je af en toe nog even doven. Zodat je niet alles vernietigd. Maar wel die extra push vooruit krijgt. 

Leef je talent. 29/5/18

Het geheim van talent. Is het weten dat je talent hebt. Ongeacht wat andere mensen daarvan zeggen. 

Een kunstenaar brengt een boodschap over. Het gaat niet over het oppervlakkige wat je ziet met je ogen. 

De schrijver giet kennis en wijsheid in je. Terwijl de schilder tekeningen uit zijn onderbewustzijn naar buiten brengt. 

Het is niet stoppen als het moeilijk wordt. Maar juist doorgaan. Omdat je eigen toekomst aan het schrijven bent. 

Soms zit het wat schroef. Maar met wat spitten komt de inspiratie omhoog. 

Ook met andere bochten nemen. Komen er verrassende uitkomsten. Die nieuwe inzichten brengen. 

Omdat je nu hoger bent dan eerst. Gegroeid bent een stukje. En dat maakt het dat het uitzicht groter is. Je kunt verder zien en weten. Waardoor je bereik groter wordt. 

Je bereik in handelen. De kunstwerken nemen dan alleen maar toe. En je zult zo nu en dan verrast worden door jezelf. 

Tot dat je uiteindelijk een meester van jezelf bent. Een meester over je eigen leven. Die een kunst weet te maken van zijn eigen leven. Want dat is pas scheppen en leven.

Een oude ziel 28/5/18

Oude zielen. We zijn hier al vaker geweest op aarde. Alles is veel moeilijker dan thuis. Moeilijk gemaakt. 

We houden van de makkelijkste weg. Gelukkig kunnen we onze eigen weg lopen. Laat de rest maar lekker in zijn leugen leven. 

We mogen ook best onze mond open trekken. We hoeven geen vrienden te maken. Alleen mensen bewust te maken. 

Daar hebben we een haat liefde relatie mee. Want aan de ene kant houden we van mensen. Aan de andere kant haten we ze. 

We zien dingen die we niet willen zien in mensen. Ze zitten te veel in hun hoofd. En zijn vergeet wat mens zijn is. 

Ze zitten vast in hun eigen leugens. Die ze met alle geweld proberen vast te houden. 

En wij proberen ze daaruit te halen. Daarmee heb we in ieder geval geen saai en rustig leven. Hoe wel we daar wel af en toe naar verlangen. 

Ook een verlangen naar huis. Maar we zijn hier nog even. Kunnen we het beter hier als thuis maken. 

 

In je licht staan. Is je rots in de branding.27/5/18

Het geheim van in je licht staan. Waarom het belangrijk is om in je licht te staan. Ook wel je kracht. 

Omdat je snel in verbinding bent met jezelf. Inzichten bereiken je al snel. En je hebt minder last van negatieve gedachten. Want je weet wat je kracht is. En bent niet zomaar meer om te slaan. 

Je trekt mensen omhoog. Omdat ze benieuwd zijn naar jouw kracht. Want ze willen zelf ook wel omhoog. Naar hun bestemmingen toe. 

Andere worden bang van je kracht. En nemen steeds meer afstand van je. Dat is niks persoonlijks. Maar dat hoort bij hun proces. Uiteindelijk gaan ze hun eigen leven ook lichter maken. Want dan komen ze in hun kracht. 

Niet dat het leven nu makkelijker is. Je zult nog wel aan je tanden gevoelt worden. Het leven kent ook nog dalen. 

Alleen weet je nu dat je bij je bestemming zult komen. Daardoor wordt je gemotiveerd om door te gaan. Ook al is het niet om over naar huis te schrijven. 

Je trekt aan wat je nodig hebt. Het lijkt maar een eenzame weg. Maar je komt genoeg leuke passanten tegen. En wellicht ben je op ten duur niet meer alleen. 

De 4 fase's van bewustwording. 27/5/18

Mensen zullen je in het begin niet geloven. Want de waarheid is niet bepaald aangenaam. Waarheid maakt eenzaam. Want je zwijgt veel. Omdat het pas zin heeft erover te vertellen. Als mensen ervoor open staan. 

Mensen verafschuwen mensen die in hun waarheid leven. Omdat vele het nog niet kunnen. Ze weten nog niet hoe ze hun kracht kunnen gebruiken. En hoe dat blijven te doen. 

Eerst vechten ze tegen het gene wat ze niet willen zien. Vandaar dat je soms een flinke uithaal in woorden naar je geworpen krijgt. Als je ze probeert bewust te maken. 

Dat schrikt af. Maar dat is niet jouw schuld. Het is nog niet de tijd daarvoor. Even wachten en er is al meer mogelijk. 

Daarna sluiten ze er vrede mee. Of je wordt links gelaten. Ze willen de waarheid nog steeds niet van je horen. Door er niet mee bezig te zijn. Maar ze gunnen je wel jouw waarheid. Omdat ze gestopt zijn er tegen te vechten.

Daarna gaan ze vragen stellen. Want ze zijn toch wel nieuwsgierig geworden. Naar je succes. En waarom jij een ander pad bewandeld. 

Uiteindelijk daarna gaan ze stapje voor stapje. Hun eigen leven veranderen. Want ze willen een klaagvrij leven. Een leven waarvan ze echt kunnen genieten. Ongeacht of dat normaal gevonden wordt of niet. 

Dageraad breekt bijna aan. Tijd om in te stappen. 25/5/18


Er is geen ontsnappen meer aan. Het licht laat zich niet meer verstoppen. Steeds meer licht bereikt de aarde. 

Het is tijd om er deel van te zijn. Wees deel van de nieuwe aarde. Werk aan de toekomst. 

Stop met dromen maar ga het creëren. Zoek gelijkgestemde op. Want samen maak je dromen nog sneller realiteit. 

Er is geen plek meer om de vinger naar elkaar te wijzen. We trekken elkaar daarmee naar beneden. En houden onszelf daar. 

We verdrinken in al onze gemaakt negativiteit. We maken overal een probleem van. 

Terwijl ook overal een oplossing voor is. Positief zijn. Maakt het dat je elke situatie zonnige inziet. En er ook voor elke situatie een oplossing is. 

Je blijft in je kracht staan. Omdat jezelf niet de afgrond in laat trekken. Maar het juist hoger op gaat zoeken. 

Hoger in de zin van. Dat je niet makkelijk het veld bent uit te slaan. En dus sneller de berg omhoog beklimt. Op weg naar je eigen succes. Je schrijft namelijk je eigen toekomst. 

Alleen loslaten geeft je idee de volledig vrijheid om zich te ontwikkelen. 21/5/18

Loslaten hoe doe je dat. Niet door er steeds aan te denken. Of steeds in het gevoel te blijven hangen. 

Nee je hakt er niet van af. Het is niet dat je er van af ziet. Je laat het alleen los. Omdat je vertrouwd dat het hoe dan ook goed komt. 

Je laat het universum zijn werk doen. En dat doet ie met liefde. Niet de liefde in relatie's maar het oneindige verbondenheid van het universum zelf. Ook wel god in actie. 

Wat ook kan helpen is erover praten. Want dan gaat het letterlijk uit je. Je kunt het uit je praten. Zodat je het een plaats kan geven. Ook wel tot rust komen. Vrede krijgen met de situatie's.

Je zorgen houden nu op. Dat doet het universum voor je. Het krijgt de ruimte om gemaakt te worden voor je. En het verschijnt zo in realiteit. 

En nee dat is geen toeval. Dat is je gegeven. En we zijn hem waardig iedereen. Simpel omdat we hem allemaal al in ons hebben. Alleen mogen we dat nog toelaten. 

Door te verbinden. Want alleen dan heb je 100 % controle of invloed over je creatie's. Anders heb je altijd iets wat je terug houdt. En nee dat is niet om je te pesten. Maar een soort bescherming.

Het universum werkt voor je. Als je in jezelf liefde staat. 21/5/18


Liefde is verbinding. Verbinding met het universum. Zorgt voor eeuwig zelf liefde. En je begrijpt hoe het universum werkt. 

Het is een levende geheel. Wat communiceert als je er naar luistert. Het praat in toevalligheden. Alles lijkt samen te vallen. Het is geen toeval maar het is je gegeven. 

Je bent goed bezig als dingen naar je toe lijken te komen. Hoe meer je open staat naar de wereld. Hoe opener de wereld naar jouw toe is. 

Als je te weinig krijgt naar jouw zin. Dan geef je ook te weinig aan het universum. Niet alleen aan andere mensen geven. Of niet alleen dat. 

Maar vergeet ook niet jezelf te geven. Daarmee bedoel ik jezelf zijn. Want alleen dan ben je het meeste waard voor het universum. 

Verbind met jezelf. Met je hoger zelf of ziel net hoe jij het wil noemen. En uiteindelijk voel je de verbinding ermee. 

Liefde is de verbinding. Het is de stromende energie in actie. Energie van geven. Maar ook van nemen. Van afscheiding en verlaten en de dood. Want er is een einde nodig voor een nieuwe begin. 

Vrijheid is je eigen ruimte hebben. Waar je kunt doen wat je wilt. 21/5/18

Vrijheid wat is het. Het is vrij kunnen leven. Je doelen en dromen waar maken. Zonder dat je de goedkeuring van iemand nodig hebt. 

We hebben alleen de goedkeurig van jezelf nodig. Dus als het goed voelt. Heb je geen twijfels meer nodig. Hoef je ook geen vragen meer te stellen. Want het is zo als het hoort te zijn. 

Andere kunnen wel vragen stellen. Maar je hoeft ze niet te beantwoorden. Ze hoeven je ook niet te snappen. 

Iedereen mag zijn eigen ruimte hebben. Om te zijn zoals ie wilt. En dat hebben we maar van elkaar te accepteren. 

Dat is de enige manier waarom we met elkaar kunnen verbinden. Anders blijft al wat anders is. Om een eiland hangen. En komt er nooit een verandering. 

Dus blijf niet zitten. Maak je eigen plek. Want dan pas komt de vrijheid waar je zo naar hebt verlangt.

Je hebt geen angst meer die je afremt. Omdat je weet wat je waard bent. 20/5/18

Je leven bekijken als toeschouwer. Maakt het dat je meer ziet. Je ziet meer details in je leven die een andere over het hoofd ziet. 

Sta meer stil in je leven. Want dan kun je achterom kijken. Niet kijken naar je fouten of wat er nog niet is. 

Maar wat je allemaal al hebt bereikt. Je eigenwaarde zien. Want dat geeft je kracht energie om je passie aan de wereld te laten zien. 

Dat is wat kunstenaars doen. Ze brengen hun passie over in kleur in een schilderij. Of in een verhaal. Waarin de woorden een beeld doen vormen. 

Of je brengt met je woorden wijsheid over. Het is niet dat je bewust hoeft te zijn voor wijsheid. Het is open staan voor een andere kijk. 

Omdat een andere kijk. Vaak een andere uitkomst heeft. Zullen vele er niet aan beginnen. 

Maar met een andere aanpak zul je ook op andere plekken komen.  Je zult over jezelf heen stappen. En zien wat je allemaal kunt. 

Uiteindelijk ontdek je wie je echt bent. Omdat er geen angst meer is die je afremt. Of tegenhoudt. Zul je in alle vrijheid kunnen varen naar het succes waar jij naar verlangt.

Je eigen waarde ontdekt hebben. Zorgt voor rest en vrede. 20/5/18


Uiteindelijk gaat het loslaten als vanzelf. Je zult steeds meer in je kracht komen. Automatisch omdat jezelf niet meer verliest. 

Je zult beter kunnen voelen en voelt de mensen omheen je heen fijnloos aan. Je bent nog gevoeliger geworden dan eerst. Doordat meer licht je bereikt. Zie je ook meer van je omgeving. 

Je zult een rust in jezelf gaan voelen die er nog niet was. Omdat je niet meer hoeft te vechten van jezelf. Of jezelf te bewijzen aan iemand. Je hoefde jezelf alleen te bewijzen aan jezelf. 

Een illusie van niet goed genoeg zijn. Je bent goed genoeg. En daar mag je nu mooi van genieten. 

Een fase van rust. Want na al het harde innerlijke werk. Is het tijd om de wereld wat meer te verkennen. En je mag ook nog gebruik maken van de plezierig kanten van het leven. Start er nu mee. Voor het mooie weer op is. 


Bewuster leven zodat je beter je leven kunt sturen. 18/5/18


Hoe het beste te handelen in het duister. In het onbewuste. Hoe leer je bewuster te leven? Dat komt niet vanzelf. 

Je leven loopt vanzelf. Je ziet wat je wilt. Of je ziet dat het leven een drama wordt. Je hebt er geen invloed op. De grip heb je verloren. 

Hoe krijg je dat terug? Denk niet te groot. Begin klein. Probeer om bewust te leven. Bewust keuze's te maken. Want dat maakt het dat je de controle weer terug pakt. En ze ook gaat naleven natuurlijk. 

Stel niet te grote verwachting aan jezelf. Want dan stel jezelf al snel te teleur. Het hoeft ook niet in een keer goed te gaan. Wees realistisch. 

Liever te veel ruimte om te groeien dan te weinig. Maar niet vergeten om door te gaan. Uiteindelijk lukt dat zonder dat je omvalt. 

En met positieve gedachtes kom je er makkelijker doorheen. Als je niet weet hoe het moet. Is het een stuk lastiger. Je hoort het eigen te maken. 

Wees in ieder geval niet te streng voor jezelf. En je ziet jezelf langzaam vooruit komen. Tot dat je een keer achterom kijkt. En ziet hoever je al bent gekomen. 

Je hebt zelf invloed op je gedachtes. Je kunt ze sturen en maken. 17/5/18

Positief denken is jezelf programmeren. Wat programmeer je. Je programmeert je mind. Je gedachten werken nu voor je. 

Omdat je er van bewust bent hoe het werkt. Je kunt een negatieve gedachte negeren als ie opkomt. 

Of je buigt het om naar een positieve gedachten. Wat je doet ligt aan je situatie's. En net wat jij makkelijk vind. 

Ook kun je een gedachten maken. Verzin een positieve gedachte. En blijft dat in je hoofd herhalen. En gegeven moment zit die automatisch in systeem. 

Het zelfde principe als met uit je hoofd leren. Alleen programmeer je nu je gedachten. 

Dat helpt je er doorheen. Als je er doorheen zit. Ook geeft het je hoop en kleur. 

Je kunt er mee doen wat je wilt. Gedachten scheppen je wereld. Het trekt je naar situatie's en naar mensen toe. Daarom is het belangrijk om positief te denken. 

Vrede komt in je leven. Zodra je stopt er tegen te vechten. 17/5/18

Vrede met je leven. Heb vrede met jezelf. En de vrede komt tot je. 

Je hoeft niet eindeloos te vechten in je leven. Nee dat maken we onszelf wijs. Alles is er al. Alleen mogen we er ons mee verbinden. 

De verbinding is gemaakt. Zodra je er een goed gevoel bij hebt. Jezelf stuurt je er automatisch heen. Waar het je heen wil sturen. 

We hoeven alleen maar af te wachten. Wat er op je pad komt. En daar op in te spelen. Het liefst met positieve gedachten.

Want positieve gedachten kunnen je net dat zetje geven. Wat het maakt dat je doorgaat in plaats van afhakken. 

We moeten niks in het leven. We mogen leven. Leef als een kind. Open en speels maar wees wijs. Want des te eerder ben je waar je wilt zijn. 

Die wijsheid heeft iedereen. Alleen hoor je het op te graven in jezelf. Te luisteren naar die zucht. Die je inzichten brengt. En dat gevoel wat je op de juiste plek brengt.

Jouw plaats op de wereld komt. Vergeet niet af en toe te ontspannen. 13/5/18

Je ruimte in de wereld. Die is er al. Omdat jij er al bent. Alleen mag je nog je dromen op de wereld zetten. 

Ook al gaan die dwars tegen de stroom heen. Waarom doen we ze dan? 

Omdat het heerlijke is om iets te doen waar je energie van krijgt. Omdat je er zelfvertrouwen van krijgt. Ontdekt wat je talenten zijn. En laat ze zien aan de wereld. 

En zo komt jouw plaats op de wereld. Je eigen ruimte die komt nog. Want je gaat ontvangen. Van al datgene wat jij de wereld hebt in gebracht. En uiteindelijk kun je daarvan leven. 

We zijn niet alleen in de wereld. Het voelt vaak alsof je deze weg alleen loopt. Of dat je geen steun krijgt. 

Onthoud dat vele nog niet klaar zijn voor verandering. En te druk zijn met zichzelf om jouw ondersteuning te bieden. 

Dan bieden we maar onze eigen ondersteuning. Als je krachteloos bent. Kun je altijd om steun van boven vragen. 

Want we zijn van boven gekomen om te helpen. En van daaruit worden we ook gesteund met liefde en wijsheid. 

We zijn ook vaak te streng voor onszelf. We hoeven niet elke seconden van de dag te pieken. We mogen ook wat gas terug nemen. 

Want we zijn bijna vergeten hoe het is om te genieten van het leven. Zo sterk zijn we in onze rol gegroeid. 

Laat het zo nu en dan los. Ga iets totaal anders doen. En ontspan. Je werkt kun je elke moment weer oppakken. Dus zo ver weg is het dan niet.

Vele verdwalen. Omdat ze weigeren hun waarheid in te zien. 13/5/18

Iedereen zijn licht lijkt uit te staan. Positief zijn is zeldzaam. Mensen zeuren over van alles. Alles lijkt tegen te zitten. Omdat dat de bedoeling is. 

Alleen de mens is zo koppig. Om stug door te lopen. Ook al is het de verkeerde route. 

Ze worden alleen maar humeuriger. Omdat ze tegen gewerkt worden. Niet door de wereld om hun heen. Maar door hun zelf. 

Want ze luisteren niet naar zichzelf. Een schreeuw om hulp wordt niet gehoord. Want mensen hebben geen zin in al die negativiteit. 

Verdwaald lopen ze rond. Wachten op de hulp die niet komt. Want ze horen zichzelf te helpen. Uiteindelijk helpen ze zichzelf. Als ze niet nog verder kunnen zaken en de afgrond al bereikt hebben. 

Heerlijk om in zo'n wereld te leven. Je voelt je al snel leeg getrokken. En depressief worden. 

Het heeft geen zin om die mensen te helpen. Omdat ze hun waarheid nog niet in willen zien. 

Het beste is om je terug te trekken. Ben wat meer op jezelf. In je eigen kracht veld. En dan voel je kracht weer. 

Zodat je weer op je eigen projecten kunt richten. Want daar heb je wel invloed op. Dan kom je des te eerder bij je eigen plekje. Waar je al tijden naar verlangt. 

Je kan de wereld niet veranderen. Maar wel jouw leven. 11/5/18


Je kunt beter te veel hangen in je eigen droom. Die je aan het leven bent. Dan jezelf laten grijpen door negativiteit en de chaos in de wereld. 

Het maakt niet uit wat de wereld doet. Maar wat jij doet. Je kunt beter het beste van je leven maken. Want je tijd is zo op. 

En als het mis gaat met de wereld. Heb je er toch het beste van gemaakt. Want met doemdenken ben je niet meer bezig met jezelf. 

Het leven is een risico en dat is het altijd al geweest. Alleen hebben we ons daarvan afgezonderd. En massaal allemaal een veilig leven geleden. We hebben risico's vermeden. 

Maar dat heeft een prijs. Want je geluk is er niet mee af betaald. En dat is van de gezichten te lezen. Zuur en grauw omdat je kracht en licht hebt laten liggen. 

Met het positief uit je leven halen. Geef jezelf extra steun. Het is vooral weten hoe het donker om te buigen naar het licht. Zodat je overal beter uit kan komen. Want dat is wel de makkelijkste weg. 

Wat de wereld doet maakt niet uit. Het gaat erom wat jij doet. Want daar kom je gegeven moment aan. 

Wijs met je licht de weg. 9/5/18

Wees als een lichtje. Een lichtje dat andere kunnen volgen. Zodat ze niet verloren raken in de weg naar zichzelf. Sommige kunnen wel een handje gebruiken. 

In deze onstuimige tijd voelt het alsof je geen poot meer hebt om op te staan. Al het vertrouwde wordt er onderuit geschopt. 

Want de nieuwe jij hoort op te staan. Je gaat net wat te snel. Maar des te eerder ben je volledig bij jouw zelf. 

Ben je daar beland. Dan weet je precies waar je heen wilt. Je hoeft niet meer geholpen te worden. Omdat jezelf je licht kunt uitstralen. 

Waarmee andere mensen wijsheid en kennis kunnen ontvangen. 

Het is dan tijd om de wereld te creëren waar jij in wilt leven. En je zult zien dat de wereld om je heen mee veranderd. 

En we trekken mensen mee omhoog. Omdat we ze een duwtje in de goede richting geven. Met ons advies en raad. 

 

Diegene in het licht kunnen zien. De andere nog niet. 8/5/18

De waarheid zien is als het licht zien. Terwijl jij het licht ziet zien vele hun licht nog niet. Vele zullen je woorden ook niet begrijpen. 

Je werkt ook aan iets wat er nog niet is. Als het voor jouw maar duidelijk is. De rest volgt later wel. 

Je weet dat alles mogelijk is. Je hoeft niet iedereen daarvan te overtuigen. Hoe graag je ook wilt dat andere hetzelfde gaan doen. 

Vele zijn er nog niet klaar voor. Mensen hebben hun eigen tijdlijn en dat is met een reden. Respecteer dat.  Stap ervan af. Dat geeft je rust. 

Het heeft geen zin om aan bewustwording te doen. Als de andere er niet voor open staat. Het is als tegen een steen praten. Die praten niet terug en onthouden ook niet je informatie.

Richt je liever op je eigen proces. Want omdat jij al in het licht staat. Kun je zien wat er allemaal mogelijk is. Je kunt je toekomst letterlijk zien liggen. Alleen mag je er nog aan werken. 

Want het komt niet vanzelf naar je toe. Daar hoort gewerkt voor te worden. Zo hard als jezelf wil natuurlijk. Het leven is er om van te genieten. Het hoeft helemaal niet zwaar en ellendig te zijn.  

 

Wees de toeschouwer van je verandering. 6/5/18

Verandering je kunt het niet forceren.Je hoort het te ondergaan. Volledig overgave laat het je overspoelen. En zie hoe alles zich afspeelt voor je. 

Het beste ben je de toeschouwer in je eigen verandering. Bekijk wat er gebeurt maar handel niet meteen. Laat het even bezinken. 

Volg je gevoel. Voel je ergens niet meer thuis sluit het vreedzaam af. Zodat het verdwijnt uit je leven. 

Je hoeft ook niet te vechten voor jouw plek op aarde. Je maakt jouw plek op aarde. uit liefde voor jezelf. 

Als mensen om je geven gunnen ze je jouw plek. En dan kan die verandering er ook nog wel bij. 

Net als alles er al is. Alleen was je er nog niet klaar voor. Daarom wordt het nu aan je geven. 


 

Hoger inzicht plus aardse nuchterheid maakt je balans. 6/5/18


Verandering draait er niet om hoe vaak je omvalt. Of hoeveel je verloren hebt. Het zijn beide een kant van de munt. Het hoort bij elkaar. 

We hoeven het slechte niet te negeren en weg te stoppen. Laat het er zijn. Het is de oppositie's van het goede. En samen vormt het een balans. 

Mensen kunnen voor het kwade of voor het goede kiezen. Maar dat maakt samen de balans die we nu hebben. 

De verandering die er nu is. Is dat we allemaal naar die balans gaan. We laten ons niet naar beneden trekken door verleiding ook wel het kwade. 

Maar we blijven ook niet dromen door dat we het te goed hebben. En elke obstakel onderschatten. Omdat we niet met onze voeten op de grond staan. Maar zitten te zweven.

Het aardse en spirtuele horen in balans te zijn. Dan sta je pas met beide benen op de grond. En ga je recht op je doel af. Zonder dat je een omweg neemt. 

Je leeft optimaal. Een leuk en goed leven. Zoals het bedoeld is. Dat is voor iedereen mogelijk. Zodra ze volledig zichzelf zijn geworden. 

Stap uit je slachtoffer rol. 3/5/18

De slachtoffer rol. Het leven loopt niet zoals je wilt. En je geeft iedereen er de schuld van. Je wijst met je vinger naar de ander. 

Je praat over de ander. Alsof het kwaad zelf is. Maar over jezelf heb je geen mening. Durf je nog wel naar jezelf te kijken. 

Stap eens uit die slachtoffer rol. En neem je eigen rol aan. De rol die je wilt zijn. En niet die je aan het volgen bent. 

Waar je ongelukkig van wordt. En eentje die steeds meer energie kost. Je gaat tegen de stroming in. Vandaar dat het zoveel energie van je kost. 

Het is niet vreemd dat je omvalt van vermoeidheid. Dat duid aan een grote verzet tegen jezelf. 

Jezelf volgen is de oplossing. In kleine stapjes. Want je hebt ook nog veel los te laten. Loslaten van de persoon die je niet wil zijn. 

Gun jezelf de tijd. En wees lief voor jezelf. Scherm jezelf af. Maak scherpe grenzen om je heen. En je energie vloeit niet zomaar meer weg. De energie is nu namelijk van jouw. Gebruik het voor waar jij heen wilt. 

 

Weten wanneer met de stroom mee te gaan. Laat het leven lopen. 1/5/18

Er is altijd wel iets positief in je leven. Iets waarvan je blij van wordt. Een leuk herinnering of iets wat je gaat doen. Herinner jezelf daar aan. Als je er even doorheen zit. 

Dat werkt beter dan jezelf steeds te micro managementen. We zijn te snel gefixeerd om alleen maar positief te denken. En al het negatief uit te bannen. 

Je mag best even afdalen. Het mag even slecht gaan. En je mag er even doorheen zitten. Het leven is niet altijd makkelijk. Want anders heb je ook geen uitdaging. 

Het gaat erom dat je opstaat. Hoe snel maakt niet eens uit. Als je het maar doet. Laat jezelf niet omslaan. 

Het negatief heeft ook zijn doel. Ook wel het donker. Het is vaak dat dingen anders lopen dan jij wilt. Maar misschien is dat wel de bedoeling. 

Heeft het de bedoeling om mis te gaan. Om jouw de goede richting in te duwen. Of om af te remmen. Want anders ga je veel te hard. 

Er is overal een reden voor. 

Het donker is een wereld zonder licht. Geen lichtpuntjes. Maar wel leegte en ruste. Het is geen hel. Het is alleen ruimte. Ruimte die je in mag vullen. 

Het is leren met de stroom mee te gaan. Weten wanneer je kunt lopen. En wanneer je beter even pauze kunt houden. Positieve denken is daarbij een middel waarbij jezelf een duwtje in de rug geeft. 

 

Jezelf zijn maakt je eigen podium. 29/4/18

Jezelf zijn is als je eigen podium. Je eigen ruimte om jezelf te laten zien. Die krijg je zodra jezelf durft te zijn. 

Je ziel wil gezien worden. Wil aandacht krijgen. Laat jezelf zien. En wat je doet krijgt een podium. Een plek om gezien te worden. 

Je kunt jezelf inspireren. Door naar je inzichten te luisteren. En te kijken wat je allemaal hebt bereikt. In plaats van nog allemaal niet. 

Het mag allemaal op jouw manier. Want dat is de beste manier. Om het gedaan te krijgen. 

Het is meer het doen. Wat je verder brengt. Niet teveel denken. Want dan maak je des te meer redden om nee te zeggen. Terwijl je juist ja tegen je uitdagingen hoort te zeggen. 

Want zo zijn je dromen bereikbaar. Je kunt ze zelfs gaan leven in de echte realiteit. 

Jezelf ontvouwt zich. 29/4/18

Het is de tijd van doen. Alles komt tot bloei in de natuur. En zo ook jij. Je ziel lijkt haast te hebben. Maar heeft gewoon een enorme drang om vooruit te komen. 

Je lijkt geen moment rust te hebben. Of je breekt weer over een comfortzone heen. Jij kunt dit allemaal aan. Anders kwam dit niet op je pad. 

We zijn onszelf aan het worden. We ontvouwen op dit moment. Zo dat de wereld ons kan zien. Er is een dringend behoefte aan ons talent. 

Zodat we elkaar beter gaan begrijpen. Dieper durven te kijken. Zodat we dat vinden wat we god noemen. 

Goddelijk zijn we allemaal. Alleen zijn we dat vergeten. Het is niet zweverig. Het is handig. Want zo weet je precies waar je ziel heen wilt. En hoef je alleen maar te volgen want dat is wel de korte weg. 

 

De grote innerlijke schoonmaak. 20/4/18

De grote schoonmaak. De ene dag kun je bergen verzetten. De andere dag kom je nauwelijks vooruit. Tijden van enorme inzichten en tijden dat vermoeidheid zomaar opkomen. Of je kunt jezelf niet doorgronden. 

Je kunt je proces ook niet forceren. Het is stilstaan en vooruitgang. Want dat houdt elkaar in evenwicht. 

Niet zoveel denken. Want de transformatie is niet te doorgronden. Het is innerlijke werk verzetten. 

Oude bagage loslaten. Zoveel als je aan kunt. Soms stuiter je even van je weg af. Of wordt het je teveel. Weet dat je gesteund wordt. En je ook hulp mag vragen. 

En we hoeven niet altijd te werken aan onszelf. Soms even wat rust. Even wat leven. Want daarvoor is het leven ook bedoelt. 

Het loslaten gaat toch wel door. Het maakt niet uit wat je doet. Stapje voor stapje. Het is een lang werkje. Maar nodig. 

Zodat je eindelijk bij je nieuwe zelf kunt komen. Een beter versie van jezelf. Omdat je eindelijk heel bent. 

Je balans is weer terug. Je werkt op andere manier. Meer vanuit je gevoel en je hart. En minder vanuit je hoofd. Dat denken neemt af. Net zoals je ego. Je hebt niet zoveel competitie nodig. Omdat je weet waar je heen wilt. Dat is motivatie genoeg. 


 

Tijd maken voor jezelf. Is ruimte geven aan jezelf. 18/4/18

Tijd voor jezelf maken. Betekend dat je ruimte maakt voor jezelf. Ruimte om jezelf te worden. Authentiek worden draait om jezelf te laten zien. 

Er is plek voor iedereen. Daarom mag jij ook gezien worden. Het hoort ook nog bij je ontwikkeling. 

Want hoe meer jij jezelf bent in de wereld. Hoe meer ruimte er is voor jouw. Ruimtes voor jouw bestemming. Ook wel jouw droom of dromen. 

We hebben niet te weinig tijd. We besteden het alleen niet goed. We leiden onszelf af. Omdat we onszelf niet durven te zijn. 

We durven niet onder ogen te komen. Dat het leven niet is zoals we wouden. Maar dat is slechts een momentopname. 

Er is altijd verandering mogelijk. Dat is ook de kracht van positieve denken. Ook wel een positieve blik op de wereld om je heen. 

Verlichting is volledig jezelf worden. 16/4/18


Thuis gekomen. Dat ben je zodra je op je plek voelt. Geen lasten meer op je schouders voelt hangen. Omdat je al het oude hebt losgelaten. 

Je voelt dat je gedragen wordt. Je wordt niet meer door andere gedragen. Maar je draagt jezelf. 

Je bent je eigen gids. Want je hebt genoeg kennis en wijsheid in huis om dat zelf te doen. 

Maar je kunt altijd nog beroep doen op help. Stuur een bericht naar boven. En je ontvangt snel een antwoord terug. 

Je hebt gevoel niet meer te moeten. Je doet de dingen. Omdat je het mag. En het leuk vind om te doen. 

Verlichting is niet zo zweverig. Het is simpel weg het best uit jezelf halen. En volledig jezelf worden. Waarin het lichaam en geest met elkaar werkt. In plaats van dat het met elkaar vecht. 

Je bent niet meer een obstakel van jezelf. Vandaar dat het leven nu zo soepel verloopt. En naar al het harde werk. Heb je zin in rust. En het mooie is dat kan allemaal. 

Leren nee zeggen. Maakt ja mogelijk. 14/4/18

Nee leren zeggen is belangrijker dan ja zeggen. Het is weten wat je niet wilt in het leven. Dat brengt je waar je wel heen wilt. 

We hoeven mensen niet te pleasen. We zijn bang om alleen te zijn. Omdat ze nog geen zelf liefde kennen. 

We verafschuwen verandering. En komen nauwelijks buiten onze kooi. Onze kooi van comfort. 

Nee zeggen betekend dat je grenzen aangeeft. En dat je bewust wordt van je kostbare tijd. 

Want we hebben wel genoeg tijd. Alleen besteden we het aan zaken. Waarvan we niet gelukkig worden. 

En de omslag ligt in je handelen. Begin klein en bouw het uit. En langzaam maar zeker wordt je goed in nee zeggen. 

Je gaat mensen teleurstellen. Maar het gaat erom. Dat je leert. Jezelf tevreden te stellen. Want dan pas wordt je gelukkig. En wordt je zelfs de baas van je geluk.

 

Thuiskomen in jezelf. Ook wel zelf liefde. 14/4/18


Thuiskomen. Waar is ons thuis?. Het is niet ver weg. Je kunt je overal thuis voelen in de wereld. Zolang je er jezelf kan zijn. 

Daarnaast voelt deze tijd als thuis komen. Omdat we met de dag meer onszelf worden. We slaan de vleugels uit. En zien dat het meeste er al is. 

Het was alleen nog niet bereikbaar. Maar nu wel. Omdat al je blokkade's weggewerkt zijn. 

De groot voorraad aan liefde is nu ineens beschikbaar. We noemen het zelf liefde. Liefde is de verbindende factor in het universum. 

Het voelt wellicht wel vreemd. Zeker in het begin. Want we zijn gewend om ons niet zo gelukkig te voelen. En nu hebben we een vredig gevoel in ons. 

We zijn op de juiste plek. Op het juiste moment. En we hebben onszelf ook nog een plek gegeven. Dat maakt het dat liefde deel van je neemt. 

Je mag het alleen nog delen met de wereld. Zodat je wijsheid en kracht verder komt dan alleen in jouw naam. 

 

BOXES


We were not made for boxes

we simply dont't fit in

for when you look more closely

there is no end, nor a begin


We cannot force the universe

to spit in tiny pieces

make it something that it's not

just because our faith decreases


We were not made for boxes

cause all the things defining you

will never fit between the lines

no matter what you do


a box will only show you

all the limits that you've got 

while the secret lies in putting light

on what you are instead of not 


-Carmen Wagenaar

-Inspiratie voor het leven(Facebook)


 

We zijn samen op de wereld. Gun elkaar een plek. 13/4/18


Communicatie het gaat er niet om dat we allemaal op een lijn zitten. Ook wel op dezelfde frequentie. 

De meeste botsing ontstaan als mensen niet op een lijn zitten. Als meningen verschillen of visie's. We zetten onszelf vaak boven aan. 

Maar we hebben niet allemaal een waarheid. Waarom die waarheid verdedigen. We mogen onze eigen weg hebben. Dus gun andere ook hun eigen weg. 

En bij een eigen weg. Hoort een eigen mening of een visie. Raar zijn is de nieuwe norm. Want dan pas steek je boven het maisveld uit. 

En trekt de wereld niet aan jouw. Maar trek jij aan de wereld. Jij bepaald niet hoe de wind waait. Maar weet hoe ermee om te kunnen gaan. 

 

Het is niet de onrust maar een sluier die op gaat. 12/4/18

Onrust in de atmosfeer. Het is niet dat je toevallig pech hebt. Of dat de planeten toevallig een dag verkeerd staan. 

Je kunt er ook niet tegen vechten. De tijd van controle is voorbij. En dat voelt alsof je wereld vergaat. Net alsof de echte wereld vergaat. Het is een reflectie van elkaar. 

Het is slechts de sluier die open gaat. Een tijd waarin mensen echt kunnen zien. En alles veel lichter verloopt. Ook wel spontaner. 

Laat het lekker zo zijn. Al die slechte gedachtes die omhoog komen. Geef ze geen voer. Want dan gaan ze vanzelf weg. Ook wel loslaten. 

Net als buien van hele slechte gevoelens. Al die vorig levens. Worden naar boven gehaald. Alle pijn gaat eruit. Want het blokkeert je op een onbewuste laag. Vandaar dat je leven soms zo zwaar voelt. Niet omdat het slecht gaat. Maar omdat je heel veel meedraagt letterlijk. 

Even uitzitten en doorzetten. Het is geen fijn proces. Maar je leven wordt zoveel veel lichter. Je zult al snel hele snelle stappen kunnen zetten. Omdat je niks meer met je mee draagt. Wat je naar beneden duwt. 

De valkuilen van positief denken. 11/4/18


Positieve denken het kan je gedachtes een positieve draai geven. Zodat je creatie's positief beïnvloed worden. Maar er zijn valkuilen.

Je kunt alleen maar positief gaan denken. En daarbij al het negatieve verbannen. Dan heb je als het waren een roze zonnebril op. Je ziet de wereld te rooskleurig in. Daardoor kunnen dingen flink tegen gaan vallen. Omdat je mogelijk obstakels negeert. 

Of je saboteert jezelf. Door middel van zelfbedrog. Je gaat de verkeerde richting in dat weet je diep van binnen. Je wilt niet veranderen. Maar de situatie's zijn ver van aangenaam. Het is net of je tijd uit zit. Maar je praat het maar goed. 

Je negeert je lessen. Je loopt weg van je verantwoordelijkheden. Het is niet dat je geen uitweg ziet. Je weet dat het er is. Maar je saboteert het bewust. Daarmee breng jezelf tot stilstand. 

Het glas is niet halfvol. Maar het is weten waar de kraan zit. Uit elke situatie kan een goede uitkomst komen. En dat is het principe van positief denken. 

Je hoeft niet heel de dag gedachtes te maken. Laat het zijn werk gaan. Maar vergeet niet naar je gevoel te luisteren. Want zonder dat kun je niet meer sturen in je leven. 


Het oude sterft in je. Zodat het nieuwe kan opstaan.  10/4/18

Innerlijke sterven het oude verdwijnt letterlijk om plaats te maken voor het nieuwe. Het voelt alsof je van binnen aan het doodgaan bent. 

Alsof de wereld in elkaar aan het storten is. Dat is wat overdreven. Maar zo komt het wel over. 

Het ego probeert overal aan vast te pakken. Maar er is geen enkele houvast meer. Alle controle heeft geen zin meer. 

Want met controle blokkeer je juist jezelf. Jezelf wil spontaan kunnen reageren op gebeurtenissen in je leven. 

Laat jezelf lekker doen. Laat alle gevoelens maar door je heen brullen. En alle oude pijn die mee omhoog komt. Samen met de oude jij. Die daarmee sterft. 

Je kunt het beste even rustig aan doen. Leg jezelf geen verplichting op. En wees aardig voor jezelf. 

Want zo kom je makkelijker door het proces heen. En binnenkort ben je volledig jezelf. Zonder beperkingen. Ook wel volledig vrij. Dat is pas een vooruitgang. 

Dromen doen we ook overdag. Omdat we niet bewust leven. 8/4/18

Dromen we doen het veel. Als we slapen. Maar ook overdag. We denken dat we wakker zijn. Maar zijn we dat wel? 

Hoe bewust leef jij. Heb je invloed op je leven. Of voel je er een slachtoffer van. 

Het grappig is. Dat alleen jij je leven kunt maken en breken. Je hoort vaak te vallen om hoger op te komen. 

Je hoort je dromen niet alleen in je gedachten af te spelen. Alsof je een lot uit de loterij. Wat je waarschijnlijk toch niet wint. 

Maar in je leven. Door het te doen. Het is niet de makkelijkste weg. Maar wel de leukste weg. 

Het leven werkt voor jouw. Zodra jezelf aan het werk laat gaan. Door durven te voelen. En vertrouwen te hebben in je weg. Ondanks de vele tegenslagen. 

 

In het nu leven. Dan haal je het meeste uit jezelf. 6/4/18


Zodra jezelf steeds meer naar buiten komt. Zul je zien dat je ego aan het sterven is. Je bent als het waren van binnen aan het sterven. 

Je hebt nergens om aan vast te grijpen. Het lijkt allemaal te snel te gaan. Maar het gaat allemaal op het juiste tempo. 

Als een feniks. Zul je herrijzen uit je as. Het vuur wat je voelt. Is je nieuwe zelf die zijn vleugels uit wil slaan. 

Rebelleer niet op het oude. Maar bouw aan het nieuwe waar je heen wilt. En blijf in het nu. 

Doordat je zo sterk veranderd. Zie je het nut in van in het nu leven. Waarom zorgen maken over later. Als je daar over een aantal dagen. Heel anders tegen aan kunt kijken. 

Je kunt volledig gekeerd zijn. Want je eerst onmogelijk achte is nu zeker mogelijk. 

Om tot je zelf te komen. Hoor je te kunnen sterven. Symbolisch sterven. Totale overgave aan wat je het bewustzijn van het licht kunt noemen. 

Licht wat je ook wel liefde kunt noemen. De universele kracht die ons instaat stelde te bouwen wat we willen op aarde.

En zo zijn je dromen niet opgeslagen in boeken. Maar is het als een film. Alleen is de film nog in de maak. Door jouw namelijk. 

Een film maken is zoveel veel makkelijker. Als je bewust bent van jezelf. Waar het heen wilt. Zonder dat je ego in de weg zit. 

Hoog met jezelf. Maar bescheiden naar buiten. 4/4/18


Een te hoog pet van jezelf. Eigenlijk is dat helemaal niet erg. Want dat bekend dat je zelfvertrouwen hebt. En vertrouwen hebt in je kunnen. 

Je kunt alleen een te roze zonnebril op hebben. Je mag met beide benen op de grond staan. Want je bent niet meteen bij je je top. 

Er zullen nog genoeg uitdaging komen. Een somber kijk erop. Misschien maar daarmee bescherm jezelf tegen onnodige teleurstellingen. 

Het komt naar de buiten wereld irriterend over als iemand alles weet. Omdat ze dan ineens heel dom lijken. 

We hoeven ook niet alles beter te weten. Niet iedereen begrijpt jouw kennis. Daarom is het tijdverspilling. Om het met iedereen te delen. 

Diegene die het begrijpen. Daar kun je het meedelen. Je merkt meteen dan ze het begrijpen. Want je krijgt vaak diepe antwoorden met inhoud terug. In plaats van oppervlakkig geklets.

Hoe jezelf op te stellen. Als je veel wijsheid bevat. Stel jezelf bescheiden op. Want dan maak jezelf toegankelijk. Omdat je open hoor te zijn om nieuwe kennis te ontvangen. 

Hooggevoelig laat niet alle informatie zomaar binnen komen. 4/4/18


Hooggevoelig je loopt over van de prikkels. Je kunt jezelf in een rustig omgeving zetten. Maar zo leer je nooit hoe ermee om te gaan. Hoe jezelf afstemmen in een drukke omgeving. 

Mensen zijn als een radio. We kunnen ons afstemmen. Op wat we maar willen. We kunnen niet alle informatie verzamelen. Daarom mag je eruit filteren wat je niet nodig hebt. 

Hoe filter je dat eruit? Door streng tegen jezelf te zijn. Goed in balans te zijn. En heel goed opletten. Wat er allemaal naar binnenkomt. In de vorm van emotie's en gedachtes. 

Hou een neutrale rol. Laat alles lekker zijn gang gaan. En je zult vanzelf zien waar je gaten zijn. 

Blijf niet teveel in je hoofd. Je kunt die overloop aan informatie zelfs afsluiten. Door naar je hart te gaan. Door vanuit je hart te gaan leven. 

Heb je ook niet meer zoveel gedachtes. Dat is de sleutel. Die je nodigt hebt om om te gaan met je hogere gevoelige zintuigen. 

Daarnaast lek je soms energie. Bij bepaalde mensen. Omdat die mensen je gebruiken om hun eigen energie op te vullen. Dan wel onbewust of bewust. 

Vanuit je hart gaan leven. 3/4/18

Verbonden vanuit je hart. Verbind jezelf met je hart. En leef niet vanuit je hoofd. Al die vele gedachten raken geen wal. 

Hoe verbind jezelf met je hart? Door je te concentreren op je gevoel. Zolang als je kunt. En dat steeds uit te breiden. 

Zul je uiteindelijk altijd verbonden zijn met jezelf. Vaak sluiten we onszelf af. Als we dingen voelen. Die we niet willen voelen. 

We nemen geen verantwoordelijkheid over onszelf. Maar het leven. Heeft zowel het positief als het slechte.

Je hebt de mindere gevoelens nodig. Om je koers te wijzigen. Of om jezelf te beschermen tegen niet zo'n aardig mensen. 

In de oorsprong waren we verbonden met onszelf. Maar in de loop der eeuwen. Is dat in de vergetenheid geraakt. 

Tijd omdat te veranderen. Pas als je volledig verbonden bent. Zal het leven ook pas volledig verbonden zijn met jouw. Meters zul je gaan maken. Omdat jezelf niet meer aan het afleiden bent. 

Je kunt je niet meer verstoppen voor het licht. 1/4/18

Dit jaar voelt alsof er extra hard op het gaspedaal wordt getrapt. Je kunt je voet er niet van af halen. Het lijkt te snel te gaan. Een onzichtbaar kracht duwt je vooruit. 

Je kunt ook geweldig resultaten bereiken dit jaar. Omdat er vele nieuwe deuren open gaan. Maar er sluiten wel eerst een aantal deuren. 

Je wilt steeds meer dat mensen jouw behandelen. Zoals jij andere behandeld. Je hebt geen zin meer in aardse onzin. In spelletjes en ego oprekkingen. 

En ook geen zin meer om voor andere te zorgen. Want lichtwerkers zijn geen oppassers. 

De grote groep slapers zullen we niet meer bereiken. Ik denk dat die langzaam uit ons leven gefilterd worden. Die mogen zichzelf bevrijden. 

Wij zijn hier om aan te sluiten bij de verandering. Hoe? Door jezelf te leven. En je licht en kennis te verspreiden op aarde. We zijn niet voor niks oude zielen. 

Mensen die niet allergisch zijn voor kennis die dieper gaat dan het zien. Zullen je steeds meer weten te vinden. 

Ja wellicht ontstaat er een splitsing in de maatschappij. Een groep die het steeds beter krijgt. Omdat ze hun licht aan het volgen zijn. 

En de andere krijgt het steeds zwaarder. Omdat ze niet willen veranderen. Maar ze moeten toch aansluiten. We kunnen ons niet blijven verstoppen voor het licht. 

Door oude deuren te sluiten. Ga je nieuwe openen. 31/3/18


Tijd om te kiezen voor jezelf. Alles wat je naar beneden haalt mag eruit. Zodat je volledig puur jezelf kunt zijn. 

Soms hoor je oude deuren te sluiten. Zodat er weer nieuwe open kunnen gaan. En geloof mij die nieuwe zijn een stuk leuker. 

Het leven hoort spontaan te zijn. Zonder al te veel verplichtingen ook wel moeten. En dat is het nu niet. 

Omdat ons leven niet spontaan is. Zie je ook nauwelijks nieuwe deuren open gaan. En daar wordt nu verandering in gebracht. 

We worden gepusht om het oude te verbranden. Zodat we uit de as kunnen herrijzen. Net zoals elke jaar de lente weer herrijst. Uit de kou en dood van de winter.

Daardoor is er veel meer energie. Energie die jij kunt besteden .Aan wat je echt wil. 

Het groeit dan ook veel makkelijker. Omdat er niks meer is wat je blokkeerd. Je krachten kunnen volledig zijn uiting vinden in de wereld.

 

Het verborgen van je ziel. Naar boven halen. 29/3/18


 

Je ziel is een verborgen wereld. Verborgen tussen de materie. Overschaduwt door het ego. 

Het ik ook wel. Het ego is jouw. Het herkent zich in allerlei zaken. En dat geeft jouw je kenmerken. Het geeft je ook je eigen ruimte. 

Het is wat lastig in verandering. Want op onbekende paden. Kan het zich nergens in herkennen. 

Terwijl jouw geest vooruit wil. Het wil de diepte in. Zodat je van alle schatten van wijsheid gebruik kunt maken. Wat je leven een stuk lichter maakt. Omdat je weet waar je heen mag lopen.

Je hoeft niet met beiden dealen te sluiten. Volg je geest. En handel met gevoel. Want zo handel je altijd op het juiste moment. 

Op ten duur neemt je ego af. Niet dat het helemaal verdwijnt. Maar het is niet meer zo groot en overheersend. Omdat je meer met je geest communiceert. En niet zo vast gegraven zit in de aarde. 

Verlichting een weg voor kluizenaars. 29/3/18


De weg naar verlichting. Is er een voor kluizenaars. Niet dat je helemaal alleen bent. Maar bijna niemand begrijpt het proces waar jij door heen gaat.

En daardoor voel je zo nu en dan behoorlijke eenzaam. Net alsof je alleen op de wereld bent. Wat niet is. 

Vele zijn aan transformeren in deze stormachtige tijden. Je wordt aangespoord om jezelf te ontwikkelen. Dat houdt in jezelf zijn. En doen waar het je heen wil leiden.

Ongeachte de gevolgen.De tijd van controle over je leven hebben is voorbij. Want controle is niet nodig. Dan blijft je wereld klein.

In plaats voor bang te zijn voor verandering. Laat je het toe. Dwars over het ongemakkelijke van het nieuwe heen. Want zo wordt het vertrouwd in je leven. En neemt het een plaats in je leven. 

Zodra je honger hebt na verandering als je even stilstaat. Ben je op de goede weg. Maar je hebt de tijd. Het hoeft niet allemaal in een keer. Heb geduld want je komt er. 

 

Er wordt ruimte gemaakt in jezelf. Zodat geen energie verspild wordt. 28/3/18

Soms voelt het alsof je van binnen aan het dood gaan bent. Het is lastig om die dag positief te blijven. Het lijkt wel of er geen zon meer te bekennen is.

Het hoort bij het proces. Er horen delen van jezelf weg te vallen. Overtuigen of herinneringen die je mag loslaten. 

Wat is loslaten? Loslaten is er niet meer aan vast houden. Er geen aandacht aan besteden. 

Je bent aan het herboren. Richt je op je nieuwe overtuigen. Waar jij in geloofd. En alles wat je nodig hebt om eigen te worden. 

Je eigen ruimte. Waar jij jezelf kan zijn. Want dat laat je authentiek zijn. Zodat dat mensen kunnen zien wie je werkelijk bent. 

Dat kan wat ongemakkelijk zijn. Omdat je het niet gewend bent. Je staat op een andere positie. Eentje die je nog niet gewend bent. 

Maar die heerlijk is. Omdat het leven er steeds meer toe gaat doen. Omdat steeds meer tijd naar jouw gaat. Omdat succes geschreven wordt door jezelf te zijn.

Groeien als mens. Is vaak een relatie killer. 26/3/18

Het maisveld. Vele willen er onder blijven. Zoek mensen uit die samen met jouw uit het maisveld willen. 

Die een doel in het leven hebben. En daar bereid zijn voor te vechten. Want zij geven jouw kracht. En jij geeft hun kracht. 

Je mag best kritisch zijn naar je relaties en vriendschappen. Voegt het echt wat toe aan je leven. Of is het meer opvulling. 

Zodra je groeit als mens. Zul je zien dat mensen niet mee groeien. Of het gaat goed. En ze accepteren dat je anders wordt. Of ze gaan dwars liggen. En proberen je tegen te werken. 

Ook kan het zijn. Dat je ze niet meer interessant vind. Want jij maakt vele nieuwe dingen mee. En jij hoort elke keer dezelfde verhalen. 

Je raakt er verveelt. En je vind er je draai niet. Niet omdat je niet goed genoeg bent. Maar omdat je niet meer op je plek bent. 

Je kunt even eenzaam raken. Even niemand om je heen. Maar je hebt die extra ruimte op dat moment nodig. 

En vaak is er dan weer plaats voor nieuwe gezichten. Die wel een lach op je gezicht veroorzaken. Want alles heeft zo zijn reden. Niks gebeurd zomaar.

 

Creativiteit is er altijd. Maak er gebruik van. 23/3/18


Creativiteit is er altijd. Alleen hoor je het op te graven. Het komt omhoog zodra je in verbinding bent met jezelf. 

Dan kun het het er zo uit laten lopen. En gebruiken voor wat jij wilt. Als je het gebruikt voor wat je leuk vind. Dan is het nog handiger. 

Niemand wordt creatief geboren. Nee mensen worden allemaal creatief geboren. Alleen gebruiken we het nauwelijks meer zodra we volwassen zijn. 

We werken in systemen. Maar we vergeten ons eigen systeem. We kunnen zelfs leven van ons eigen systeem. Zodat je kunt gaan bloeien in dit leven. 

Zodat je niet hoopt op een hemel na dit leven. Maar er zelf een maakt. In het hier en nu. 

En zo is het leven altijd al bedoelt geweest. Alleen zijn we dat in de eeuwen vergeten. 

 

Wordt een meester in je talent. 22/3/18

Een meester in je talenten zijn. Je bent meester van je eigen leven. En je kunt ook een meester zijn in je talenten. 

Je talenten naar buiten brengen. Dat is slechts een stap. Je hoort jezelf continu te verdiepen. Dieper de materie in te gaan. 

Omdat je zo steeds beter wordt in je talenten. Niet goed bestaat niet. Want zonder imperfectie is er simpel weg geen reden. Om nog wat beter te worden.

Perfectie leidt juist tot stilstand. En dat is de oorzaak van je groei afname. 

Blijf jezelf uitdagen want alleen zo neem je steeds een stap je meer. Op de zware klim omhoog. 

Luister niet naar die hond die achter je loopt. Dat is je ego die je naar beneden wil halen. Want je ego houdt niet van verandering. Want hij weet niet meer wie jij bent.

Gelukkig weet jij wel waar je heen wil. En daar gaat het om. Dat is je belangrijkste motivatie tot groei. En uiteindelijk ook tot succes. Dat maakt je een meester van je talent.

 

Een voorbeeld zijn. Is mensen laten zien hoe het leven ook kan. 21/3/18


Een voorbeeld zijn. De wereld heeft behoefte aan mensen die het voorbeeld geven. Waarin? In hoe we het beste kunnen leven. 

Een voorbeeld zijn is als een natuurlijk leider zijn. Je gaat je eigen weg. Een weg die weinig afgelegd is. Omdat je zo voor vernieuwing zorgt. En andere bewijst dat verandering mogelijk is. Als je het maar doet en durft. 

Oude wijsheden worden naar boven gebracht. Het leven is simpel. Als je naar jezelf luistert. Luistert naar de wijsheid die zich in jouw bevind. In je ziel. Alleen hoor je naar die stem te luistert. Want soms spreekt het je toe. 

Toe omdat dan weer tijd is. Om nog meer jezelf te worden. Want jezelf zijn betekend dat je in je kracht staat. En pas dan heb je genoeg kracht voor je bestemmingen.

Je bestemming is wat je ziel wil. En niet wat het ego wil. Het ego heeft vaak ruzie met de ziel. Omdat dat de perfect wereld wil. Maar een mooie wereld daar werk je naar toe. En die krijg je niet cadeau. 

Net als de wereld om ons heen. Niet zo mooi is. Omdat er te weinig mensen opstaan. En doen wat hun hart hen opdracht. 

Ze laten zich leiden door angst. Waardoor er te weinig echte liefde op de wereld is. Liefde is de magie in relatie's. Maar het zorgt ook dat we kunnen scheppen. Liefde is een systeem wat de mens natuur noemt. 

Strijdvaardig en eigenwijs zodat andere niet jouw weg bepalen. 21/3/18


Lekker rebels. En wees strijdvaardig. Eigenwijs omdat je geen zin hebt dat andere over je heen lopen. 

Omdat je geen zin hebt om de bekende weg te volgen. Omdat je daar de uitkomst al van weten. 

Je hebt geen zin om je te laten leiden door angst. En alleen maar op zekerheid te leven. Want dat heeft een prijs. 

Want alles heeft een prijs in het leven. Het spel kan voor je werken. Maar ook tegen je werken. 

Je weet al wat je wilt. Dat maakt het dat je daar heen kunt. Heb alleen nog het geduld. 

Want het is er niet in een dag. Het is niet een dag gemaakt. De mooiste werken hebben de tijd nodig. Voor de schoonheid aan jouw wordt getoond. 

Waar een wil is een weg. Dat wordt vaak vergeten. De makkelijkste weg is vaak niet de weg. Waarvan je het gelukkigste wordt.

 

Geloven in jouw waarheid. Maakt jouw waarheid mogelijk. 19/3/18


Geniet van je weg omhoog. Er is geen einde op de top. Want je kunt er zoveel beklimmen als je wilt. 

Als je maar in je eigen waarheid gelooft. En hem uit gaat rollen in de wereld. Ja dat klinkt vreemd. 

Maar dat vreemde gevoel wat je overvalt . Geef toch de doorslag. Dat gevoel dat alles mogelijk is. 

Sluit bij dat gevoel aan. En ga met de achtbaan omhoog. 

Want we hebben het meeste aan een leven. Waarin we doen wat we leuk vinden. Je eigen pad. 

Niet mee met de massa. Omdat het leven dan saai en voorspelbaar wordt. En op ten duur niet meer weet wat je leuk vind. 

Dus sluit aan met jezelf.

Pak zo hoog mogelijk de golven. 19/3/18

Wees dankbaar voor wat je krijgt. Zie je nog niet genoeg erin. Dan hoor je meer in te zetten in wat je wel wilt. Hoe dat maak je zelf wel uit. Ieder heeft zijn eigen manier. 

De wereld bestaat uit goed en slecht. Pieken en dalen. Het leven is een grote golfbeweging. Wees niet bang om te verliezen. 

Want na een flinke daling. Komt ook weer een flinke piek. Het beste is om net na een flinke daling flink te investeren in jezelf. 

Want dan haal je het er het meeste uit. 

Winnaars je bent het niet als je veel wint. Want een echte winnaar hoort ook te dealen met verlies. Hoe beter je daardoor heen komt. Hoe beter je instaat bent om te pieken. 

Het leven is niet leren hoe te beschermen voor de dalen. Maar te leren om zo hoog mogelijk de golven te pakken. 

Want dan laat je de cyclus van het leven voor je werken. In plaats van dat je een slachtoffer van de cyclus voelt. Ook wel het leven.

Vecht niet tegen het oude. Maar bouw je eigen alternatieve. 18/3/18


Het rebelse kan in je opleven. Zeker naar mate je groeit. Het is niet slim om er altijd gehoor aan te geven. 

Je hoeft niet tegen het oude te vechten. Laat het lekker zo lelijk zijn. In zijn afschuwelijk staat zoals het is. 

Het nieuwe is mooier. Omdat jij eraan werkt. 

Het heerlijke is dat het van jouw is. Je hebt volledig de invloed op de uitkomst. Ja zo werkt scheppen. 

We worden er steeds beter in. Vooral naar je innerlijke stem luisteren. Dat komt in de vorm van een ingeving. 

Het nieuwe is waar jij wilt zijn. En waar je gelukkig van wordt. In je leven plaatsen. 

Iedereen is vrijgevochten. Alleen mag je dat laten zien. 

Kritiek is er altijd. Maar jezelf zijn geeft een soort bescherming. Omdat het niet echte mensen op een afstand houdt. Gelukkig maar. Want dan hoef je niet met al die onzin bezig te houden. 

De roep om vrijheid. Geef er gehoor aan. 18/3/18

Een roep om vrijheid. Het roept je. Om vrij te leven. Te leven zoals jij wilt. En vooral niet hoe andere vertellen hoe te leven. 

Het draait om meer authentieker te worden. Meer jezelf te laten zien. Zodat je oprechter over komt. 

Meer in je kracht staat. Omdat je kracht durft te laten zien. Net als je licht en wijsheid niet onder de tafel te laten zitten. Maar ook aan andere te durven  laten zien. 

Geef je wijsheid en kennis aan mensen om je heen. Aan diegene die graag willen leren. Want lang niet iedereen wil dat. 

Het is heerlijk je comfortzone. Je kunt er heel je leven in blijven zitten. Alleen zie je dan niks van de wereld om je heen. 

Je merkt het overal de beweging is al gestart. Het is tijd om ons authentiek zelf te leven. 

En dat niet alleen ook verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Want alleen zo kom je waar je heen wilt. 

En als we dat niet doen. Geeft de wereld ons wel een schop onder onze kont. 

Mensen zijn niet waardeloos. Maar dat praten ze zichzelf aan. We zijn zo laag. Omdat we zo laag blijven. 

En we zijn zo hoog. Omdat diegene de moed en lef ervoor hadden. Om door te gaan waar andere stoppen. Vandaar dat ze op de top van de ladder staan. De top van hun eigen leven.

Maar dat kun jij ook. Je kunt op elke moment beginnen.

Licht en steun. Vind je in jezelf. 17/3/18

Je bent waar je hoort te zijn. Je ziel heeft een locatie en een plek voor je uitgezocht. Waar je het beste kunt groeien. 

Dat niet alleen. En waar je licht het hardste nodig is. We zijn als sterren in een duistere zee. 

Vele zijn vergeten dat ze een lichtbron zijn. Vol met liefde en wijsheid. Waarvan ze elke moment gebruik van kunnen maken. 

We zijn meesters van ons eigen leven. Toch voelen we ons soms machteloos. Terwijl je elke seconden de macht hebt om verandering toe te passen in je leven. 

Het lijkt soms even tegen te zitten het leven. Je wordt afgeremd. Zodat je weer wordt opgeladen. Voor de volgende rit obstakels. Niet om je te pesten maar zodat je sterker wordt. En stabieler wordt met jezelf.

Ook leven we in dualiteit. Het kan nog zo slecht lijken. Terwijl met een zonnige blik. Er nog mogelijkheden zat zijn. 

De valkuilen van het ego. 14/3/18


De kleine ik. Ook wel het ego. Dat kritisch stemmetje in jezelf. Wat elke groot risico naar beneden wil halen. En elke verandering. 

Daar hoef je niet naar te luisteren. Het is goed om een ego te hebben. Want het maakt je eigen. En onderscheid je van de rest. 

Maar er teveel naar luisteren kan ervoor zorgen. Dat je nooit komt waar je wilt zijn. Omdat je gevangen bent in een web van angst. 

Je komt waar je wilt zijn. Het duurt alleen even. Het kan over een aantal weken zijn maar ook over een paar jaar. 

Veel mensen zijn te kritisch op zichzelf. Dat hoeft helemaal niet. We hoeven onszelf ook niet alleen maar te veranderen. 

Want perfect zijn we nooit. Beter kunnen we roeien met de riemen die we hebben. En dat zijn er meer dan je voor ogen houdt. 

 

Je hebt alle tijd op je pad. 12/3/18

Wanneer iets goed voelt. Dan zit je op de juiste weg. Je hoeft er alleen maar steeds wat aandacht aan te geven. Net zoals je planten met water ook laat groeien. 

Investeer in je jezelf. In je talenten. En je maakt op ten duur je eigen rijkdom. Rijk voelen brengt je jouw rijkdom. Ook wel jouw leven in overvloed. 

En de weg die je volgt. Kan eerst lijken op een zijweg. Die je maar vreemd vind. Daar stap je in. En je stapt er even uit. 

Je hebt even wat ruimte nodig. Om het juiste te kiezen. Dat kiezen doe je met je gevoel. Zodat je zelfverzekerd op je pad loopt. En je makkelijk een paar stootjes kunt hebben. 

Daarnaast sta niet versteld dat wanneer je iets creëert. Dat je een slechte dag krijgt of wat rommel op je bord. We leven in een wereld van ups en down's. 

Want zonder dat. Hadden we altijd groei of altijd stilstand. Terwijl beide nodig zijn. Want rust is de groei van morgen. En groei leidt tot de rust. Om even bij te komen. 

Je kunt altijd weer in je kracht komen. Dat eeuwig gevoel van liefde. Oneindig liefde voor het universum. Het gevoel dat je alles kan bereiken. Dat is niet omdat je zweeft. Maar omdat je tot veel in staat bent. Je hoeft het alleen even te doen. 

 

Zij weg ingeslagen. Want je bent op onderzoek in jezelf. 11/3/18


Soms onderzoek je een zij weg. Maar besef je dat je toch op de goede weg zit. Die zij weg is een mooi optie voor in de toekomst. 

Want nu is het niet de juist tijd ervoor. Het kan allemaal. Maar als het niet volledig goed voelt. Heb je er niks aan. Dan heb je geen binding met je creatie's. En dan komt het niet zo goed tot leven. 

Het is niet vreemd een zij weg. Je bent aan het veranderen. Je gaat de diepte in met jezelf. Je neemt veel aan want niks is je te vreemd. 

Pas op dat je in je enthousiasme. Niet te veel doet. Want je kunt niet 10 halve dingen doen. Beter een paar dingen waar je volledig in legt. Want dan komt het resultaat wat beter tot zijn uitingen. 

Het gaat er daarnaast niet om hoeveel je eraan werkt. Maar hoeveel vertrouwen je in je creatie's hebt. Want door vertrouwen geef je energie eraan. Waarmee het kan groeien. En waarmee je andere mensen kunt aanspreken. 

Het waardevolste is niet de weg zelf. Maar dat ben jij. Haal de waarde uit jezelf. Zodat je een leuk leven kunt leiden. Mensen leiden jouw niet. Maar jij leidt je eigen weg. Omdat je zo van je eigen succes kunt snoepen. 

Zie de waarde in jezelf. En je krijgt een rijk leven. 11/3/18

We willen een rijk leven. Terwijl op rijk zijn een taboe heerst. Want rijken graaien. Terwijl ze alleen oogsten van hun succes. En dat is wat je ziet. 

Rijk zijn zit hem niet alleen in geld. Het is je rijk voelen. De waarde zien in jezelf. En die waarde betaald het universum later aan je uit. 

Je hoeft niet heel je leven in schaarste te leven. Schaarste dat kun je overwinnen.Het zit in je denken. Je hoort in overvloed te denken. 

Denk in kansen en uitkomsten waar je heen komt. Alles is maar tijdelijk. 

Durf over je comfortzone heen te gaan. Want dan krijg je een nieuwe realiteit. Je dromen zitten achter je comfortzone. Want je mag er wel wat voor doen. 

De comfortzone is nog niet comfortabel. Omdat het nog niet bekend is. Maar dat wordt het wel. En die angst in het begin gaat weg. Omdat je er vertrouwd mee wordt.

Zodra je leven saai wordt. Is het weer tijd om te investeren in vooruitgang. Want dat levert je dan een rijk en spannend leven op.

De weg naar onafhankelijkheid. Vrij leven. 10/3/18

Onafhankelijkheid komt er door volledig afhankelijk te worden van je eigen talenten. Je kunt ver komen. Het gaat vooral om doen. 

Je comfortzone de wereld waar je nu in leeft is niet perfect. Je wilt het mooier maken. Niet perfect. Maar dat je in ieder geval gelukkig bent. 

Vergeet wat andere over je zeggen. Laat de wereld maar zien wat je kan. Kijk in de wereld zonder oordelen. 

Want zonder oordelen leer je het beste. Omdat de kennis dan meteen tot je kan komen. 

Daarnaast hoeven we niet zoals iedereen te leven. Je mag lekker je eigen weg leven. 

Je hoort jezelf heel je leven mee te dragen. En dan kun je er maar het best van maken. 

Loslaten zodat je geen extra bagage meedraagt. 6/3/18


De lange rit van loslaten. Het lijkt wel of het eeuwig door gaat. Je wordt als het waren gezuiverd. Zodat je zonder dat je beperkt wordt je leven kunt leiden. 

Vreemde gevoelens komen naar boven. Je voelt je verward of onzeker voor geen reden. Het komt zomaar op als een storm. 

Laat het lekker links liggen de emoties. Daarnaast willen we als mens elke gevoel of emoties onderzoeken zodat we het weten. 

We willen als de mens alles onderzoeken. Dat hoeft helemaal niet. Je hoeft niet elke emoties, gevoel of gedachten te onderzoeken. 

Hoe dan wel? Als een gevoel echt op jouw slaat. En vaker terug komt dan is het de moeite van het onderzoeken waard. Er is niet veel te onderzoeken. Alles heeft zo zijn oorzaak. 

Negatief of positief dat is wat is is. Hoe negatief je gevoel of emoties ook kunnen zijn. Hoe positief de ruimte daar achter is. 

Alles is slechts een tijdswaarneming. Dat is het nu. Het is niet dat je niks meer kunt bereiken. Je kunt juist nog alles bereiken. Mits je vertrouwen in jezelf en het universum blijft bewaren. 

 

De gewone man 5/3/18

Trigger de waarheid. Zodat alles bespreekbaar is. Want niks is vreemd of gek. We zijn vergeten dat we een eigen waarheid mogen hebben. En dat we hem ook mogen uitspreken. 

Ook hoeven we niet allemaal dezelfde mening te hebben. En nee dat is geen nepnieuws. Want dat is een verzonnen woord. Om wat meer censuur aan te wakkeren. 

Want stel dat de leugens in de wereld niet meer verborgen gehouden kunnen worden. Dan stort de huidig macht in elkaar. En krijgt de gewone man zijn macht. 

Want de gewone man kan veel meer dan ie denkt. Eigenlijk zijn we allemaal speciaal. Laat je talenten niet binnen in zitten. Maar zet ze buiten. 

Door bewust te leven. Maak je de wereld bewuster. En lopen we niet steeds dezelfde rondjes. Maar gaan we daar van afwijken. Een compleet nieuwe weg. Omdat we daar wel aan toe zijn als mensheid. 

Een weg van echte ontwikkeling. De ontwikkeling van de mens. Omdat we als soort beter werken. Als ieder zijn ding kan doen. En dat kan delen met de wereld. 

 

De waarheid als transformator. 3/3/17

De waarheid vele kunnen er niet tegen. Het heeft een speciale functie. Het zet je schaduw in het licht. Je ziet meteen je tekortkrommingen. 

Maar op zwak zijn heerst een soort taboe. Kwetsbaar durven te zijn. Dat klinkt voor vele als falen. Als de zelf controle verliezen. Want je laat je leiden door de situatie.

Mensen die in hun waarheid leven. Zit in hun licht. Ze kunnen tegen een stootje. Omdat als het te moeilijk wordt. Zich terug trekken en hun kracht weer voelen opborrelen. 

Ook trekken ze andere mensen omhoog. Want de waarheid werkt als een soort transformator. Mede door dat het uit licht bestaat. En hoe meer licht hoe minder schaduw en donker. En hoe minder omwegen er zijn. 

De andere kant is de mensen van je weg lijken te trekken. Ze trekken zich meer terug. Of ze gaan vol in de weerstand. Ze gaan je tegen gas proberen te geven. Omlaag proberen te trekken. 

Je kunt vele mensen de deur wijzen. Of je gebruikt een trucje. Je kunt ook de waarheid zeggen. Daar schrikken ze van af. 

Daarnaast blijf lekker in je licht. Want daar komt je inspiratie uit. En heb je de motivatie en kracht om je doelen op de kaart te zetten. 

Met de mooie lente die eraan komt. Is het tijd om je ideeën ze zaaien. Zodat je ze van de herfst kunt oogsten. Meegaan met de seizoenen en de energie die daarbij horen. Geven een duw in de rug. Omdat je met de stroom meegaat. 

 

Hou jezelf niet klein met wat je niet kunt. Maar maak je groot met wat je kunt. 27/2/18


De mens kan prima zelf leren. Vroeger als klein kind deden we dat ook al. We zijn dat niet verleerd.

We luisteren alleen te veel naar andere mensen. Je weet vaak prima wat je zelf wil. Maar uit angst voor het onbekende. Ga je de mogelijkheden toch uit de weg. 

Hou jezelf niet klein met je onzekerheid. Je bent zo groot. Als je durft te gaan. 

En onthoud dit. Mensen praten over je. Omdat jij bijzondere dingen doet. Die ze zelf liever uit de weg gaan. 

Het leven is maar even het is zo voorbij. Je tijd kun je beter bewust gebruiken. Dan het maar te vergooien. Met wat nutteloos. 

Schaarste ja je kunt niet alles hebben in het leven. Vergeet al die spullen waarmee jezelf blij denkt te kopen. Want ervaringen zijn veel waardevoller. En die euro meer maakt dan ook niet meer uit. 

 

Gelukkig wordt je van ideeën die tot leven komen. 26/2/18


Geluk is niet iets wat vanuit het niets komt. Het is maakbaar. Door ideeën die tot leven komen. Die je gaat beleven. 

En daarna deel je het met de wereld. Want dan kan heel de wereld genieten van een schijnende jij. 

Mensen die lekker in hun vel zitten. Trekken mensen aan die dat ook hebben. Je staat letterlijk open. En daardoor is het de ideale tijd om nieuwe mensen te ontmoeten en in je leven toe te laten. 

Het gebrek aan avontuur wordt opgevuld. Door dat je durft te leven. En geen idee te ver gaat voor jouw. 

Comfortabel is het zo nu en dan niet. Omdat je ver over je grens heen gaat. De grens van je oude realiteit. 

Ook de mensen om je heen zijn niet altijd comfortabel. Want je kunt nog weleens wat tegenwind ervaren. Zeker als je wat doet. Wat niet alledaags is. 

Maar je bent juist krachtig. Zodra je door die tegenwind gaat. En gewoon dat op de wereld zet wat je wilt. 

Je bent niet ongelukkig. Maar brengt je eigen geluk op de wereld.

Je ideeën groeien doordat je ze voedt met aandacht. 26/2/18


De groei maart maand. Je creatieve energie die volop tot leven wordt gewekt. Elke jaar in het voorjaar. Wordt de nieuwe energie in jouw geboren. 

Weer een nieuw jaar om te groeien. Naar de plekken waar je heen wilt in je leven. En de ervaringen die je wilt gaan ervaren. 

Je gedachtes die de wereld vorm geven. Vertalen zich door naar je cellen. En je cellen delen zich. Waardoor je ideeën letterlijk in je gaan leven. 

Hoe meer je een idee voedt. Hoe meer het tot leven komt. En de kans groter is dat het ook uiteindelijk in je leven mee gaat maken. 

Het is fantastisch omdat proces te ervaren. Dan weet je hoe je kunt creëren. Want zo werkt dat met alles. 

We lopen vaak vast. Omdat negatieve gedachtes de boventoon voeren. Waardoor je op te duur geen energie meer hebt. Om positieve gedachtes te creëren. Die ook weer voor positieve situatie's zorgen. 

Want hoe meer je schijnt. Hoe meer je gezien wordt in de wereld. En hoe makkelijker het geluk naar je toe komt. In alle vormen die het kent. 

De eenling die jij bent. Daar schuilt de vrijheid in. 23/2/18


Je komt in je eentje op aarde te recht. We zijn allemaal eenlingen. Dat lijkt eenzaam.

Maar die ruimte die je hebt als je alleen bent. Je kunt eindeloos je plannen bedenken en je leven uitstippelen. Ook heb je lekker veel rust. Ben je lekker in balans en bij jezelf. 

Het is belangrijk om die vrijheid te behouden. De vrijheid van jezelf zijn. Laat andere niet bij je binnen komen. 

Ook niet in relatie's het is belangrijk dat je altijd authentiek blijft. Mensen vinden het raar als iemand een andere weg oploopt. Lekker voor de vrijheid kiest. 

In plaats voor afhankelijkheid. En niet gevoelig zijn voor de mening van een andere. Natuurlijk luisteren we naar je mening. Maar we bepalen mooi zelf wat we ermee doen. 

En zo werkt het ook met kritiek. Dat is een mooi cadeautje. Je kunt mooi aan jezelf werken. Of kiezen omdat niet te doen. Want je hoeft niet continue jezelf te veranderen. Om maar goed bij de ander in de smaak te vallen. 

Vrijheid bekend dat je bewust met je keuze's om gaat. Het gaat er niet om wat je doet. Het gaat erom dat je kiest voor wat je wil. Dat geeft een echt vrijheidsgevoel.

Ook is het weleens boter bij de wijn doen. Want je bent tenslotte niet alleen op aarde. Je hoort soms gelijk over te steken. En af en toe wat in te leveren. Zodat jij de andere keer je zin krijgt. Bij vriendschappen en relatie's.

Tussen winter en lente geparkeerd. 22/2/18

Midden in een storm. Sta je geparkeerd met je schip. Tussen winter en lente. Een duistere storm. Het gaat niet om luchtdruk verschillen. Maar verschillen in licht in jouw. En verschillen in frequentie's.

Alles wat je niet authentiek maakt. Gaat eruit. Al de bagage die je meegenomen hebt van je vorig levens. Ook vol met puinhoop want niet alles was zo goed vroeger. 

Je wordt een stuk lichter. Je lijkt te zweverig te worden. Je lijkt er niet meer met je hoofd bij te zitten. Maar alles is op dat moment perfect. 

Je bent weer in een keer op de goede plek. Dat was je al die tijd al. Alleen zag je door het bomen het bos niet meer. Je was verduisterd en dan kun je niet helder kijken. 

Nu je af en toe al het einde van de storm al ziet. Wordt je zicht beter. En lijkt er toch genoeg inspiratie in je te zitten. Je kunt met je visie de wereld een andere vorm geven. 

Maar het gaat verder dan je creatieve projecten. Ook je sociale projecten gaan beter. Want je hebt zin om mensen te ontmoeten. En wat losser te zijn. Maar dat is ook de lentemodus die je langzaam aan het veroveren is. Geniet daar maar van.

Want af en toe loopt je schip nog vast. Oppervlakkig oplossingen gaan niet meer werken. Alleen met gevoel je kompas krijg je schip weer aan de praat. Het voordeel daarvan is dat er weinig om wegen zijn. 

Geniet van de vaart. Het is een unieke combinatie. Spoedig komt de lente. Of wat daar op lijkt.

Jezelf zit in de onderhoud. Vandaar de stilstand. 20/2/18

Soms is niks het beste wat je kunt doen. Helemaal niks. Want als er geen duidelijk richting is. Heeft het geen zin om die te volgen. 

Het lijkt op sommige dagen ook helemaal op te zijn. Geen inspiratie heb je dan. Je lijkt voor geen meter vooruit te kunnen. 

Want je wilt zo graag doen wat je leuk vind. Maarja dat hoort bij een van je moeilijker dagen. Leer goed te worden in je moeilijker dagen. En je leven wordt een stuk leuker. 

Want achter die moeilijke dagen. Komen de zonnige leuke dagen waar je naar verlangt. 

En daarnaast kun je nu lekker niksen. Even wat anders doen. 

Wellicht is wel de tijd voor leuke verrassingen. Ga naar buiten en je ontmoet wellicht nog wat. 

Of je wordt getest. Of je wel met stilstand om kunt gaan. Wat eigenlijk geen stilstand is. Alleen is het tijd voor onderhoud. 

Onderhoud in je geest. Alle zaken worden op een rijtje gezet. In de tijd dat je niks doet en uitrust en ontspant. 

En je lichaam heeft wellicht ook onderhoud nodig. Dat valt vaak samen met een griepje of een stevig verkoudheid. 

Wanneer je start klaar bent. Voel je dat vanzelf. De energie roept je als het waren om. Tot die tijd is het beter om het even los te laten. 

Het ongewone wat jij wilt. Komt er alleen door anders te zijn. 18/2/18


Waarom gewoon zijn. Doe maar gewoon want dan ben je al gek genoeg. Dat is een vorm van te bescheiden te zijn. Het is lekker zo onder het maisveld. Tussen de kudde warm en veilig. 

En lekker voorspelbaar is het leventje. De dagen schieten voorbij. Met de enige verandering. De verandering der seizoenen. Want het rest is bijna hetzelfde. 

Rijk jezelf uit. Denk niet zover kan ik komen. Want je kunt veel verder komen. Het gaat erom hoever we durven te gaan. En zo ver zullen we komen.

Vergeten cijfers of data. Maar volg je hart. Als het goed voelt. Dan is het de goede afslag. Groei komt vanzelf wel. En dat pakt soms anders uit dan je verwacht. 

Blijf niet stil zitten. Hoe lekker even lui zijn ook kan zijn. Je kunt er ook in blijven hangen. En dan komt er niks van tafel. 

Lui zijn is ook een vorm van comfortzone. Ja het leven is er lekker en goed. Maar iets nieuws komt niet zomaar binnen vliegen. 

Daarvoor mag je de buitenwereld gaan ontdekken. En jezelf daarin laten zien. Dat doe je met zelf expressie. Ook wel creativiteit.

 

Je hoort eerst van jezelf te houden. Voor liefde je kan leiden. 13/2/18

Om van andere te houden. Hoor je eerst te leren om van jezelf te houden. Heb jezelf lief voor je een ander lief hebt.

Wees aardig voor jezelf. Laat jezelf behandelen zoals jij ook andere wilt behandelen. Streef niet naar perfectie. 

Fouten maken leert je juist dingen. Je krijgt steeds meer puzzelstukjes. En je puzzel wordt compleet. Je voelt je ook verbonden met jezelf. Omdat je weet hoe je dat doet. 

Blijf bij jezelf altijd. Blijf bij je gevoel. En leer er mee door de wereld te lopen. En pak de inzichten die je krijgt. Het zijn cadeautjes van het universum. En ze zijn er om open te maken. Zodat je er de vruchten van plukt. 

En verder geniet van je reis. Je mag ook nog zo nu en dan plezier maken. Het voordeel daarvan is dat het loslaten in de hand werkt. Want dat doe je dan automatisch. 

Je bent sterker dan je denkt. En je kunt ook veel meer dan je vermoed. Als je het maar op durft te graven. En te laten zien aan de wereld. 

Je talenten tot stand brengen. Doen wat je gelukkig maakt. Betekend dat je van jezelf houdt. Omdat jezelf niet laat belemmeren door angst. Maar laat leiden door liefde.

 

Vrijheid is er zodra je angst laat liggen. En durft te leven zoals je wilt zijn. 11/2/18

Vrijheid komt met volledig jezelf durven te zijn. Je voelt je vaak geblokkeerd als je ergens niet vooruit komt zoals je zou willen. Vaak ligt dit niet aan je omgeving. Maar aan jezelf. 

Negatieve gedachtes houden je van je ware kracht af. En negatieve mensen verergeren het nog wat meer. 

Maar zodra je positiever in het leven staat. En je eigen kracht ontdekt hebt. Wordt dat makkelijker. Ook als jezelf afschermt voor negatieve gedachtes van anderen. Want je hoeft niet alles binnen te laten. 

Daarnaast heb je moed nodig om je eigen pad te volgen. En het pad wat de meeste volgen te laat liggen. 

Je staat boven angst. Omdat je er niet door laat leiden. Je hoop is sterker dan de risico's van het leven. Dat noemen we ook wel vertrouwen in jezelf. En vertrouwen in het universum. Zodat je handig inzichten kunt ontvangen. En zo nu en dan wat bescherming krijgt. Dat noemen we ook weleens toeval. 

Werken met licht. Zet schaduwen in het zonnetje. 11/2/18

Je werkt met licht. Met licht werken. Is met kennis vanuit jezelf werken. Kennis van dit leven maar ook van daarvoor. 

Mensen zitten vol met kennis. Maar het staat nog in de schaduw. Het wacht tot wij het herkennen. En we er ons licht op schijnen. Ook wel zelf verlichting.

Die kennis kun je mooi op je pad inzetten. Wellicht wijkt je pad wat af. Je bent hier om de wereld een lichter plek te maken. En dat bootst met het duister. 

Botsen in de zin van. Dat je als een spiegel werkt. Een spiegel van licht. Waarin we onbewust schaduwen van andere in het licht zetten. Dat kan zorgen voor negatieve reacties en gedachtes. 

Ze proberen je naar beneden te halen. Ze voelen zich aangevallen. Maar ze zijn niet aangevallen. want ze verdedigen hun eigen waarheid. Die ze niet willen zien. 

Verlies je pad niet uit het oog. Neem er afstand van. Of sluit jezelf voor negatieve gedachtes af. Dan komen ze ook niet bij je aan. 

En blijf in je licht. Het is een van de sterkste krachten die er is. Het is instaat om wijsheid uit jezelf naar boven te halen. Zodat we de weet krijgen. Hoe we ons pad kunnen gaan vervullen.

 

Je transformatie hoort bij de evolutie. 9/2/18

Het stormt zowel van binnen als van buiten. Maar dat betekend niet dat er geen licht komt aan het einde van de tunnel. 

Voor al je harde werk komt de beloning binnenkort. Het harde werk zowel het innerlijke als in de buitenwereld.

Je lijkt op pauze te staan. Maar je lichaam is hard aan het werk . Geloof het of niet. Maar je lichaam zit in een transformatie. 

Makkelijk je lichaam gaat een niveau hoger. Een lichaam dat direct al verbonden is met het licht. Niet alleen je lichaam ook je geest en ziel. 

Waarom gebeurt dat? Omdat dat bij onze evolutie hoort. De tijd van teveel in het hoofd zitten is voorbij. Naar je hart luisteren en inzichten toe laten. Maakt het dat je in het zonlicht blijft lopen. 

Jezelf niet in de schaduw laten. Maar je laten zien. Ook wel in je kracht staan. Maakt het dat de energie beschikbaar blijft. En dat je in verbondenheid blijft met het licht. 

Het nieuwe als een bergtop 6/2/18


De chaos van het verval. Het oude is je aan het verlaten. Terwijl het nieuwe zich probeert meester van je te maken. 

Een dans tussen remmen en doorgaan. Waarbij je vooruit wil gaan. Maar de energie wil zich verhogen. En daarvoor gaat alles wat je niet meer dient. Op retour naar buiten dat mag je loslaten. 

Je krijgt opeens negatieve gedachten. Of je energie is ineens op. Dat zijn tekenen dat je lichaam en geest aan een zuivering begonnen zijn. 

En zo nu en dan wil je sterk vooruit. Je wil eindelijk die berg bereiken. De berg van verlichting. Het verlangende paradijs. 

Het is niet een paradijs. Want tegenslagen komen er ook in voor. Het is alleen een stuk makkelijker om te creëren. Omdat je verbonden bent met je geest. En verbonden bent met het universum. Ook wel handig want zo krijg je inzichten. 

We worden veel beter instaat om het innerlijke met het uiterlijk te bewerken. Wat je van binnen wilt. Naar de wereld toe te brengen.

En alles gaat wat sneller. Omdat de energie van een hoger niveau is. Dat is nodig. Zodat de positieve ontwikkelingen op aarde sneller gaan. Wat dat is mag je zelf ontdekken.

 

Spirituele groei is een uitdagende dans tussen ego en geest.5/2/18


Waarbij we niet zonder ego kunnen en ook niet de geest kunnen uitsluiten. 

Zonder ego leven maakt het dat andere over je heen walsen. En je bent niet instaat bent om je eigen grenzen aan te geven. Je ego is als het waren je eigen ik. 

Je geest zorgt voor het diepere werk. Je innerlijke zelf. Ook wel alles wat vanuit inzichten komt. Want daarmee stuurt je innerlijke zelf. 

Je hebt nog 2 spelers erbij. Je mind en hart. Je mind is voor het denk werk. En om je plannen te bereiken zodat je bij een doel komt. Ook gedachten spelen een rol. Gedachten zijn energieën die je in het universum stuurt. En die krijg je ook terug. Vroeg of laat. Wees daarom voorzichtig met je gedachten. 

Je hart werkt op liefde. Het is als het waren onze centrale zon. Van daaruit stralen we en komen we optimale tot leven. Ook wel in de zelfliefde. Ons hart stuurt ons door middel van gevoel. 

Het is belangrijk om de balans te bewaren. Niet te veel in de mind. Maar ook niet alleen meer in een goed gevoel blijven hangen. Want soms is het leven zwaar. En is het handig als je ook realistisch je zaken bekijkt. En aan de andere kant is het beter. Om je hart te gebruiken. Want dan weet je. Waar je echt gelukkig van wordt. 

En niet vergeten om naar je geest te luisteren. Want uit die inzichten haal je inspiratie. Gebruik ze altijd. Ook al gaan ze buiten je referentiekader heen. Je realiteit rekt wat op. Omdat je aan het groeien bent. 

Je ego gebruiken om jezelf af te bakenen. Zodat andere je grenzen weten. Ook geeft het je eigen kenmerken. Want zonder ons karakter. Lijken we zoveel op de rest. En authentiek is ook wel wat waard. Dat maakt je echt jouw en dus speciaal. 

Een beweging van waarheid. Want de waarheid wil gezien worden.4/2/18

Een grote beweging is gestart. Waar die eindig is niet bekend. Maar het is de reis waard. 

We kunnen niet meer terug. We staan slechts in de startblokken. Alles wat we nu zien op onze planeet. Is slechts een klein stukje van wat er allemaal gaat komen. 

Bewustzijn schiet omhoog. Mensen die door elkaar geschud worden door de hoge energieën. Het is reality en geen fabeltje van deze tijd. 

Authentieker worden is slechts een stap. Want verstoppertje spelen is er niet meer bij. Het is gezien worden. Gezien worden voor wie je werkelijk bent. 

Een wereld van licht. Komt er zodra mensen puur kunnen zijn. En puur leven. Een leven naar waarheid. 

Anders wordt je leven steeds wat zwaarder. Net zolang tot je de stap naar jezelf wel kunt zetten. 

Stap in de beweging. En samen maken we een wereld naar waarheid. Een wereld waarin waarheid open en eerlijk is. En wijsheid vrij stroomt. Wel handig dat het zo zweverig is want daarmee komt het overal. 

 

Jezelf zijn is de prijs waard. 3/2/18

Ben jezelf. Niet alleen weten wat je wilt. Of denken wat je wilt. Maar leef ook je overtuigingen. Want dan wordt je authentieker. What ever it takes !

Jezelf zijn is het enige wat je aan jezelf verschuldigd bent. Achter al je angst. Verschuilt een mooi wereld. 

En dat is niet de enige reden. Daarin schuilt ook gelukkig zijn. Dat blije gevoel en de energie die je ervan krijgt is niet zomaar. 

Die krijg je omdat je echt iets doet waarvan je energie krijgt. Je voelt dat je leeft. 

En daarnaast groei je. Je kunt doen waarvoor je gekomen bent. Mits je over de obstakels klimt die zo nu en dan op je pad komen. 

Die zijn er om je sterker te maken. Ook al wankel je er soms van om. Maar opstaan is dan belangrijker. Dan op de bodem te blijven hangen.

 

Verandering roept weerstand op. 2/1/18


Verandering roept weerstand op. Weerstand van je omgeving. Weerstand omdat je tegen overtuigen van andere in gaat. En buiten hun perspectief van de wereld. 

Mensen houden niet van verandering. Daarom worden ze vaak ook niet enthousiast. Als er iemand een andere mening of overtuigen heeft.

Mensen kun heftig reageren op dat wat anders is. Daarom zijn er ook niet zoveel mensen die voor de verandering kiezen. 

Met verandering bedoel ik een andere weg af leggen dan de rest. Want verandering hoor je ook te leven. Je overtuigingen uit te dragen. Daarvoor bouw je aan een dikke huid. 

Zodat de weerstand niet door je heen gaat. Mensen zullen gaan wankelen om je heen. De ene gaat met je mee. De andere haakt af. 

Want dromen die uit komen. Maakt dat gaten in je leven opgevuld worden. Denk niet te veel na over de verandering. Want zodra je het voelt.En het volgt. Lift je mee. En ga je weer een stukje omhoog. Dichterbij je dromen.

Dat is het meer dan waard. 

Opruiming in jezelf. Als start van het nieuwe jaar. 1/2/18

De tijd van opruimen. Opruimen van spullen die je niet meer nodig hebt. Want we gebruiken veel spullen. Terwijl we maar weinig echt vaak gebruiken. 

Ruim ook op in je leven. Wat heb je niet meer nodig dit jaar. Welke gedachten kun je loslaten. En welke overtuigen kun je overboord gooien. 

Het is tijd om je zaken in orde te maken. Inspiratie zal op een lager pitje staan. Omdat je ruimte aan het maken bent.

Ruimte voor de nieuwe energie. Zodat jezelf weer naar een hoger level kunt brengen. 

Neem de tijd om even bij te rusten. Je hebt wel een kleine vakantie verdient. Want dit jaar wordt een actief jaar. 

De wereld is in verandering. En jij ook. Het is meer dan alleen weten. Je wilt dat je leven veranderd. 

Je wilt meer vrijheid en een leven wat er toe doet. Dat doe je door je hart te volgen. 

Door je gevoel te volgen. Je hart is de ideale lange termijn planner. Komt doordat  inzichten vanuit de ziel zijn doorgegeven. 

 

Het is niet positief denken. Maar een gelukkig leven maakt je gelukkig.29/1/18

Positief denken komt niet alleen met positief denken. Je kunt elke negatief situatie omdenken. Ook als je er voor kiest om daar in te blijven. 

Om geen verantwoordelijkheid te nemen over je leven. En te kiezen voor geen verandering. Lekker negatief blijf je dan. Ook al kun je positief denken. 

Want al de energie die je hebt trek je leeg. Je ziel is hier niet gekomen. Om niks te doen. Niks te leren. En altijd maar bij hetzelfde te blijven. 

Hij lijkt ook leeg aan te voelen. Omdat je ook niks doet. Wat je ziel voed. Een positief leven komt door te doen wat je ziel voed. Waar de inzichten je heen leiden. En waar je hart sneller van gaat kloppen. 

Positief denken is het misleidend woord.Een beter woord is positief leven. Of een gelukkig leven. 

Het is eerst weten wat je wilt. En dan daar naar handelen. En daarnaast is een positieve denken handig. Omdat je makkelijker door je obstakels komt. Of tegenslagen want een rechte weg is zeer zelden. Net of het universum die niet kent. 

 

Je talenten inzetten is de prijs voor je geluk. 28/1/18


Vrijheid je hebt het te weinig. Vandaar dat het je steeds roept. Je bent op de verkeerde plaats. Je doet het verkeerde werk. En zit in de verkeerde omgeving. 

Hoe los je dat op? onthou dat het niet in een dag gebeurt. En het komt ook niet uit de lucht vallen. Je komt er door aan jezelf te werken. 

Want iedereen heeft namelijk talenten. Alleen staan ze bij jouw nog in de kast. Omdat je ze nooit gebruikt hebt. 

Niemand is goed in het begin. Talent komt met oefenen. Niet in een keer maar met veel. En vooral vol houden. 

Daarom hoor je het ook leuk te vinden. Je komt er zelf tot leven van. 

Je bent zelfs je meester van je eigen pad. We zijn creatieve wezens. En een grens kennen we niet. Is er een obstakel dan maken we er een brug overheen. 

Niks is onmogelijk. We laten ons de mond snoeren. Want opgeven is makkelijker dan door te gaan. En een paar keer op je bek te gaan.

Maar dat is de prijs die je betaald. Om gelukkig te worden. En dat is niet te kopen met geld. Maar met je talenten zodra je ze in zet. Zul je zien dat je zover kunt komen. Als je durft te gaan. 

 

Verwarrende tijd. Omdat jezelf schoon geblazen wordt door licht.27/1/17

In het dal. Lijkt het volgende uitzicht ver weg. Het lijkt eeuwen te duren. Het is belangrijk om niet in stilstand te raken. 

Je mag best een dag rust nemen. Maar vergeet niet om weer aan je doelen en missie's te werken. 

Je raakt ervan in een dip. Omdat jezelf niet laat leven zoals je wilt. Zet die creatieve motor aan. En dan ga je vanzelf weer met de weg mee omhoog. 

Stop niet te lang als het moeilijk wordt. Dan laat de onzekerheid je afremmen. 

Ook lijk je in de war te raken van de hoge energie. Die de komende dagen weer iets verhoogd wordt. 

Je lijkt maar wat labiel. Het ene moment kun je heel de wereld aan. En het andere moment ben je in de war. Weetje je niet wat je wilt. 

Dan kun je beter wat afstand nemen van de wereld. Want weten ga je zeker. Schoongemaakt wordt je. Maar dan door kosmisch energie. 

Die de aarde naar een nieuwe level brengt. Dat gaat stapje per stapje. En daar mag jij mooi deel aannemen. 

Als koploper of pad maker. Waardoor vele je pad kunnen volgen. Daarom voel je ook bijna overal thuis. Ook al liggen mensen op een compleet andere niveau dan jouw. 

Maar verschil maakt ons juist menselijk. Het vermogen om bruggen te maken is heeft een sterker effect. Dan ons af te zonderen.

 

Honger naar avontuur. Je stilt het door de sprong in het diepe te nemen. 26/1/17

Avontuur in het leven. Je mist het. Je kunt het zoeken aan de andere kant van de wereld. Op wereldreis of lange tijd weg. Weg van je verplichtingen. 

Maar is dat echt zo ver te vinden. Volgens mij niet. Er is overal avontuur te vinden.

Hoe doe je dat? Lekker in die stoel blijven zitten gaat niet helpen. Het is er wel lekker warm maar verder verveel je maar. 

Je hoort uit je comfortzone te komen. De sprong in het diepe te wagen. Want dan krijg je de spanning van het leven weer te pakken. 

Spanning van het avontuur. Het enthousaisme van een kind. Want leren stopt niet na je tienerjaren. Huisje boompje beestje doen er dan wel vele. Maar dat betekend niet dat je al vast geroest zit. 

Zodra je de sprong waagt krijg je te maken met onzekerheden. Maar onzekerheden zijn de enige zekerheid in het leven. 

Dat betekend dat je leeft. En dat je leert en groeit. Zo nu en dan niet kunnen zien waar je heen gaat. Het gaat erom dat je gelooft in je dromen. 

Dat je zo nu en dan in de mist zit. Is niet om je te pesten. Maar komt door het feit dat je er nog niet bent. Je bent wel onderweg. Je hebt de vertrouwde bodem achter je gelaten. En nu beweeg je op nieuwe gronden. 

Daar hoor je nog vertrouwd mee te worden. De spanning van het avontuur hoort daar ook bij. Het leuke is dat alles nog mogelijk is. Want je kunt altijd je koers nog wijzigingen. 

Onzekerheid hoort bij de golven van het leven. 26/1/17


Hoe minder zeker het leven is hoe meer onzekerheden. Onzekerheden maakt de mens maar kwetsbaar. Want je hebt er geen vat op. 

Maar is het erg om kwetsbaar te zijn. Nee dat denk ik niet. Je alleen maar sterk laten voordoen. Maakt het dat je nep overkomt. 

Je kunt kiezen voor veiligheid en stabiliteit in het leven. Maar daarmee is het leven voorspelbaar. Warmte is er en het is lekker veilig. 

Maar je mist wel de uitdaging en het avontuur. Je omgeving wordt saai omdat er te weinig diepgang in zit. En voorspelbaar omdat er maar weinig veranderd. 

Onzekerheid is een teken dat je leven veranderd. Dat er stroming in zit. We kunnen dat ook accepteren. 

We zijn bang dat we verliezen. Maar door dat al dat vasthouden. Komt er nooit iets nieuws. Want er is altijd een reden om het niet te doen. 

 

Creativiteit laat je inspiratie tot leven komen. 23/1/17

Creativiteit kun je aanmaken. Door creatieve bezig te zijn. Daarnaast blijft je energie er hoog van. 

Hoog in de zin van dat je in balans bent met jezelf. Dat je op je gevoel leeft. En niet in je hoofd. Je denkt weleens na. Maar laat je gedachten niet overheersen.

Je droomt niet heel de dag. Ook wel dagdromen. Maar in plaats daarvan. Laat je je dromen uit komen. 

Je werkt eraan. Het is onderweg. Daarom ben je ook niet teleurgesteld als de resultaten wat lager uit komen. 

Laat mensen maar denken. Je maakt je daar niet meer druk om. Je eigen weg is belangrijker. Want daar wordt je tenslotte gelukkig van. 

Creativiteit is de sleutel tot je inspiratie. Die twee staan in relatie met elkaar. Je hoort soms creatieve te denken om je inspiratie leven te geven. 

Iedereen is creatieve. Want mensen zijn nou eenmaal creatieve wezens. Met creatieve zijn lossen we problemen op. En maken we een hoop nieuwe ideeën.

Laat je creativiteit niet vast lopen. Laat het leven. Je bent tot veel instaat. Laat je zelf niet klein houden. Maar maak je groot. 

 

Geen lichtwerkers maar de transformatoren. 21/1/18


Energie het voelt steeds lichter aan. Omdat de energie steeds meer vrij kan stromen op aarde. Het steeds lichter wordt. 

Het oude gaat plaats maken voor het nieuwe. Het lijkt zolang te duren. Het systeem is onderdrukkend. 

We houden onszelf klein en beperkt. In de systemen van ons. We hebben geen toestemming nodig. Om iets te leren. Of om iets te bouwen. Of om vrijheid te ervaren. 

Los breken is een staat van zijn. Alles loslaten wat je laat beperken. 

We zijn groter dan ons diploma. Dan het geld wat we bezitten. Of wat mensen van ons denken. 

Ons kunnen gaat zo ver. Als we het laten gaan. Niet denken daar is de grens. Maar laat het gewoon gebeuren en ervaar het. 

Iedereen is hier voor een missie. De toeval bestaat niet. Je wordt soms naar je missie gestuurd. Omdat je er weleens een keer aan mag beginnen. 

Als je het niet zo kunnen. Zou het ook niet toevallig op je pad komen. De training die je nog nodig hebt. Is makkelijk omdat je nu weet hoe je kennis kunt verzamelen. 

 

We kunnen zoveel keuze's maken. Waarom zoiets als de verkeerde keuze? 19/1/18

Je kunt niet alles doen in het leven. Je hebt maar een bepaalde tijd. We zijn gewend onze tijd vol te plannen. Maar is dat vol wel goed?

Heb je nog wel tijd om na te denken. Waarover dan? Over het leven. Of je wel de goede keuze's maakt. En hoe je die keuze's maakt. 

Maak je ze op gevoel. Of omdat het je blij maakt en gelukkig. Of omdat je denkt dat het zo is. 

Er is niet echt een goed of fout. Je  kunt beter op je gevoel kiezen. Waarom op gevoel. Omdat je aanvoelt dat die keuze goed is. 

Goed voor dit moment in je leven. Want je weet nooit waar het tot gaat leiden. Het is op de goede weg. 

Niet dat je dan al bij de bestemming bent. Dat is nog een stuk. En een bestemming is slechts een punt. Want er zijn vele bestemmingen in je leven. 

Voel je ook niet gebonden aan keuze. Je kunt altijd veranderen. Er is altijd een reden om verandering tegen te gaan. Maar ook altijd een antwoord. Waarom die verandering zo goed voor je is. 

Wees niet bang om je tijd in te zetten. Want met de tijd wordt je er beter in. Durf te leven daar draait het om. 

Laat je passie's tot leven komen. En laat jezelf echt leven. Die angsten laat je mooi liggen. Niet dat het makkelijk is. Maar het leven wordt er een stuk zonniger van. 

De brug 19/1/18

Je bent op de brug. Je staat tussen je verandering in. Aan de ene kant zie je verleden en aan de andere kant je toekomst. 

Je loopt met genoeg bagage rond. Waarom niet wat bagage afdoen? Simpel laat wat los. 

Het meeste wat je loslaat is niet van dit leven. Maar van je vorige. Vandaar ook je angstige momenten van iets wat je niet herinnert. 

Of plekken waar je thuis voelt. Zonder dat je er ooit bent geweest. 

Of mensen die je voor het eerste tegen komt. Maar die zo vertrouwd voelen. Er is meer dan dat we zien. 

Maar je kunt over de brug stappen. Al kan dat soms niet meteen. Want soms ben je te zwaar. Dan mag je wat loslaten. 

En soms mag je nog wat bij leren. Je weet niet wanneer je er bent. Vele mensen roepen dat ze daar het antwoord op weten. 

Maar feite blijft dat we allemaal anders zijn. En er geen richtlijn in zit. Zolang je er maar komt. 

En dan maakt het niet uit hoe het universum je daar heen pusht. Want dat doet het? Dacht je nou echt dat er geen toeval bestaat. Dat is geen geluk die gegeven is. Maar een gratis duw. Zodat je weer precies op de goede plek bent. 

Richt je op het nu. Op wat je nu wilt doen. En je komt er vanzelf. De plek achter de brug maak je tenslotte zelf. 

Je bent dan verlicht. Verlicht van de lasten die je met je meedroeg. En verlicht van geest. Omdat je geen beperkingen meer hebt. Want je hebt alle bagage meegenomen die je nodig hebt. En de rest achtergelaten. 

 

De brug naar verandering. 17/1/18

Sommige mensen zijn als een brug. Een brug waardoor de verandering kan plaatsvinden. Wie zijn deze brug?

Het zijn vaak de buitenbeentjes. Diegene met een andere mening. Maar met de voeten buiten de maatschappij. Toch alvast een andere weg onderzoeken. 

En ook gaan uitwerken. Zodat een nieuwe wereld uit de voegen kan barsten. 

Licht zal zich op aarde omringen. Wees de verandering. Want dan gaat het veel makkelijker. 

Je gaat dan met de stroom mee. Het voelt onzeker dit jaar. Want er kan veel veranderen. 

Wees jezelf. En zie wie er omheen blijft. 

En vergeet de grenzen. Want je kunt zo ver komen. Als je durft te gaan. 

Dat het nog nooit is gedaan of gelukt. Betekend niet dat het onmogelijk is. Wellicht is het vanuit de verkeerde hoek bekeken. 

Of is de waarheid niet wat je denkt dat ie is. Wellicht hou je dan jezelf voor de gek. Maak je het mooier dan het is. Of is het onrealistisch.  

Maar je kunt die brug maken. Alleen mag je er nog in geloven. 

Lekker lui. Waarom het goed is voor je. 13/1/17

Niks doen. Echt helemaal niks. En lekker zitten te dromen. Je komt dan lekker lui over. 

Mensen ze zullen wel denken die doet heel de dag niks. Dan hebben ze het goed fout. 

Je bent lekker mogelijk plannen aan het maken. En onderzoekt wat je wilt gaan doen in de toekomst. 

Het hoeft nog niet vast gelegd te worden. Maar het is heerlijke fantaseren over wat je allemaal in je leven kan doen. 

Want je bent nooit te oud om te leren. Leren stopt niet zodra je de volwassen leeftijd hebt bereikt. Waarin je elke dag gaat werken behalve in het weekend. 

Nee ontdekken en onderzoeken leeft meer dan vroeger. Ook omdat we in het internet tijdperk leven. Met een druk op de knop kun je weer iets nieuws vinden.

Daarnaast ontspan je lekker als je niks doet. En het leven is al zo druk. We hoeven niet allemaal even snel te leven. 

We leven zo snel. Omdat we bang zijn om even stil te staan. En te kijken of we nog echt tevreden zijn met ons leven. 

De meeste zijn dat niet. Ook al zeggen ze nog zo vaak dat alles goed gaat.  

Genoeg redden om lekker lui te zijn. Omdat het je weer oplaat met nieuwe ideeën en plannen die je kunt gebruiken in de toekomst.

 

De vrijheid waar je naar verlangt. Komt door jezelf te ontplooiing. 13/1/17

 Vrijheid je verlangt er steeds meer naar. Je wil meer ervaren in het leven. En geeft simpel weg steeds minder om spullen. Na mate je bewuster in het leven gaat staan. 

Je wil meer gaan reizen. Maar zit vast aan die baan. Nee je zit niet vast. Maar zonder inkomen kun je ook niet. 

Hoe kom je daar waar je dromen liggen. Nou door aan jezelf te werken. Maak datgene mogelijk waar je naar verlangt. 

En je krijgt meer vrijheid. En meer onzekerheden. Maar die onzekerheden maakt wel dat je leven geen sleur meer kent. 

Dat is dus heel wat waard. Je kunt er daarnaast ook niet meer omheen. Je hoort heel duidelijk de richting in je hart waar je naar toe wilt. 

Je voelt ook geen angst meer. Alleen maar de wil om nieuwe dingen te gaan doen.  

Dan is de keus zo gemaakt. Het is de tijd om ja te zeggen. En dan meteen ermee aan de slag te gaan. 

Werkt de ene weg niet. Dan werkt de andere wel. 2018 staat voor vrijheid en zelf ontplooiing. Je wordt op de proef gesteld. En er komen onverwacht wendingen aan. 

 

Authentiek wordt je door sterker in je kracht te staan. 10/1/17


Het is steeds wat meer van jezelf laten zien. Want zo wordt je authentiek. Steeds meer uit je kast komen. 

Niet alles hoef je te laten zien. En ook niet alles hoef je te delen. Maar je mag wel delen waar je voor staat. 

Je standpunten van het leven. Deel ze met de mensen die luisteren. Diegene die niet luisteren zijn verspilde moeten. Die mogen uit je leven verdwijnen. Zodra dat kan. 

Natuurlijk kunnen ze erom lachen. Of ze keuren het af. Maar dat is slechts je omgeving. Het gaat erom wat jij ervan vind. 

Als jij jezelf maar serieus neemt. Want het leven is een serieuze zaak. Waarin veel te bereiken valt. 

Natuurlijk mag je weleens lol maken. Maar er is meer dan alleen lol maken. Er is ook een tijd van werken. En vooral aan jezelf werken. 

Het gaat erom dat je genoeg kracht hebt om je eigen weg te begaan. En tegen een stootje kunt. 

Vandaar dat je soms lastig mensen tegen komt. Het zijn alleen maar situatie's om je te helpen. Zodat je sterker in je kracht komt te staan. 

 

Oude bagage afschudden. Zodat er ruimte is voor de nieuwe. 10/1/17

Je wilt dat je leven veranderd. Maar dat gaat niet in een dag. Je oude bagage wordt van je afgeschud. 

Zodat er weer plaats is voor wat nieuws. Er kan nog een hele weg voor liggen. Voor je bij je doel bent. 

Hetzelfde geld voor mensen om je heen. Ze verdwijnen pas uit je leven. Zodra het daar de tijd voor is. 

Vandaar die periode van twijfel. Het is nog niet zeker. Omdat je daar nog geen duidelijk richtlijn in hebt. 

Wees wat meer jezelf. Elke dag een beetje meer. En kijk wie er bij je blijft plakken. Al het andere zal verdwijnen. 

En de mensen waar je naar verlangt gaan plaats nemen in je leven. Ze komen vaak niet van ver. Maar dichterbij'er dan je denkt. 

Ook je dromen gaan dan uitkomen. Het is niet meer energie gebruiken. Maar nuttiger met je eigen energie omgaan. 

Daarmee gaat vooruitgang gespaard. En vooral niet opgeven op de weg ernaar toe. En al het moois komt in je leven.

Het moois van de wereld laat je zelf groeien. Want anders is het nooit van jouw. 7/1/17

In je leven kom je de mooiste plekken tegen. Je kunt ze niet altijd meenemen. Al dat moois het herinnert je ergens aan. 

Dat je leven ook zo mooi kan zijn. Dat hoeft niet perse aan de andere kant van de wereld. Want overvloed maak je zelf. 

Het is niet alleen vertrouwen in het universum. Maar jezelf ook durven bloot te geven. Ook wel delen met de wereld. 

En de wereld deelt wat met jouw. En op ten duur kun je er van leven. En dan is het je overvloed. 

Niet kijken naar de buren waar het gras groener is. Maar je eigen gras groen maken. Het gaat niet over het gras. Het gaat over het leefbaar maken van je eigen leven. 

Zodat je geen gemis meer voelt. Omdat je niks meer te kort hebt. Je zit boordevol geluk en inspiratie. De wereld ligt nu aan je voeten. 

Pas wel op. Want sommige mensen zijn uit op het geluk van andere. Ze zuigen je als het waren leeg. Omdat ze zelf niet meer weten. Hoe ze zich gelukkig kunnen maken. Of hoe dat überhaupt voelt. 

Onzekerheid verminderd. Zodra je iets doet waarbij je zeker voelt. 7/1/17

Onzekerheid wat is het eigenlijk. Je bent ergens niet zeker om. Misschien is het slim om iets te gaan doen. Waar je wel zeker over voelt. 

Iets wat van nature al goed voelt. Daar naast luister niet te veel. Naar wat andere over je zeggen. 

Het gaat er niet om dat ze je mogen. Maar dat je vooral jezelf mag. 

Je mag lekker egoïstisch zijn. Zet vooral jezelf op de eerste plek. En vooral ook gaan doen wat je leuk vind. Anders stel jezelf teleur. 

Want de tijd tikt maar door. En wil je het laten invullen door andere. Of neem je zelf het voortouw. 

Het is nog al eenzaam zo nu en dan. Maar misschien loop je niet heel je route alleen. Het is de moeite waard. 

Je bent in het begin maar wat aan het doen. Het lijkt meer op rommelen dan iets op de wereld klaar zetten. 

Maar dat is slechts het begin. Meesterschap komt vanzelf. Door het steeds te oefenen.

Zeker ben je vanzelf. Zodra je vertrouwd bent met je talenten. En met jezelf.

Jezelf zijn. Gaat verder dan jouw. 5/1/17

Jezelf zijn. Is niet alleen doen wat je wilt. En bereiken waar je naar verlangt. Het gaat verder dan dat. 

Het slim om je mening voor je te houden hoor je weleens. Maar is dat ook zo. 

Je beter zeggen wat je vind. En je standpunten uiten met de wereld. Omdat de wereld zo een stukje echter wordt. 

Wellicht gaan mensen je haten of verlaten. Maar daarvoor komen geweldig mensen terug. Die je nog niet ontmoet hebt. 

Je eigen plek en eigen ruimte. Komt er alleen. Zodra je die opeist. 

Dit betekend overig niet. Dat je nooit rekening hoeft te houden met andere. Want dat is zeker nog nodig. Dat wordt zelf gewaardeerd. 

En dat zorgt er ook voor dat je niet alleen rond loopt op de wereld. Maar ook nog je ervaringen kunt delen. En wellicht heb je later een heerlijke warm huis. Waar je zo nu en dan even kunt bij komen. 

 

De energie wil niet vrij zijn. Maar jezelf wil dat bereiken. 3/1/18


Het vuur van de verandering. Wil zich met de wereld delen. Daarvoor is de tijd gekomen. 

Het kan je simpel weg vrij weinig schelen wat andere ervan vinden. Je wilt je eigen weg gaan. En succes vol worden. In de dingen waar jij goed in bent. 

Eigen baas zijn. Omdat je daarbij pas volledig vrijheid ervaart. En alles kan doen in je eigen tempo.

Omdat gewoon werk vaak te saai is. En je daar geen voldoening uit haalt. Niet alleen dat. 

Je wilt ook de wereld veranderen En daar hoor jij bij. Een wereld waarin er meer diepgang is. 

We niet zo droog zijn. Als het zand van de woestijn. Maar dieper gaan. Dan de bodem van de oceaan. Vol met mysterie die we zelf kunnen ontrafelen. 

En dat alles is niet vreemd. Het past bij deze tijd. Voorgaande jaren ben je compleet door de war geschud. 

En het beeld is nu duidelijk. Aan de slag dan maar. En 2018 kan je heel ver brengen.  

Rust is de kracht van morgen. 30/12/17

Bezig zijn. Het is niet alleen het werk. Wat belangrijk is voor je creatie's. Ook de rust is belangrijk. 

Neem je rust voor jezelf. Waarom rust? Omdat we niet altijd bezig hoeven te zijn. Af en toe lekker lui is gezond. 

Omdat je dan zeeën van tijd hebt. Om ideeën toe te laten. En inzichten te ontvangen. 

Ook om te ontspannen. Want genieten hoort ook bij het leven. Je spaart energie op. Zodat je een vliegende start maakt. 

Zodra je weer begint. Aan je creatie's. 

Het is niet hoe meer tijd je ergens in steekt hoe beter. Vaak kun je met minder. Ook minder doen. 

Maar dat wat je doet. Is veel effectiever. Omdat je nog vol in de energie zit. Daarnaast zijn er dagen genoeg. En kunnen we beter de tijd nemen. 

Omdat het leven dan niet zo gestrest is. En doordat je resultaten beter worden. Van al wat je onderneemt. 

Het leven is ervoor je. Maar dat hoef je alleen maar te ontdekken. 

Creëren is als een boodschap het universum in sturen.  30/12/17


Elke seconden op aarde is van jouw. We zijn onze krachten vergeten. We zijn op gegaan in de massa. Maar vergeten dat we ook nog een eigen weg hebben. 

Tijd is slechts een illusie. Tijd gaat maar sneller. Omdat we te weinig leuke momenten beleven. En te weinig echt gelukkig zijn. 

Gewoon doen is het geheim. Doen waar je hart je naar toe leidt. Ongeacht de uitkomst. 

Natuurlijk zijn daar praktisch tips voor. De theorie is vaak totaal anders dan de werkelijkheid of de praktijk. 

Stel niet te veel verwachting. Want dan kun je snel een teleurstelling verwachten. 

Het hoort te groei. Waar je ook je energie aan uitgeeft. 

De hoeveelheid werk is niet het belangrijkste. Maar dat is het vertrouwen. Het vertrouwen in je eigen kunnen. 

Maar het allerbelangrijkste. Is het loslaten. Laat je creatie vrij. Vertrouw op het universum. 

Je boodschap wordt goed verwerkt. Net als al je creaties. Bewijzen genoeg ervan. We hoeven ons alleen te richten op wat we willen. En dat uit te werken. En het resultaat is slechts een kwestie van wachten. 

De golf van licht. Daagt je uit om jezelf te verlichten 25/12/17

De golf van licht. De energie levels op aarde nemen steeds verder toe. Aarde is aan het transformeren. En zo ook de mensen op aarde. 

Vele blijven in het oude hangen. Worden meer verdwaalt met de dag. Ze gaan steeds minder vooruit. 

Niet omdat het leven je pest. Maar omdat het tijd is om echt te gaan groeien. En te gaan doen waarvoor je hier bent gekomen. 

Energie kan flink in je voordeel werken. Maar het dwingt je tot een andere blik op de wereld en op jezelf. Als je het nog niet toegelaten hebt. 

Laat het maar toe. Ja het is eng. Want je gaat flink boven je zelfs uitstijgen. Er gaan wat zaken uit je leven verdwijnen. 

Maar daarvoor komt geluk terug. Zijn we een keer echt gelukkig. Doet elke dag er toe. In plaats van alleen het weekend of je vakanties. 

Het leven heeft geen limiet.Dus je kunt alles bereiken wat je wilt.  24/12/17

Hoeveel kunnen we nu eigenlijk doen in het leven? Wat kunnen we allemaal bereiken. Wat heb je daarvoor nodig. 

Is daar een bepaalde niveau van intelligentie voor nodig. Hebben we papiertjes nodig die zeggen dat je slim bent. 

Diploma's waarbij we kunnen roepen dat we het nu wel kunnen. Ik denk het niet. Echt kracht komt niet daaruit. Maar uit het besef hoeveel talent je hebt. 

Laat die dromen niet alleen maar door je hoofd draaien. Maar breng ze tot leven in je wereld. 

En je krijgt een garantie aan meer plezier en fun in het leven. Ook Kun je dingen doen waar je echte waarde voor terug krijgt. Waarde in de zin van voldoening. 

Dat gelukkig gevoel is niet iets vreemds. Nee het was er altijd al. Laat het toe. En het maakt je leven vol met veel meer kleur. 

Waar de grens ligt van wat we allemaal kunnen. Een grens die is er niet. Want we kunnen zover rijke als we willen. 

Alles is mogelijk zolang je maar gelooft. En bereikt bent door te gaan. Ongeachte welke stroom op je af komt. 

Aan deze kennis heb je veel meer. Dan als die kennis die je in de schoolbanken leert. Nu weet je hoe overvloed bereikbaar is voor je. Het is geen geheim meer maar een gegeven voor je. 

Gelukkig zijn is geen geluk. Maar het is maakbaar.  23/12/17

Het maakt niet uit waar je op de wereld bent. Een zonnig paradijs. Of super mooi natuur. Gelukkig zijn. Daarvoor moet je aan de slag. Dat komt niet aanwaaien. 

Doe wat je leuk vind. Waar je ook bent. Je krijgt er voldoening van en gaat goed in je vel zitten. 

Daardoor trek je ook nog eens leuke mensen aan. Niet vanwege je glimlach. Maar omdat je in je kracht staat. Daarom komen mensen naar je toe. 

Soms heeft niemand tijd om iets samen met jouw te doen. Maar waarom moet je de wereld met meerdere bewandelen. In je eentje ontmoet je de meeste mensen. En heb je alle tijd en ruimte om ervan te genieten. Ook nog in je eigen tempo. 

Vergeet de wegen van andere. Je bent niet raar of anders. Omdat je een andere kijk op de wereld hebt. 

Je bent uniek. En hebt een unieke weg. Waar vele slechts van kunnen dromen. Vandaar dat zoveel mensen jaloers op je zijn. En je verafschuwen. Maar stiekem tegen je op kijken. 

En gelukkig zijn is niet voor altijd. Je hoort altijd aan de slag te gaan. Want je ziel wil uitdaging. Stilstand is saaiheid. En maakt je depressief. 

En tijd hebben we genoeg daarvoor. Vergeet moeilijke gedachten. Je kunt ze omdraaien. Zodat de uitkomst anders wordt. 

Zo is het ook met het leven zelf. Het veranderd pas. Als je de actie onderneemt. In het begint kan het lijken of je niet vooruit komt. Maar dat is slechts. Omdat je krachten getest worden. 

Gelukkig zijn is geen geluk. Maar maakbaar. 

Heimwee is een herinnering. Dat je je leven mag aanpassen. 22/12/17


Nadat je iets heel leuks hebt gedaan. Kun je daar heimwee naar ervaren. Naar de plek of ervaringen toe. 

Het leven thuis lijkt dan maar saai. En hetzelfde. Omdat er vaak niks veranderd is in je omgeving. 

De enige die veranderd is ben jij. Alleen ga jij die nieuwe jij. Ook aan de wereld laten zien. 

Laat je niet bij de pakken neer zitten. Maar laat je wereld positief veranderen. Naar de plek en ruimte waar jij gelukkig wordt. 

Vaak weten we wel hoe dat moet. Maar durven we de actie niet te ondernemen.

Leer handelen met dualiteit. En leven gaat als vanzelf. 16/12/17

Dualiteit het is een kenmerk van deze wereld. Goed en slecht. Een goede dag en een mindere dag wisselen elkaar af. 

Dingen gaan missen. Lopen soms anders dan je wilt. Het gaat erom. Hoe je daarmee om gaat. 

Laat je omver blazen. Als het even niet gaat zoals je wilt. Of zie je het positieve erin. 

Positieve denken is sterk. Omdat je overal kansen in gaat zien. Het gaat overig niet om het slechte uit te bannen. 

Want goed en slecht hebben een relatie met elkaar. Net als licht en donker. Het gaat erom dat je tegen beiden bestand bent. 

Dan haal je het meeste uit jezelf. Je kracht komt dan optimaal tot zijn recht. Dat zie je. Alles gaat bijna vanzelf. Het leven komt tot je. Omdat je weet hoe je er het beste uit kunt halen.

Inzichten zijn een glimp van het nieuwe. De wil om het te doen. De richting. 12/12/17


Inzichten ze komen en gaan. Het betekend niet dat je meteen alles overhoop hoeft te gooien. Het kan eng zijn. 

Omdat het verandering betekend. Je het vertrouwde kwijt raakt. En niks meer hebt om op te staan. 

Maar laat je inzichten toe. Het betekend dat je wereld weer kunt vergroten. Nieuwe dingen kunt gaan doen. En nieuwe ervaringen kunt gaan bleven. Klinkt geweldig. 

Je hoeft pas in actie te komen. Zodra je weet wat je wilt. Dat dient zich dan aan. Je wilt heel graag een richting in. Omdat het jouw weg is. 

Richt je meer op het nu. De toekomst komt vanzelf wel. Schep geen verwachting beeld van hoe jouw toekomst eruit ziet. Dan wordt je ook niet teleurgesteld. 

Mensen wellicht neem je afscheid van een paar. Maar er zullen altijd nieuwe mensen zich aandienen voor je. 

Net wat nodig is voor je pad. En wellicht iemand om samen mee te reizen. Wat het leven net wat leuker maakt. 

 

Met gedachten geef je eigen wereld vorm. Omdat het sturende energie is. 12/12/17


Gedachten we hebben ze allemaal. Soms lijken ze je te bedreigen. Waarom eigenlijk. 

Je wilt ze niet zien of horen. Omdat het betekent dat je wat mag veranderen. Maar ook dat je wereld veranderd. 

Dat je over de grenzen van je bestaande realiteit gaat. En dat is nog niet zichtbaar. Bang voor wat nog niet zichtbaar is. 

Dat is niet erg. Waarom zou het steeds slechter worden? Waarom kan verandering niet iets positiefs zijn. Zeker omdat je het resultaat altijd nog bij kunt sleutelen. 

Misgaan kan niet veel meer. Het gaat makkelijker en sneller. Als je in het vervolg. Geen gedachten meer blokkeert hoe negatief ze ook zijn. 

En soms is het een storm. Een storm van het oude. Wat eruit gewaaid wordt. Omdat voor het nieuwe meer plek nodig is. 

Zodra daarbij de rust is wedergekeerd. Kan je dat gaan invullen. 

Daarnaast zijn gedachten ervoor ons. Die ruimte in je hoofd is ervoor jouw. Om te onderzoeken. Maar ook om je gedachtes de ruimte in te sturen. 

Want het is sturende energie. Energie die gaat reageren. En de uitkomst daarbij zijn de kansen die je krijgt. 

Het nieuwe is geen bedreiging. Maar een kans. 9/12/17

Niet alles wat nieuw is. Is slecht. We hebben de gewoonte om alles wat anders is. Af te keuren. Gewoon omdat het al anders is. 

Onze negativiteit zorgt ervoor. Niet dat het ons beschermend. Maar dat het ons nergens toe brengt. 

We komen alleen ergens. Als we ergens in geloven. Niet in andere. Of een of ander papiertje wat je ergens krijgt. 

Nee maar in jezelf. Wat je bent tot veel instaat. Alleen mag je dat nog toelaten. Laat je verwonderen door je eigen schoonheid. 

Daarnaast denk positief. Want dat maakt het mogelijk. Want we maken namelijk onze eigen realiteit. 

En daarnaast ontlaad jezelf. Maak plezier. Omdat je hier niet alleen maar bent om te werken. Maar ook om echt eens te leven. 

En als laatste stel het niet uit. Het beste moment is altijd nu. Alleen zijn we dat vergeten. 

Want van uitstel komt afstel.

Een nieuwe jaar. Is weer extra tijd om je leven in te kleuren. 1/12/17

Het nieuwe jaar is er al bijna. Nog een aantal dagen. Maar het kruipt toch langzaam aan dichterbij. Het lijkt zo donker. Het wordt nog iets donkerder. 

Een mooie tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat je allemaal gedaan hebt. En wat je liever vergeet. Al die zaken schieten door je hoofd. 

Het volgende jaar is geen last. Het is er voor jouw. Tijd is gratis. Alleen het invullen kost de tijd die we hebben. 

Die hebben we genoeg. Want alles is in te vullen zoals wij willen. 

Het veranderen wat je niet wil. Kost de meeste moeite. Het is die angst voor verandering. Waarachter het verlangen naar nieuwe schuilt.

Het nieuwe wat je zo nu en dan aanspreekt. Af en toe een vaag van een inzicht. Hou het niet tegen maar laat het toe. 

Het is alleen een richting aanwijzer. De plaats zelf is nog in te kleuren. Want geluk komt namelijk niet vanzelf. Dat komt omdat we ernaar handelen.

Een cadeautje is het nieuwe jaar. Alleen mogen we het dan wel gebruiken. Door het zelf in te vullen. Want alleen zo komt geluk binnen je bereik.

De wereld is groter dan alleen je voordeur. 29/11/17


We leven vaak op een plek. Terwijl de wereld groter dan dat is. Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld. 

Reizen niet alleen omdat je dan even rust hebt. Maar omdat je zo nieuwe ervaringen op doet. Die je in het dagelijkse leven weer kunt gebruiken. 

Het beste is om alleen te gaan. Klinkt eenzaam. Maar je bent in je eentje wel het meeste bereikbaar voor andere mensen. 

Je leert jezelf een stuk beter kennen. Omdat je zoveel tijd met jezelf door brengt. En omdat je vaak op jezelf bent aan gewezen. 

Je wordt er ook opener van. Omdat je bij reizen vele andere ontmoet.En daarbij steeds jezelf blootlegt. Dat gaat steeds makkelijker. Daarom ben je zo open geworden.

Grenzen verleggen. Omdat je op vakantie aan het ontdekken ben. Wil je al snel nieuwe dingen uitproberen. En je hebt zeeën van tijd. Vandaar dat het er nu van komt. 

Je staat op ten duur sterker op je eigen benen. En wellicht ontdek je wel een nieuw talent. Of een nieuwe hobby. 

Thuis komen kan lastig zijn. Omdat het leven thuis vaak niet zo bewegelijk is. Maar je hebt genoeg tijd. Om te bedenken. Hoe je leven leuker kunt maken. 

Zo is het thuis komen. Geen last meer. Maar bijna als een zegen.

 

Het gevoel van leegte. Is een motivatie om het op te vullen. 25/11/17

Eenzaam mag niet verward worden met de leegte. De leegte in jezelf. Die ga je voelen. 

Elke keer dat je meer ruimte krijgt. Meer ruimte krijg je door het loslaten. Loslaten van al wat jouw niet meer dient. Dat kunnen ook hele oude zaken zijn. Die verder gaan dan dit leven. 

Het komt op als een storm. Laat de gevoelens van leegte, eenzaamheid. En te weinig liefde toe. Het zijn oude trauma's. Oud zeer dat opgeruimd wordt.

Blijf daarna niet in de leegte staren. Want als je daarin gaat hangen kom je er niet meer uit. En dan raak je depressief. 

Wat niet de bedoeling is. Het is de bedoeling dat je het op gaat vullen. Waarmee? Simpel als alles waarvan je voldoening krijgt. Vult het op. 

Je hart laat het je weten. Dat gelukkig gevoel is niet voor niks. Dat betekend dat je een stukje hebt opgevuld. 

Je komt op de top. Maar de top hoeft niet slechts heel even te zijn. Die kunnen we steeds opnieuw bereiken. Door hier bewust van te zijn.

Angst is slechts de bewaker van je grenzen. Waarachter het avontuur begint. 23/11/17

Wees wat minder bang.De wereld bijt niet. Gevaren liggen misschien op de loer. 

Maar om daarvoor heel je leven te schuilen.Is nou niet bepaald de tijd waard. 

Er is veel uit het leven te halen. En daarbij mag je wat grenzen verleggen. 

Angst is ook maar een gevoel. Voor datgene wat nog onbekend is. Met een oordeel erover. Wat op lucht gebaseerd is. Want ervaren heb je het niet. 

Ontdekken ja. Dat mag ook na de 20 ste jaren van je leven. Wie zegt dat het stopt na je 30ste. 

Carrière daar jagen we op. Maar leven we dan nog? We hebben tijd genoeg. Maar voor het gevoel altijd te weinig. 

Omdat we niet het juiste doen. Leven is meer waard dan een carriére. En status is slechts een illusie. Het smaakt nooit zo goed. Als het leven wat je wilt. 

Ware liefde. Een ander woord voor grenzeloos liefhebben. 21/11/17

Ware liefde. Is dat niet te mooi om waar te zijn. Want perfect is het nooit. 

Iedereen is anders. Het wil ons iets leren liefde. Maar wat. 

Dat we elkaars verschillen mogen accepteren.Maar gun de ander zijn ruimte. Om zichzelf te zijn. 

Maar ook om zijn fouten te maken. Later kunnen jullie gaan botsen. 

Want het sprookje verliefdheid is over. Nu komt de realiteit. Ben je daar klaar voor. 

Ware liefde bestaat uit. Voor elkaar kiezen. Elke dag. Omdat jullie gekozen hebben samen te zijn. Ook wel een verbinding.

Met meer vrijheid. Komt meer ruimte. Die jij mag opvullen. 19/11/17

De roep om vrijheid wordt steeds groter. Want meer vrijheid is meer ruimte. Ruimte om te doen en laten wat je wilt. 

Dat is geen lui lekker land. Wellicht in het begin. Maar je bent lekker de baas over die ruimte. Niemand die jouw is. 

Ook al denken ze invloed te hebben. Maar alleen jij bent diegene die erin kan handelen. 

Je kunt jezelf verlossen. We zijn niet afhankelijk van andere. We kunnen zelf onze overvloed creëren. 

Je bezit genoeg creativiteit. Alleen mogen mensen het nog zien. En daarnaast creativiteit is grenzeloos. Omdat het steeds verder is uit te breiden. 

Dat geld ook voor je leven. Er is zoveel mogelijk. En dat maakt het dat je tot veel waarde in staat bent. En dat brengt jouw die overvloed. Ook wel vrijheid.

De wereld is groter dan jouw waarheid. Respecteer dat. 19/11/17


De grenzen van onze realiteit. Onze waarheid. Ga daar maar eens buiten. Genoeg daarbuiten.

Hoe vaker je daarbuiten gaat.Hoe groter je wereld wordt. En hoe opener je wordt. 

Niet in gedrag. Maar in waarheden van een ander. Want je zult ontdekken dat niks onmogelijk is.En daarom klinkt weinig je vreemd in de oren. 

En er is zoveel moois mogelijk. Terwijl we ons druk maken. Vaak niet over onszelf. 

Maar over datgene wat we niet begrijpen. Laten we niet bekrompen zijn. En de andere waarheid als onrelevant zien. 

We hoeven er niet mee eens te zijn. Of het te geloven. 

Maar laat iedereen zijn eigen waarheid hebben.Dat maakt mensen kritischer. 

Want er is niet een waarheid. Waar je aan vast hoort te houden. 

Je eigen weg is geen last. 19/11/17

Het gaat erom. Dat je gelooft. In jezelf. Gelooft in je eigen waarheid. 

Wat het maakt. Dat je eigen weg als nuttig beschouwt.Die heeft iedereen af te leggen. 

Dat is geen last. Maar dat wil jezelf. Dat stemmetje in jezelf. Of je hart die de richting aangeeft. Het is het allemaal. 

Vertrouwen in wat je kunt. Onzeker laat je niet doen stilstaan.Door wat je niet kunt. Maar verrassen door wat je allemaal kunt. 

Het is veel bouwen. Je bent nooit klaar. Het is altijd wat mooier te maken. 

Waarvan je weer de vruchten kunt plukken. Die steeds beter gaan smaken. 

Goed doen. Omdat je zo goed ontmoet. 14/11/17


Goede doen. En wat goed doen? Goed handelen niet alleen naar jezelf. Maar ook naar je medemens. 

Zodat de wereld een warmer plek wordt. Een goede daad zo nu en dan. Niet uit eigen belang. Maar omdat de wereld er mooier van wordt. 

Zie je geen goede mensen om je heen. Wees er dan zelf een. Een lichtje in de duisternis. Of is duisternis maar een illusie. Omdat we het licht niet zien. 

Daarnaast krijg je er ook wat voor terug. Niet als je er naar verlangt. Maar het komt. 

Je staat in het krijt bij het universum. Je krijgt wat je het universum in stuurt. Stuur je goede dingen er heen. Dan krijg je ook goede zaken en dingen terug. 

Hoe dat is een verrassing. Dat zoeken ze boven maar lekker uit. Toch al zo rustig daar. 

Innerlijke werk is een zegen. Zodra je het toelaat. 14/11/17

Innerlijke werk. Wat is dat? Aan je innerlijk werken is ook wel werken aan jezelf.

Maar hoe doe je dat? Zonder dat je een slechter beeld van jezelf krijgt. Want dat is niet zo moeilijk. 

Hou in je gedachten. Dat je nooit perfect bent. Maar je bent zoals je bent. Omdat je dan het beste in de wereld past. 

Alleen mag jezelf nog volledig ontplooien. Loslaten wat je niet meer dient. Omdat er dan ruimte ontstaat voor nieuwe dingen. 

En in lessen duiken. Die je toe geworpen worden. Omdat je er zo een expert in wordt. De paar keer meer vallen. Maken dan ook niet meer uit. 

En durf jezelf te onderzoeken. Als moeilijke gedachten in je op komen. Twijfel komt vaak niet zomaar. 

Iets probeert je richting te veranderen. Laat het toe. Focus je niet teveel op de toekomst maar meer op het nu. Dan ga je er makkelijker mee om.

Je zult het niet meer als een last zien. Maar het is juist een zegen. Ook al komt het resultaat pas later. En jezelf wordt er beter van.

De waarheid wacht niet. Of je laat het toe. Of je blijft ervoor verstopt. 12/11/17

Waarheid wacht niet. Of we het nu willen of niet. Het overkomt je gewoon. Zoals een storm of een bui die je plotseling verrast. 

We kunnen de waarheid wel niet willen zien. En er ons voor verstoppen. Onze leugens zijn onze realiteit geworden. En bewaken onze grenzen. Zodat we het licht nooit zullen zien. 

We zijn zo koppig. En denken dat we de wereld begrijpen. Maar begrijpen we die wel. Je kunt wel zo oud zijn. 

Maar een mensenleeftijd is slechts. Een hele kleine stip. In hoe oneindig het fenomeen tijd is. 

Daarnaast ontvouwt de waarheid zich. De aarde wil vooruit. Want het niet slechts een bal. Waarvan we maar kunnen plukken. 

Het leeft en ademt. En wil ook groeien. Misschien niet zoals een mens. Maar alles met een bewustzijn leeft. 

We zijn ook niet de maatschappij. We maken maatstaven. Je hoeft je er niet aan te houden. Dat maakt je wellicht niet populair. 

Maar de mensen die zich wel aan je binden. Zijn ook zoveel kostbaarder. En daarnaast leven je ook nog echt. In plaats van op de automatisch stand. Zoals de rest.

 

Het goede in het leven wacht. Tot jij het verzamelt. 11/11/17


Hang niet zo aan verlangens vast. Want hoe minder je verlangt. Hoe meer je de tijd hebt. Om te genieten van alle het goede. Wat al in je leven is. 

Herken je dit niet. Dat mag je jouw wereld aanpassen. Tot dat ook jij het goede ervan plukt. 

Nee dat is geen geluk. Iets wat je hoort te over komen. Het over komt ons niet. Omdat we niet de weg lopen. Die we horen te lopen.

Omdat we het niet denken aan te kunnen. Maar we zijn meer dan wat we denken. We hebben het zelfs in de hand. 

We zijn wie we geloven dat we zijn. Dat is gebaseerd op het verleden. Nu zit je in het heden. En daarom veranderd jezelf. Met elke stap die je zet. 

Je kunt meer dan dat je denkt. Je bent niet je hersenen. Het is een orgaan. We kunnen het zelf afstemmen zoals we willen. Het zelfde geld voor handelen. 

Doen wat je wilt. Het resultaat valt weleens tegen. Maar vergeet dan niet door te gaan. Want je kracht wordt slechts getest. Om te zien of je klaar bent voor een nieuwe uitdaging. 

Het goede komt. Door te geloven in je kunnen. En dankbaar te zijn voor wat je al hebt. En strijdlustig voor datgene wat je wilt. 

Laat het goede in het leven toe. Want dan hou je de stroom in stand. 10/11/17

Je beseft pas hoe goed je het hebt. Als je het mist. Missen is niet erg. Het herinnert ons er aan dat het leven kort is. En dat je het goede hoort te waarderen. 

Dat goede kan van alles zijn. Dat wat het goede gevoel in je naar boven brengt. Kan een verbinding met iemand zijn. Maar ook de mooie natuur om je heen. 

Dat betekend niet dat je extra mag vast houden. Want teveel vast houden. Belemmert de stroom van het leven. 

In de natuur gaat het leven van zelf. Het is een systeem wat zichzelf in stand houdt. 

We zijn vergeten dat wij dat ook kunnen. Relaties en vriendschappen horen te stromen. Zonder blokkade's want die kosten ons alleen maar energie. 

Het gaat verder dan dat. Je leven loopt ook vanzelf. Zodra de blokkade's verdwenen zijn. Loslaten wat je doet afremmen. Of stil laat staan. 

Hoe herken je dat? Simpel het kost je meer energie dan het oplevert. En vaak verdwijnt die glimlach zo snel. Dat je het niet eens meer door hebt. 

Natuurlijk is niet alles in een keer perfect. Dat is het nooit. Prijs jezelf om al het moois wat je al hebt. En ben je ongelukkig. Probeer dan wat moois bij te maken.

Perfectionisme houdt op. Zodra je op houdt te moeten. 4/11/17

We willen zoveel. En ook allemaal op dezelfde moment het liefst. En zonder al te veel moeite. 

Daarnaast leggen we onszelf een hoge druk op. We moeten de top bereiken. Van wie moeten we dat. Misschien is minder wel juist beter. 

Want dan kun je het gene wat je wel wilt. Beter tot vorm brengen. Perfectionisme leidt juist tot ongelukkige mensen. Omdat we niet meer een realistisch beeld hebben. 

Hoe dat wel. Want niks doen daar krijg je niks mee klaar. Maar als je niet weet wat je wil. Is het de slimste zet om te doen. 

Beter een ding doen. Dat 10 halve dingen. Want dan breng je niks tot een goed einde. Geduld dat is heel belangrijk. 

En heb vertrouwen. Niet alleen in jezelf. Maar ook in het universum. Daar werk je mee samen. Omdat gene te maken. Wat je aan de wereld wil laten zien. 

Als het er nog niet is. Is het onderweg. Datgene wat je aan de wereld kunt geven.

Je hebt niet voor niks zoveel zoveel lessen. Je wordt geschoold. Alleen ben jezelf de leerling. De leraar is het universum. Die brengt je in de goede stroming. Op het goede moment. 

En vertrouwen is het toverwoord. Waarmee het stukken makkelijker gaat. 

Passie begint met je duister te verlichten En naar de wereld te brengen. 2/11/17

Het donkerste van de nacht. De winter. Het leven lijkt niet te bestaan. Maar toch leert het iets ons. 

Het donkerste in onszelf. Daarin liggen delen van onszelf die wacht om ontdekt te worden. Verlichting heb je nodig. 

Daar ligt ook passie. Wat nog niet naar boven is gekomen. Omdat jezelf innerlijke nog niet hebt ontdekt. Ga op avontuur. 

En nee het avontuur naar jezelf. Begint niet op de gebruikelijke padden. Je hoort over je comfort heen te gaan. 

Het maakt je onzeker omdat je geen hand voor oog ziet. Maar op ten duur kun je weer zien. Omdat je weer een deel van jezelf verlicht hebt. 

Niet alleen maar zichtbaar gemaakt. Maar ook tot je genomen. Omdat je weet hoe die kennis te gebruiken.

De herfst maakt ons langzaam klaar. Voor het volgende seizoen. 2/11/17

Soms is het belangrijk om even niks te doen. Tijd maken voor het nieuwe. Zodat het nieuwe zich in je kan nestelen. 

De drukke zomer is achterwege. Met de blaadjes die van de bomen vallen. Is het tijd om het oude los te laten.

Alles wat je als last meedraagt. Want daar is je blokkade. De reden waarom het even niet loopt. Je creatie's lopen even niet. 

Die zaken mag je nog gaan uitspelen. Kun je daar nog je lessen uithalen. Of erachter komen dat het uit je leven mag gaan verdwijnen. 

We worden klaar gestoomd voor het nieuwe jaar. Klaar om even een rust periode in te gaan. Ook wel de winter. 

Niet dat er dan niks gebeurt. Maar alles is op een wat lager pitje. Tot de lente ons weer nieuwe energie geeft. Met een nieuwe stroom aan inspiratie. 

Die je naar buiten mag brengen. Zodat dat het een plekje krijgt in je leven. En je leven nieuwe invulling krijgt. Dat is niet altijd groot. Wees niet te veel eisend en zie dat het leven vol is met veranderingen.

En grote projecten in je leven bouwen zich langzaam op. Je duikt er vaak niet in een keer in. Want daar zijn jaren hard aan jezelf werken aan vooraf gegaan.

Angst is als een gevangenis. Als je het niet de baas wordt. 30/10/17

Hoe controleer je de wereld. Ja je maakt allerlei weten en regeltjes zodat de bewegingsruimte verkleint wordt. 

Maar de menselijke geest is vrij. Die denkt niet in hokjes en regeltjes. Daarom hangen we er straffen aan. 

Want je kunt bijvoorbeeld jaren in de cel zitten als je iemand vermoord hebt. Jaren die weg gegooid wordt. Omdat de slachtoffers vergelding willen. Ook wel een ander woord voor wraak. 

Maar dat is het nog niet helemaal. Je leert mensen dat angst er is om naar te luisteren. Dat je bang mag zijn is logisch. 

Maar we hoeven er niet in te blijven hangen. Onze grenzen hoeven niet heel het leven hetzelfde te zijn. 

En het is ook niet vreemd dat het leven saai is. Als je nooit je grenzen opzoekt. Dat is niet iets voor tieners of de jeugd. Maar voor alle leeftijden. 

We maken onze angst groter dan het is. Je kunt elke moment dood gaan. De dood is niet het ergste. 

Want het herinnert eraan dat we mogen leven. Risico nemen omdat we zo nieuwe dingen ervaren. 

Die ons laten groeien als mens. Want dat is tenslotte het doel van het leven zelf. Dat is niet alleen omdat we zo leren. Maar ervaren maakt het dat we leven. Want plezier maken komt vaak ook voorbij.

 

Hoe opener je van geest bent. Hoe groter je wereld wordt. 30/10/17


Het is niet vreemd als je niet thuis voelt op aarde. Er is niks mis met je. Het gaat voorbij de beperkte geest. 

Natuurlijk zijn we niet de enigste in het universum. De waarheid gaat verder dan jouw waarheid. Want alles weten doen we niet. Dat doen we nooit. 

Waarschijnlijk kom je ergens anders vandaan. Als je niet thuis voelt op aarde. Een planeet waar meer dingen vanzelf gaan. 

Er niet zoveel regeltjes zijn. En plezier gewoon vanzelf sprekend is. Niet dat er geen serieus kanten zijn. Maar het is niet allemaal serieus. En niet zoveel van hetzelfde als op aarde. 

We zijn zo beperkt op aarde. Omdat we niet buiten onszelf kijken. De wereld gaat verder dan jouw. Verder dan jouw waarheid. 

Verdedig die nou niet zo sterk. Want zo slim ben je nou niet. Je houdt jezelf dom omdat kennis met een omweg aan je voorbij gaat. 

Je hoeft niet alles blindelings te geloven. Want we kauwen het blindelings naar binnen. We denken het goede te volgen. Terwijl we zo makkelijk te bedriegen zijn. 

We kijken naar de schoonheid en trappen in de woorden van de duivel. Het gaat er niet om hoe kennis gebracht wordt. Maar wat de reden erachter is. 

Wat is de reden. Het doel? Nee dat niet. De Intentie ook wel de gedachten er  achter. Is het voor een goed iets. Of voor iets slechts. 

Daar heb je geen woorden voor nodig omdat te weten. Dat voel je. Of ben je vergeten hoe dat moet. 

Daarnaast leven we voor onszelf. Alleen jij bepaald je koers. Omdat jouw gevoel bepaald waar je heen gaat. 

De angst van andere mensen mogen ze lekker zelf houden. Want als jij niet bang bent. Hoef je dat ook niet te worden. 

 

Luister naar je gevoel. En je voelt je goed door wat je allemaal kunt. 28/10/17


De spanning die je voelt buiten je comfortzone. Is juist een uitnodiging. Om er ook dat werkelijk buiten te gaan. 

De drang naar avontuur is dat. Wat avontuur achter na gaan. Vergroot je. Omdat je zo nu en dan buiten de gebruikelijke padden hoort te gaan. 

Want het gebruikelijk is niet meer goed genoeg. Dat lost de volgende puzzel niet op. Het is slechts een draai van je perspectief. 

Net een stapje hoger op de ladder. Hoger waarvan. Niet naar god toe. Maar naar jezelf. 

Of daar ben je al. Alleen kun je meer met jezelf. Je lichaam beperkt je wellicht een beetje. Maar het meeste is haalbaar. De grootste hindernis ben jezelf. 

In de zin dat je eigen demonen hoort te overwinnen. Dat stemmetje dat zegt dat het niet kunt. Dat ego wat graag de baas wil blijven. En groot wil blijven. 

Terwijl we al groot zijn. En we geen bescherming mechanisme nodig hebben. Wat voelen beschermt ons al. Ook wel je intuïtie. 

Volg juist je gevoel. En je zult daar komen. Waar je het maximale uit je eigen leven kunt halen. Wat motiverend gaat werken voor de mensen om je heen. Zo helpen we elkaar om het hoogst haalbare uit jezelf te halen. 

Plezier en vreugde is niet iets voor kinderen. Het is maakbaar. 26/10/17

Niet genieten dat doen we. We leven niet in het moment. Maar zijn continue bezig met andere dingen. We kijken uit naar dingen die we nooit toe laten in het leven. 

Hoe dan genieten. Hou je niet bezig met andere zaken. Richt je op een ding. Dat hoort je ook nog vreugde op te leveren. Anders heeft het geen zin. 

Het leven is niet altijd om over naar huis te schrijven. Het mooier maken dan het is heeft ook geen zin. 

Maar een positief kijk op het leven maakt het dat je denkt in mogelijkheden. Je maakt daarmee ruimte voor mogelijkheden. 

Het is niet dat je leven verschrikkelijk is. Of dat je het niet gegund is. Het is je kijk op het leven. Wat het maakt dat alles zwaarder lijkt. 

En daarnaast mag je ook nog gaan leven. En niet leven om te overleven. Want dat hoeft in deze tijden niet meer. 

Wellicht zijn we ook te lui om de stap te nemen. Om je leven te veranderen. Dat is dan je eigen schuld. 

Een leven vol plezier en vervulling is er een met avontuur. Dat is eigen risico maar dat is heel het leven. 

Het leven kent mooi pieken. Alleen moeten we dan bereid zijn om de gekken sprongen te nemen die ons toe geworpen worden in het leven. 

Sterk zijn draait niet om spieren. Maar om doorzettingsvermogen. 23/10/17

Sterk wanneer ben je dat. Als je veel spieren bent. Of als je goed bent in vecht sporten. Nee daar ligt het niet aan. 

Kracht zit hem in doorgaan. Want van binnen zijn we allemaal een krijger. Alleen mogen we ons daarmee mee verbinden. 

Het gaat er ook niet om wat je allemaal gedaan hebt. Waar je over op kunt scheppen. Het gaat erom hoever je bereid bent te gaan. Om je doel te bereiken. 

Want je stoot tegen grenzen aan. Omdat je niet maximaal aan het inzetten bent. Je bent te voorzichtig. Bang voor wat nog niet zichtbaar is. 

Maar je bent het oude beu. Dan is de keuze zo gemaakt. Liever onzeker en af en toe een lastig obstakel. Dan saai en te makkelijk. Want dat kost je alleen maar vreugde. En maakt je zwak op ten duur. 

Het gaat er om hoeveel energie je ergens in stopt. En niet tegen het aan schoppen van wat je niet wilt. Want daarmee verspil je alleen maar energie. 

Het nieuwe kan op elke moment ontstaan. Daarvoor hoeft het oude niet gesloopt te worden. Want wanneer het overbodig is verlaat het je toch wel. Zo slim is het universum gemaakt. 

De klik tikt maar door. Richt je op zaken waar je wel invloed op hebt.23/10/17

Tijd het gaat snel of langzaam. Het is gewoon tijd. Een feit waar je niks aan kunt veranderen. Je kunt niet op de tijd zeuren. 

Je kunt alleen beter je tijd invullen. En tijd niet als argument gebruiken om iets uit te stellen. Want uiteindelijk komt er niks van terecht. 

Het gaat erom dat je durft om de fouten keuze's te maken. Want je weet nooit waar iets tot gaat leiden. 

Je hoort het avontuur of de uitdaging aan te gaan. Voor je weet wat tot je gaat komen. In welke vorm dan ook. Het verrast je wel. 

Het is vaak ook geen kwestie van niet weten. Maar van het niet doen. Niet de makkelijk weg. Maar de moeilijk. Alhoewel dat alleen maar zo lijkt. 

Verantwoordelijkheid komt met je eigen keuze's maken. Maar het grootste voordeel is dat je leven zelf kunt inkleuren. Zo mooi kunt maken als jezelf wilt.

De snelheid van het leven maakt niet uit. Het gaat om de kwaliteit ervan. Laat de klok maar lekker lopen. En richting op waar je wel invloed op hebt. Namelijk je eigen leven.

Vrijheid is er al? Waarom ervoor vechten? 22/10/17


Wat is vrijgevochten? Vechten om je vrijheid? Overal tegen ingaan. 

Nee dat is het niet. Je hoeft jezelf ook niet vrij te vechten. Want vrij zijn we alle. Alleen zijn we ons daar niet van bewust. 

We zijn te verdwaalt om het door te hebben. Teveel in ons hoofd en te weinig in het hart. Die zijn beide geen waarheid. Het zijn een soort raadgevers. En ze geven je de richting aan. 

Het gaat niet over dat we vrij zijn. Want dat zijn we al. Alleen dat we er gebruik van mogen maken.

Onze eigen keuze's maken. Onze verantwoordelijkheid niet afschuiven. Maar zelf fouten durven te nemen.Omdat het leidt tot groei. En het kleurt ons ook als mens. 

Zelf voor onze geluk te durven kiezen. Ook al is niet elke dag om over naar huis te schrijven.

Vrijheid is de mogelijkheid om je leven in te kleuren. Niks om tegen op te kijken. Maar juiste een gegeven schoonheid. Want dat is leven. 

Perfect is niet haalbaar geluk wel. 22/10/17


Perfect dat willen we bereiken. Maar is dat wel een haalbaar doel. Want niks is tenslotte perfect. 

Perfect zit tussen de oren. Een ideaal beeld wat alleen in je hoofd zit. Maar het universum werkt niet op die manier. 

Het is met bergen en dalen. En dat is niet omdat ons geen geluk gegund is. Maar omdat het de beste manier is voor onze te ontwikkeling. 

Tijden van groei. Maar ook tijden van tegenwind. Wat je prikkelt om tot inzichten te komen. 

Lessen zitten ook in het dalen. Je hebt vaak niet eens door dat je een les krijgt. Dat is de reden ook dat je hem vaak aflegd. En dat je er wat van opsteekt.

Geluk is wat goed is. Zeg maar een haalbaar perfect. Zet dat op de eerst plaats. Natuurlijk zul je niet heel de dag op en top voelen. 

Dat is ook niet de bedoeling. Zolang je maar tevreden terug kunt kijken. Naar wat je handelingen op aarde zijn. Zo niet pas je het aan. Dan komt die glimlach vanzelf. 

Liefde is de sleutel tot verbinding. Alleen mag je hem zelf van het slot halen.  20/10/17

Meer open en toegankelijk ja dat ben je op vakantie. Maar waarom alleen daar? Dat kan als je thuis bent. Of waar je dat zo noemt. 

Want het maakt je gastvrij. Je bent bereikbaar voor mensen. Omdat je liefdevol bent. Want liefde kent geen grenzen Alleen mensen maken ze. 

Meer in de liefde zijn. Betekend dat je mensen mag gaan toelaten. Ja ze zijn anders. Maar van binnen willen we allemaal hetzelfde. 

We willen verbonden worden met mensen die ons begrijpen. Dat doen we als eerste als we onszelf bereiken. Weten wat we willen en wat we niet willen.

Maar ook mensen toe te laten. Want mensen ontmoeten kan op elke moment. Dat is ook natuurlijk. Laat vreemde toe want op ten duur zijn het geen vreemde meer. 

Het is makkelijker dan je denkt om mensen te ontmoeten. Wees gastvrij en klaar voor verrassingen. En het universum brengt je daar. Waar je naar verlangt. 

Alleen nog wat vertrouwen hebben. En je verlangen omzetten in moed. Wat het ook echt laat gebeuren. 

Verlichting is als lampen die aan gaan. 15/10/17


We bereiken geen verlichten. Door er eindeloos op te wachten. Er komt geen grote doorbraak. Of wat je ook verwacht. 

En als dat er komt. Hoor je nog wel. Je eigen leven in te kleuren. Geluk is niet gratis. En zeker ook niet te koop. 

En dat zelfde geld voor verlichting. Wat is dat? Het is een staat van zijn. Waar je niet eindeloos hoeft te zoeken naar jezelf. 

Omdat er geen schaduwen meer zijn. Je kunt rechtstreeks met je hoger zelf of je ziel communiceren. 

Wel zo handig. Dan weet je direct wat je wil. Komen de mooiste tekeningen in je leven. Zonder dat je daarvoor een omweg neemt. 

Maar voordat je dat bereikt. Ga je door een proces van zelf verlichting. Ook wel groei genoemd. 

Alleen doordat met zoveel mensen te doorstaan. Bereiken we een doorbraak op aarde. 

Omdat het dan gaat draaien om waarheid. Omdat we met zijn alle weten wat we willen. Hoe we dat gaan bereiken. 

De juiste weg is er al. Alleen hoor je daar jezelf voor te accepteren. 14/10/17


Jezelf zijn omdat je zo perfect bent. Het heeft nog ander voordelen. Mensen zijn oprechter omdat je aantrekt wat je uitstraalt. 

Ook kun je zeggen wat je wil. Waardoor emoties en gevoelens niet zo vast blijven zitten. Je komt dan weleens waar ijskoud over. Maar van binnen is het een chaos van emoties. 

Die mogen er dan ook uit. Ze mogen gezien worden. 

Daarnaast doen wat je wilt. Zonder dat je erbij denkt wat ander ervan vinden. Maakt het dat je makkelijker komt. Waar je naar toe wilt gaan. 

Het gaat niet om het doel. Of de bestemming. Maar het onderweg zijn brengt je daar. En dat is nou niet eng. Nu je tevreden bent met jezelf. 

En weet hoe je schatten kunt gebruiken. Waardoor het niet zoveel moeite kost. Om over de obstakels heen te gaan. Die het universum zo nu en dan voor je plaatst. 

Nadelen wegen minder dan de vooroordelen. Omdat je met positief denken. Uit elke situatie een goede afloop kunt bedenken. En dan nog uitvoeren. 

Zo wordt een crisis juist een kans. Een nieuwe avontuur wat nog in ontwikkeling is. 

En nooit alleen ben je. Want je hebt altijd jezelf. Jezelf dat heb je nodig. Omdat dat de enige is waar je altijd van op aankunt. Alleen mag je dat zelf ontdekken.

 

Samen met elkaar. Dan komt onze kracht het beste tot zijn recht. 12/10/17

Niks is gek of raar. Want met die gedachten beperken we onszelf. Onze wereld is zo groot als we hem zelf maken. 

Hoe groot maak jij je wereld? Houdt die op bij jouw alleen of gaat ie verder dan dat. 

Want de wereld draait niet alleen om jouw. Laten we andere zich welkom heten bij jouw. Niet omdat je andere mensen verafschuwt. 

Maar omdat we mensen dan liefde geven. Naastenliefde dat wat onze soort als mensen een boost geeft.

De competitie gaat niet tegen elkaar aan. Maar samen als een.En zo maken we de wereld groot. Want niks is onmogelijk als we samen met elkaar werken. 

We blijken veel op elkaar te lijken. Als we beter tot elkaar komen. Cultuurverschillen hebben we weleens waar. Maar dat zijn eerder gewoontes die we hebben. 

En ondanks dat we verschillende kleuren hebben. Hebben zien we er bijna allemaal hetzelfde uit. Elkaar veroordelen heeft geen zin. 

Want daarmee missen we de waarde van de medemensen. Een kracht die we nodig hebben. Om te krijgen wat we willen. 

Geen richting hebben. Omdat je uit de richting bent. 12/10/17

Het gevoel hebben dat je niet weet waar je heen wilt. Of wat te doen. Betekend dat je stilstaat. 

Je we staan weleens stil. Niet omdat het om te rusten is. Of om je krachten bij te tanken. 

Maar omdat we er bewust voor kiezen om stil te staan. Omdat we het avontuur niet aandurven. 

We stellen het uit het avontuur wat op ons wacht. Niet omdat we het niet aan kunnen. Maar omdat we het niet durven of niet denken aan te kunnen. 

Terwijl alles wat je in de schoot geworpen kunt aankunt. Ja je kunt het niet perfect. Maar dat is ook niet de bedoeling. 

Anders kun je er niks uit halen. Want leren hoort er ook bij. 

Ja het doen. En je zult zien dat de richting al lang duidelijk is. Alleen moest je in actie komen. 

De angst verdwijnt als de sneeuw voor de zon. Zodra blijkt wat je allemaal kunt. En dat weet je pas. Zodra je het doet. Je avontuur aan gaan zodra het je roept. 

Je inspiratie op? Maak verbind met je hoger zelf.(jezelf) 12/10/17


Inspiratie is er in feite altijd. Alleen het is niet altijd zo dicht aan het oppervlakte. Dan hoor je wat te graven in jezelf. 

Hoe doe je dat? Want vanzelf komt het niet naar boven. 

Ga dan doen waarvoor je inspiratie kunt gebruiken. En langzaam zie je dat het naar boven komt. 

Dat wat naar boven komt is bruikbaar. Het komt uit jezelf. Je echt zelf ook wel hoger zelf. 

Het gedeelte van jezelf wat je de weg wijst. En waarbij je leven in een lichaam ervaren slechts is om je plan te kunnen uitvoeren. 

Verbinden met jezelf. Dat maakt de inspiratie of ook wel inzichten bereikbaar voor jouw. 

Het sleutelwoord is daarbij de tijd nemen en soms rust gebruiken. Want in alle drukte en chaos hoor je de woorden van jezelf niet meer. 

Het lijken de woorden van jezelf. Maar het zijn je eigen gedachten in je hoofd. Die zomaar in vliegen als ideeën en woorden die in je mond gestopt worden. Dat zijn de woorden van jezelf. 

Geluk zaai jezelf. En op de top kun je ervan oogsten. (genieten) 11/10/17

Het leven is geen toeval. Dingen gebeuren met een reden. Wen er maar aan. 

Hoe klein of hoe groot zaken of gebeurtenissen in je leven ook zijn. Ze zijn zo met zijn redenen. 

Zwaardere dagen in je leven. Zijn er niet om je te pesten. Maar juist een helpende hand. Een les wat je in de praktijk mag gaan oefenen. 

Niet zo leuk of ongemakkelijk zijn ze wel. Maar als je daar doorheen gaat. Voel jezelf op liften. Van blijdschap maar ook omdat je een stukje gegroeid bent. 

Goede dagen zijn er niet elke dag. Geniet ervan. En denk zeker niet aan moment waarom het nog beter kan zijn. Want dan ben je nooit gelukkig. 

Geluk zit er niet in. Om uit elke klein ding iets positiefs te halen. Maar van elke klein stukje van je leven te kunnen genieten. Dat is wat het leven waardevol maakt. 

Natuurlijk bereik je de top niet elke dag. Maar denk bij de afdaling maar. Dat je geluk aan het zaai bent. Want op de top oogst je letterlijk. Van al het harde werk wat je gedaan hebt. 

Al die lessen die je gevolgd hebt. In de praktijk die we leven noemen. Een diploma kennen we niet. Je krijgt andere beloningen. In de vorm van duwtjes in de juiste richting. En zaken die op het goede moment aan je gegeven worden. 

 

Zelf ontwikkeling is je vuur ontdekken. En optimaal gebruiken. 11/10/17

Vuur zit volop in je. Het vuur van verandering wat in je brand. Wat elke donker plek in je wil opvullen. 

Het wil vooruit als een orkaan. Maar laat je er niet door weg waaien. Blijf stevig op je voeten staan. 

Het proces van verlichting. Vervolgt zijn eigen toch wel. Dat achtbaan effect maken we zelf. 

Door ons op te laten slokken door het vuur. En te laten vallen als een baksteen. Als het wat slechter gaat. 

Hou er balans in. Zo nu en dan afstand nemen. Want dan wordt je niet opgeslokt door het vuur. 

Afstand nemen waarom. Niet omdat we het werk dan neerleggen. Maar omdat we dan meer ruimte maken. Wat verkoelend werkt. Omdat je minder energie verbruikt. 

Vuur werkt op een snel tempo. En bereikt snel resultaat. Want geduld heeft het niet. Het element vuur dan. 

Verandering is er verder niet voor niks. Het betekend dat je herboren wordt. En het oude weg gebrand wordt. 

Uit de as daarvan staat de nieuwe jij op. Daar draait verlichting om. Ook wel een ander woord voor zelf ontwikkeling. Want je zelf ontwikkeling. Is het vuur in je ontdekken. 

 

Je groei in de achteruit lijkt het. Maar je creëert juist meer ruimte. 9/10/17


Groei komt niet door de hoeveelheid energie die je ergens in stopt. Maar hoever je bereid bent te gaan. Waarin dan?

Bereid bent je grenzen te overschrijden. Daarvoor heb je moed nodig. Moed is de wilskracht om door te gaan. Ongeacht wat er gebeurt. Want er kan van alles misgaan. 

Maar vaak gebeurt dat met een reden. Dat zijn extra lessen. Die je nodig hebt. Want elke ervaring kun je zien als een test of testje op weg naar je doel. 

Natuurlijk vraagt groei niet elke keer om een stapje vooruit. Soms mag je even in zijn achteruit. Voor je gevoel. 

Je creëert dan juist wat meer ruimte. Ruimte om langzaam te wennen aan de situatie. Zodat je er beter mee om kunt gaan. En zodat het vertrouwt voelt. 

Wat ijzer sterke bouwstenen doet maken. Waarmee je elke doel kunt bouwen. Wat je wilt.

We hoeven niet vooruit als een Ferrari. Want dan ga je als een kip zonder kop. Verlies jezelf en je weg uit het oog. Want je vliegt dan uit de bocht. 

De tijd nemen is beter. Omdat je dan meer geniet van wat er onderweg is. En je makkelijker en met meer plezier je obstakels kunt nemen. Want vele sprongetjes zijn hetzelfde als een paar hele diepe.

Angst is de muur voor verandering. Stap erover en de verandering treed in. 9/10/17

Het gevoel van angst stroomt tot je door. Je weet niet waarom. Het is er zomaar. 

Omdat je grenzen aan het overtreden bent. Van jezelf. Je bent jezelf aan het verleggen. Dat doen je zowel aan de fysieke kant. Als de innerlijke kant. 

Verdwaalt ben je zeker niet. En er komt ook geen chaos of puinhoop. Wees gerust. Het wordt zelfs leuk. 

Je gaat nieuwe ervaringen beleven. Maar daarvoor is wel iets nodig. Je zult jezelf steeds horen te verleggen. Ook wel tot groei laten komen. 

Omdat je nieuwe avonturen een stukje van je verwijderd zijn. Daar hoor je nog een stuk naar toe te reizen. 

Dat reizen doe je automatisch. Elke dag van je leven is als het waren een reis. Want je verplaats je steeds verder in de tijd. 

Maar je bepaald wel. Wat je ervaart. En waar je heen wilt. Dat doe je op gevoel. Je innerlijke kompas. Voelt aan welke route je het meeste gelukkig maakt. 

Dan is het nog aan jouw om het te volgen. Wees niet zo koppig. Laat je hoofd niet op volle toeren werken. Want het ontcijferen kan het toch niet. De taal van kompas is er namelijk niet in te vinden. 

Het nieuwe bereik je vanzelf. Zodra je over je angst durft te stappen. Voelen doen we het allemaal. Maar jij bepaald of je het links laat liggen. Of het je laat stoppen. 

Want dat laatste bepaald wel. Hoever je zult reiken in het leven. Kies dus wijs.

Het leven daagt je uit om te leven. Dus van die bank af. 8/10/17


Luiheid we hangen wat op de bank. Kijken wat serie's en voor je het weet is heel de dag om. We krijgen niks gedaan. Van wat we gedaan wilden krijgen. 

We zijn liever lui. Dan dat we in het diepe springen. Vandaar dat we af en toe een schop onder onze kont krijgen. 

Je voelt door dat de herfst nadert. De blaadjes elke dag vallen. Dat het leven eindigend is. Dat is best beangstigend. 

Dat herinnert je eraan hoe on perfect het leven is. En hoe weinig je nog hebt. Van waar je wilt komen. 

Je voelt je soms zoals het weer verdrietig. Een ellendig lang stroom van regen en ijskoude wind die in je gezicht blaast. 

Die je het gevoel geeft dat je leeft. Dat gevoel dat je leeft heb je te weinig. Op de bank leef je niet echt. 

Met leven hoor je af en toe pijn te leiden. Want dat loop je soms op. Door de risico's die nodig zijn. Om over de obstakels te stappen. Die het leven je uitdeelt. 

Want die obstakels halen het maximale uit je. Die komen bewust op je pad. Zodat je uitgroeit. Tot een sterk en weerbaar mens. Waar geen wind tegen opgewassen is. 

Van de bank af komen doet je leven. Het gevoel dat je leeft komt terug. En de spanning en het plezier ook. Want het leven daagd je uit. Om eraan deel te nemen.

 

Dromen mogen ook beleeft worden.  8/10/17

Dromen het is mooi. Het brengt je van de wereld af. Alleen zijn ze niet onmogelijk. 

Het is niet iets wat alleen in je slaap voor komt. Want dromen zijn doelen waar je naar verlangt. 

Je droom steeds opnieuw afspelen brengt je er niet. Werk er naar toe. Durf het toe te laten. Het idee of doel. 

Het is niet onmogelijk. Wellicht ben je er nog niet. Kijk niet naar wat je hebt. Maar naar hoever je bereid bent te gaan. Dat is waar je kracht te zien is. 

Dromen bereiken is inzetten op de risico's die het meebrengt. Spelen op veiligheid maakt dat het leven veilig is en voorspelbaar en vol met comfort. 

Maar de spanning en actie missen we. Het verlangen daarna is niet te stillen. Kijk maar naar je dagdromen. 

Toch maar aan die droom beginnen. Als je even bezig bent. Blijkt het toch een realistisch doel te zijn. 

Je honger naar avontuur wordt zo gestild. En je geest krijgt wat actie. En geluk komt op je gezicht. Omdat je de waarde van jezelf in gaat zien. 

Vrijheid is je eigen beperking overwinnen want dat zijn je ketens. 6/10/17

We willen vrij zijn. We voelen ons beperkt. Elke dag is hetzelfde. Het leven lijkt alsof elke dag een herhaling wordt afgespeeld. 

Vrijheid komt niet doordat we alles kunnen krijgen. Of geld hebben zoveel dat we het niet meer kunnen tellen. 

Nee dat leidt je alleen maar af van jezelf. Vrijheid komt met zo weinig mogelijk beperking hebben. 

Beperking waarin dan? Nou angst is een beperking als je er door laat afremmen. 

Ontdoe jezelf van je angsten. En zie wat je allemaal kan. Dat geeft je vleugels. Ook wel bewegingsruimte. En dat is wat we vrijheid noemen. 

Daarnaast laat je niet afremmen door de mening van een ander. Maar geef je eigen overtuigen of eigen waarheid de ruimte in je leven. 

Niet zodat je er over kunt opscheppen. Maar zodat je het ook kunt gaan ervaren of lezen. Want we zijn tenslotte onze eigen filmmakers. 

Ondanks dat vergeten te zijn in de loop van de eeuwen.

Afleiding houdt je af van je werk. Omdat je eigen kracht vreest. 6/10/17


Afleiding het is overal. Het zorgt ervoor dat we ons kunnen ontspannen. Maar ook dat we niks gedaan krijgen. 

Omdat wat we willen doen. Daar is geen tijd meer voor. Omdat je alles besteed aan afleiding. Plezier en humor en ander zaken die je af houden. 

Van wat eigenlijk uit je handen hoort te komen. Het werk wat je naar aarde bracht. 

Waarom doe je dat? Ben je bang voor je eigen kracht. Voor wat je allemaal kunt. 

En maar zeuren wat je niet hebt. Dan is het tijd dat je de afleiding doet verminderen. En langzaam aan uit je cocon komt. Zodat je kunt vliegen. 

Wat nodig is. Om te scheppen wat jij wilt want dan heb je alle vrijheid. 

Wel leiden ons graag af. Voor datgene wat we vrezen. Vrees het daarom ook niet. Ga niet de strijd aan met je angsten. 

Accepteer ze. Neem een stap terug. Dan zul je zien dat het wel meevalt. En uiteindelijk voel je de drang om erover heen te gaan. Want je wil meer vrijheid. En daarvoor hoor je over je eigen muren heen te vliegen. De muren van comfort.

 

Energievampiers 6/10/17

Energie het is kostbaar. Het kan voorkomen dat je het te weinig hebt. Dat er energie bij je lekt. 

Vaak ligt dit probleem niet alleen bij jouw. Mensen slurpen je energie op. Omdat het van hoger waarde is dan van hun. 

Hoger waarde omdat het meer licht bevat. Niet zo duister is. En dat maakt je een geliefde prooi voor energievampiers. 

Hoe gaan ze te werk. Ze vragen om aandacht. En veel. Omdat met elke keer dat jij er op reageert. Jij hun energie geeft. 

De energie die ze zelf niet kunnen leveren. Wordt ze gratis aangeleverd. Vandaar dat ze dat gedrag vertonen. 

Dat kunnen ze bewust of onbewust doen. 

Wat doe je er tegen. Door er niet op in te gaan. En uit de buurt te blijven van die mensen. 

En op ten duur. Kiezen ze een ander slachtoffer uit. Je energie is kostbaar. Omdat het je brandstof is. Waarmee je werk kan voorzetten. 

Ook is energie nodig om je licht te activeren. Waarmee waarheid je bereikt. Wat je begeleid als een zaklamp in het donker.

Nieuwe energie is slechts een nieuwe basis. Waaruit we kunnen gaan scheppen. 3/10/17

Nieuwe energie is niet om naar te kijken. Maar om het te gebruiken. Het geeft je een enorme boost omhoog. Naar daar waar jij heen wilt. 

Een nieuwe energie standaard voor aarde. Omdat het oude wat ook weleens 3 D genoemd wordt. Niet meer de aarde dient. 

Het was in vroeger tijden goed genoeg voor ons. Maar willen we verder evolueren dan is het meer een blokkade voor ons. 

En daarnaast kan het duister ons op 5 D niet meer bereiken. Vrijheid en vrij zijn gaan daar een belangrijk thema voeren. 

Welzijn daar praten we niet over. Dat is daar de standaard. Omdat we allemaal een onderdak nodig hebben. 

En omdat we in overvloed makkelijker als mens kunnen werken. Ja als ziel in de mens. 

Kunnen we onze lessen leren of avonturen bleven. Want voor niks komen we niet hier. En zo herhaalt dat spelletje wat we leven noemen. Zich keer op keer. In wat we een hergeboorte noemen. 

Zo doet het universum dat ook. En die heeft ook zo zijn levels. En wij gaan mee omhoog. 

Hoe kun je goed voelen in het leven wat je leidt. 3/10/17

Je goed voelen. Hoe doe je dat? Daarvoor hoeft niet alles perfect te zijn. Want dat is het nooit. 

Accepteer ten eerst wat je hebt. Ook wel wees blij met wat je hebt. Lukt dat je niet. Verander je leven. Verander van baan. Of maak nieuwe hobby's. Die je wel voldoening. geven. 

En op de weg naar wat je wilt. Hoor je het te accepteren. Dat het zijn tijd nodig heeft. Dat maakt de weg er naar toe een stuk gemakkelijker. 

Daarnaast je te omringen met mensen die je een goed gevoel geven. Die je waarderen zoals je bent. 

En echt zijn. Echt zijn ze er natuurlijk al. Maar echt in de verbinding naar jouw. 

Vermijd mensen die omlaag halen. Omlaag halen door hun energie of actie's. Want je bent meer waard dan dat. En het is ongezonde voeding voor je geest. 

Je wilt geen junk voedsel. Maar voedsel wat goed is voor je geest. Kies dus wijs met wie je omgaat. 

En onthou niet dat jij je leven bepaald. Zeg het niet tegen ander mensen dat je wil veranderen. Ellendig blijven zeuren over hoe slecht je leven is. 

Maakt het dat je leven slecht is. Omdat je krijgt waar je energie in stopt. En omdat je de verandering en uitdaging niet aangaat. Die steeds op de deur kloppen. Terwijl je de deur niet open maakt. 

Naar de hoger levels. Omdat je daar meer vrijheid hebt. 2/10/17


We zijn zelf zoals een boek. Een kaft kun je zien als het uiterlijk. Waarbij de ene mooier is dan de ander. 

Je verhaal is nog niet opgeschreven. Ook wel je levensverhaal. Of levensdoel. Het doel waar je naar toe wilt. 

Je kunt leren over de schrijver van het boek. Door naar jezelf te luisteren. Naar je hart te luisteren. 

En door te leren. Want zo kom je dieper tot jouw. Dieper tot jezelf. Omdat we sommige kennis niet meer weten of vergeten zijn. Of simpel weg geen toegang meer tot hebben. 

Toegang krijg je door ermee om te kunnen gaan. Wat gekenmerkt wordt door een hoge trilling. Ook wel een boek wat veel waarheid bevat. Een waarheid waar het licht vanaf spat. 

Er zijn wel meerdere levels. Van de bibliotheek waar de boeken in staan. Die bereik je pas. Als er een bepaald niveau van waarheid hebt. Ook wel de hoeveelheid licht. 

Waarom is dat? Niet om ons te pesten. Maar omdat je voor sommige levels. Wat voorkennis nodig hebt. Een soort zelfbescherming van het universum. 

 Groei laat je rijk voelen. Omdat je ziet wat je allemaal kan. 2/10/17

Groei over komt je niet. Dat maak jezelf. Door aandacht te geven aan wat jij wilt laten groeien. 

Net zoals je liefde en water geeft aan planten zodat ze groeien. Zo doe je dat ook bij je projecten. 

Je geeft alleen geen water. Je geeft liefde en besteed er je tijd aan. Zelfvertrouwen erin zorgt ervoor dat je een sterke bodem maakt. 

De stenen mogen nog gelegd worden. Dat doe jij door eraan te werken. Je hoort jezelf steeds uit te vinden. Opnieuw. 

Want het einde van je project of doel. Kan weleens nog niet zichtbaar zijn voor je. 

Je nieuwsgierigheid brengt je daar. Wat achter je angst schuilt. Want er is niet echt een vast leuning om aan vast te houden. 

Geluk komt door doelen na te streven. Waarbij je rijk zult voelen. Een rijk gevoel is een leven in overvloed. Niet door wat je allemaal hebt. Maar wat je allemaal bereikt hebt. En de waarde in jezelf in zien. Daar gaat overvloed over.

En overvloed bereik je alleen door groei aan te gaan. Die spanning die je voelt is niet een verzinsel. Het is de jij die wil gaan leven. En zich rijk wil gaan voelen. Rijk in leven niet in geld. 

Angst is een proef die we horen te doorstaan. 30/9/17 

Angst het hoort bij je ontwaking. Het besef dat het je afremt. Dat je er dwars doorheen hoort te gaan. 

Angst het was eerst een bescherming tegen gevaar. Maar zoveel gevaar hebben we in deze tijd niet meer. 

Dus hoeven we het ook niet zoveel te gebruiken. Het nodigt jezelf uit om erover heen te gaan. 

Dat is de brug die naar het licht leidt. Dan is het ook niet meer chaotisch. Omdat je dan verbonden bent. En vrede neemt plaats in jezelf.

Doordat je situatie accepteert. Accepteert je daarmee ook je zijn. En daarmee vecht je niet meer met jezelf. 

Waardoor er ruimte komt voor zelfontwikkeling. En verdieping van jezelf. Dat komt door het licht te volgen. 

De boodschappen die komen uit het niks. Ze brengen je van je stuk. Omdat ze alleen werken buiten je comfortzone. 

Want de comfortzone houdt ons klein. Terwijl we zo groot kunnen zijn als we willen. Dat verteld het licht ons. 

En alleen door er naar te luisteren en te handelen. Zul je geluk elke dag weer kunnen proeven. 

 

Je lijkt geen voeten meer te hebben om op te staan. 30/9/17


Je van de aarde af getrapt voelen. Je hebt geen grond meer om op te staan. Hoe komt het dat je dat ervaart?

Dat heeft 2 oorzaken. De eerste is dat jezelf niet meer herkent. Omdat je aan het veranderen bent. Je ogen gaan in een rap tempo open. Je ziet meer dan we horen te zien. En voelt meer dan we eerst deden. 

Het beeld wordt steeds helderder. Is het niet. Dat er nog oude troep in je zit. Oude delen van jezelf die je niet meer nodig hebt. Die je dwarsbomen om verder te gaan. Daarom wordt dat losgelaten. 

Ook ervaar je dat je buiten je comfortzone gaat. Omdat niks meer vertrouwd is. Je verlichtingsproces lijkt te snel te gaan. 

Vele zijn ook bang om wakker te worden. Omdat ze dan geen controle meer hebben. Maar je hebt pas invloed op je leven. Als je niet alles vast houdt. 

Maar het laat stromen. Dan ervaren we ook weer flow. En lijkt alles vanzelf te gaan. 

Maak je niet druk. De verbinding wordt steeds sterker. En je verliest het ook niet zomaar. 

En daarnaast push jezelf niet te hard. Want we hebben alle tijd. 

 

Jouw waarheid is voelbaar. Omdat je verbonden bent met jezelf. 28/9/17

Jouw waarheid voelt steeds beter aan. Dat komt door de nieuwe energie. Jezelf maakt verbinding met het universum. 

En daar uit komen de inzichten naar jouw toe. Je weet wat je wil. En waar je heen wilt. 

Kracht heb je genoeg. Je moet nog wennen aan de situatie. Want voor kort wist je nog niet wat je wilde. 

Maar dat weet je nu wel. Vertrouw op je hart. Laat je ego maar links liggen. Dadelijk komt ie weer aan met zijn verhaaltjes dat je hem nodig hebt. 

Heb je niet. Natuurlijk is een klein beetje nodig om jezelf in stand te houden. Maar meer niet dan dat. 

Laat je waarheid vloeien in de wereld. Want dan pas komt het tot zijn recht. Niet alleen door het de wereld in te brengen. 

Maar ook door het te bespreken. Want woorden brengen tot oorden. En daarnaast bereik je vele mensen. 

Dat is lang niet altijd zichtbaar. Maar het effect wat je op mensen hebt is groot. Omdat je bijzonder bent. 

Een taak die niet iedereen doet. En de wereld vooruit helpt. Klinkt als een gevaarlijke onderneming. Is het net dat je op dat avontuur zat te wachten. 

Dus aan de slag. Leef je waarheid. Zo is geen een dag meer saai. 

 

Hemel of hel. Die keus maak je. Door eens voor jezelf te kiezen. 27/9/17

Hemel of hel. Is maar een sprookje. Zodat religie de weg naar realiteit vind. Zodat mensen het gaat geloven. 

Maar we maken het leven zelf. Dus een hemel is ook mogelijk. 

Maak jezelf niet alleen nuttig voor andere. De wereld draait ook zonder jouw. Dat klopt. Maar dan is je leven waardeloos. 

Kun je net zo goed niet leven. Want je doet niks met wat je in je hebt. Natuurlijk dat is egoistisch. Maar dat heb je ook een beetje nodig. 

Zodat je ook plaats maakt voor jezelf in de wereld. En daar mag je best zo nu en dan voor opkomen. Ook wel ruimte voor maken. 

We maken de wereld zelf een hel. Omdat we aardig gevonden willen worden. Maar daarmee ontmoet je geen mensen die je voldoening geven. 

Want dat laatste doe je alleen zelf. Door voor jezelf te kiezen. Daarmee ontmoet je ook mensen die dat ook doen. 

Leiding heb je niet nodig. Want vaak helpen mensen je niet. Maar doe ze het uit hun eigen belang niet omdat ze op je geven. Natuurlijk er zijn uitzondering. Er zijn mensen die het wel doen 

Je hart weet waar het heen wil. En jouw taak is alleen om het te volgen. Schakel dat grote hoofd uit. Zoveel gedachten heb je niet nodig. 

Het is alleen gemaakt om te onderzoeken en om plannen te maken. Niet om alles te over denken. 

Het voelt goed. En dan is het een ja. Voel je slecht dan is het een nee. Is makkelijk. Alleen nog mee oefenen. Dan kom je er. 

Wanneer dat doet er niet toe. Maar dat je er komt. 

 

Buiten de kudde om zo alvast de weg uit te zetten.  26/9/17

Een buitenbeentje. Voelt zich nooit helemaal thuis op aarde. We voelen ons buiten de groep lopen. 

Buiten het gemiddelde. Omdat we niet normaal willen zijn diep van binnen. We missen alleen het contact de verbinding met mensen. 

Eenzaamheid we voelen het vaak. Maar dat hoort erbij. Want alleen ben je nooit. Je wordt gesteund op aarde en ook van boven. 

Ook al is dat niet altijd zichtbaar. 

Je gaat iets doen wat de gemiddelde mens nooit zou doen. Waar ze alleen van kunnen dromen. 

Je hebt veel tijd voor jezelf nodig. Daarom is het ook niet zo erg. Dat je niet razend populair bent. En je vrienden maar op een hand te tellen zijn. 

Je krijgt wellicht wat commentaar. Mensen verklaren je voor gek. Vinden je maar vreemd. 

Omdat ze je niet kunnen plaatsen. Ze kunnen je met niemand vergelijken. Dat maakt je uniek. En dat is heel wat waard. 

Je maakt je niet alleen maar druk om jezelf. Want het leven gaat verder dan alleen jouw leven. 

En daarnaast wil je graag de wereld veranderen. En is het ook niet vreemd dat je om de wereld geeft. 

Het is ook niet vreemd dat je anders bent. Een buiten beentje wandelt buiten de kudde. Omdat als het waren de kudde leidt. Doormiddel van zijn uitvindingen of ideeën die baanbrekend zijn. 

 

Relatie's en vriendschappen gaan makkelijker als je het meer zijn beloop laat gaan.  25/9/17

Het gaat er niet om bevestiging vragen. Voor wat je gaat doen. Als je maar in je eigen concept gelooft. 

Je creatie's doen het beter als je er vertrouwen in hebt. De mening van een ander doet er niks aan. 

Je hoeft ook niet alles te delen met een ander. Vooral als het toch niet aankomt. Want dat is als energie verspilling. 

Effect heeft het toch al. En dat gaat verder dan je eigen omgeving. Daar ben je ook niet afhankelijk van. 

Je maakt jezelf afhankelijk. We hoeven niemand om ons heen te hebben. Maar dat betekend niet dat je het leven alleen hoeft te leiden. 

Als je maar jezelf kan zijn. Natuurlijk zul je zo nu en dan je aanhoren te passen. En compromie sluiten om tot besluiten te komen. 

Zolang je maar jezelf kunt zijn. Als je dat niet kunt zijn. Hoeft het niet altijd aan de mensen zelf te liggen. Vaak ligt het aan jezelf. 

Ook kan het zijn. Dat je geen ruimte krijgt om jezelf te zijn. Omdat de ander zich belangrijker vinden dan jouw. 

Dan kun je maar beter je jas pakken. En je vrijheid terug pakken. Want dat is kostbaar. Je kunt vrijheid beter besteden aan iets wat meer tijd kost maar wat meer oplevert. Dan wat makkelijker is en nauwelijks wat oplevert. 

Diepgang komt door het ook durven te doen. Niet dat je geen waarde hecht aan de mening van een ander. Je maakt je er alleen niet afhankelijk van. 

Relaties zijn niet als handboeien of een sterk verwikkelt draad waar je maar lastig uit komt. Je houdt het zo stevig vast als je wilt. Dat ligt er aan. Hoeveel je handelt vanuit liefde op angst. 

Handel je veel vanuit angst. Angst om geen vrienden te hebben. Dan zijn je vriendschappen en relatie's sterk verwikkelt. Je krijgt bijna geen adem. En hebt het gevoel geen richting te kunnen geven daarin. 

Dan is het zaak om meer los te laten. Je hoeft je vrienden niet als een baksteen te laten vallen. Maar maak je er geen zorgen over. En laat het lopen zoals het komt. 

En je zult zien dan vriendschappen en relatie's veel relaxter zijn. En natuurlijker komen en gaan. 

 

Wijsheid komt niet door naar buiten te kijken. Maar naar binnen. 24/9/17

Wijsheid wat is het. Het is iets anders dan kennis. Mensen met veel kennis denken slim te zijn. 

Maar daarmee zijn ze lang niet altijd wijs. Kijk maar naar hun actie's in de wereld. Zijn die fraai of helemaal niet. 

Het is niet mensen beoordelen. Want goed of fout. Is slechts het label wat we er aan plakken. 

Beter stel jezelf de vraag wat je wilt in de wereld. Ook wel aan de wereld wilt geven. 

Is dat goed voor de wereld. Dan is het ook goed voor jouw. En andersom. 

Wijsheid vangen je gedurende je leven. Hoor je vele zeggen. Maar het zit dichterbij. 

Namelijk in diegene die jouw naam draagt. Hoe kom je daar? 

Het wordt ook wel het hoger zelf genoemd. Maar het is jezelf. Je komt er door jezelf als eerste te accepteren. 

En ten tweede naar je gevoel te luisteren. Als eerst zul jezelf vooral leren kennen aan het oppervlakte. Maar uiteindelijk komen ook je dieptes aan de beurt. 

Waar ook je on ontdekt talenten liggen. Ook wel schatten van kennis meegenomen van voorgaande levens. 

Wijsheid is de weg wijzen. Niet opdringen.  24/9/17


Het gaat er niet om dat iemand aan een bepaald plaatje voldoet. Dezelfde figuur zoeken als jouw. Hoeft lang niet altijd te werken. 

Zo werkt het niet. Je komt tegen wat goed voelt. In vriendschappen en relatie's. En dat is vaak heel anders dan jouw. 

Hetzelfde trek je aan voor een reden. Hetzelfde geld voor mensen die anders zijn dan jouw. Of zelfs het tegenovergestelde. 

Er is geen goed of fout in kennis. Of niveau van bewustzijn. Want die zijn er oneindig we zijn nooit klaar. Of de beste in alles. 

De valkuil van wijsheid. Is dat men denkt alles beter te weten. En denkt beter te zijn dan de rest. 

Want daarmee sluit jezelf af van de wereld. Omdat mensen je niet meer serieus nemen. Omdat je niet luistert naar wat de ander te zeggen heeft. En je ze dus niet serieus neemt. 

Mensen willen op waarde gesteld worden. In contact en relatie's. Ook wel geaccepteerd worden. 

En je wijsheid delen is daarbij slecht een advies geven aan mensen. Een cadeautje wat ze open mogen maken. Wanneer ze daar klaar voor zijn. 

Chaos omdat nieuwe energie zich nog hoort te nestelen in je.  20/9/17

De chaos dient zich aan in jezelf. Als je de energie niet kunt plaatsen in jezelf. Je hebt even geen richtingen. 

En je hebt nauwelijks inspiratie. Dat is een teken aan de wand. 

Je kunt wel rond lopen als een kip zonder kop. Maar daarmee verspil je alleen maar je energie. 

Wat kun je dan wel doen. Heb je een hekel aan niks doen net als mij. Dan is het lastig. 

Het best kun je even wat anders doen. Gun jezelf de tijd. Om het nieuwe te verwerken. En je hoort vanzelf. Wanneer je er weer mee aan de slag kan. 

De inspiratie loopt dan de spuigaten uit. Inzichten zijn er ook om zicht te krijgen in de richting. Waar je naar toe mag lopen.

 

het gaat niet om je uitkomst. Maar hoe je afstemt op je bestemming. 19/9/17


Soms loopt alles in elkaar als een perfect puzzel. Je ervaart het leven waarin vele puzzel stukjes missen. 

Je kunt alle puzzelstukjes aan elkaar maken. Misschien mis je er nog een paar. Maar geluk vind je niet aan het einde van de reis. Maar ook tijdens. 

Net als overvloed. Dat is geen lot in de loterij. Want een goed gevulde portomonne is niet perse een goed gevuld hart. 

We denken in schaarste. Denken bij elke misstap dat we een dakloze worden. Dat we in een doos gaan wonen. En eten uit de vuilnisbak. 

We maken onze realiteit. Doordat alles met elkaar verbonden is.

Je gedachtes. Die kansen aantrekken of problemen. Net hoe positief of negatief je afgestemd bent. 

Maar ook je gedrag. Hoe je uit in de wereld. Dat komt terug als een spiegel. In je vrienden of mensen om je heen. 

Die pijnlijke herinnering is naar jezelf. En jammer genoeg mogen we mensen daarom vaak niet. Terwijl het toch echt aan onszelf ligt. 

Een nieuwe begin klopt bij je aan. 19/9/17

Je bent meer rebels. Je vecht tegen van alles aan. Waar komt die drang toch vandaan. 

Het is de nieuwe energie. Die aan het werk willen. 

Daarvoor is er alleen de nieuwe jij nodig. Alles wat de energie in stand houdt hoort daar toe. Al het ander gaat je leven verlaten. 

Dat hoeft niet van de een op andere dag. Misschien wil het oude je nog wat leren. Voor je het voorgoed vaarwel zegt. 

Maar je door angst laten leiden gaat niet werken. Mensen die zich door hun hart laten leiden zullen geen armoede meer leiden op ten duur. 

Frustratie's worden zo groot. Als je ze niet uit. Net als ongelukkig zijn. Je kunt het wel weg stoppen. 

Maar de sterren staan zo. Dat het licht precies daarop gaat schijnen. Datgene wat je niet wil zien wordt belicht. 

Je richting wordt bekend. En wellicht al een schimp van je taak of bestemming. Maar hoe je er komt dat blijft een verassing. 

God en de sterren vertellen niet alles. Want jij bent hier tenslotte ook echt met je voeten op de aarde. Alleen zelf nog je voeten bewegen en je komt er vanzelf. 

 

Heb geduld. Je vecht tegen het oude. Terwijl het nieuwe steeds op je deur klopt. 18/9/17

Je ervaart een verzet. Tegen de wereld en tegen jezelf. Je wilt veranderen. Dan ga je verzetten tegen dingen die je niet wil. 

Je komt voor jezelf op. En laat horen wat je niet wil. Je mag ook alleen. Je ogen open voor nieuwe dingen. En ze toelaten. 

Niet alleen het oude verwoesten. Maar ook het nieuwe opbouwen. Want dat komt niet vanzelf. 

Natuurlijk mag je wel je grenzen aangeven. En je mening laten horen. Maar er is meer dan dat alleen. Vergeet dat niet. 

Sommige willen niet luisteren naar een mening. Wat buiten hun waarheid valt. Ook wel perspectief van realiteit. 

Je kunt mensen daarnaast niet dwingen om wakker te worden. Want sommige blijven liever met de ogen dicht. Leven in de realiteit waarin ze niet tevreden zijn. 

Aard van de mens. Vandaar dat het ook even duurt. Voor dat mensen de waarheid kunnen zien. Want omdat te zien. Zullen ze hun deuren ervoor open mogen zetten. 

Je zult ook je eigen deuren mogen openen. Want dan pas kan het nieuwe binnen stromen. Vaak is het er al. Duurt het lang voor je wat resultaat ziet. 

Dat is slechts een proef op je geduld. En vertrouwen in het universum. Of je het wilt of niet. Je geduld wordt daarin getraind.Want vertrouwen heb je nodig. Om een stevig bouwsel neer te zetten. Wat leidt naar een super resultaat. 

Positiviteit is een kracht. Als je het onder de been hebt. 15/9/17

Wat is positiviteit. Het is niet alleen de andere kant van het negatieve. Het is niet alles verbloemen. Mooier maken dan het is. 

Want het negatieve is niet uit te bannen. Laat het toe. Omgekeerd kijken helpt. Want er is een zetje nodig. 

Om in actie te komen. Mensen gaan namelijk niks veranderen. Als alles al goed is. De vrije vallen naar beneden. Leiden je niet tot niks. 

Het leidt tot groei. Omdat je zo die extra stap omhoog kunt zetten. Positiviteit is een kracht. Een kracht waarmee je obstakels overwint. 

Ja je gaat er van vliegen. Want je komt op hoger locatie's. Maar is dat nou zo erg. Beter zweven dan heel je leven aan de grond. 

De kunst is niet alle negatieve gedachten vernietigen. Want sommige willen je ergens naar toe leiden.

De kunst is om uit elke situatie het beste te halen. Hoe doe je dat? Verwacht ten eerst niet van jezelf dat je alles perfect doet. Want dat kan niet. 

Je kunt uit elke situatie's iets positief halen. Dat is de truc. Het duurt wel even voor je het onder de benen hebt. Maar dat is het waard.

 

Inspiratie kan je pas bereiken als je er open voor staat. 12/9/17

Inspiratie kan ook stoppen. Omdat je er zelf de rem op trapt. Je bent bang voor de inzichten die je krijgt. 

Die heel je leven op zijn kop gooien. Dat niks meer hetzelfde is. 

Terwijl het grappig is. Dat je niet tevreden bent met jezelf. Je wilt juist verandering. 

Dan is het niet iets wat jij wil. Maar het is slechts je angst. Een raadgever waar je naar mag luisteren. 

Maar je eigen raadgever mag je ook naar luister. Je ik is niet klein want klein zijn we niet. We zijn groter dan ons denken.

Dat niet alles zichtbaar. Is betekend niet dat er geen wijsheid is. Het is alleen beschikbaar als er klaar voor bent. 

En dat gaat een stuk sneller zodra jezelf aanzet. Het zelfde geld voor inspiratie. 

Die kan je pas bereiken. Als je er open voor staat. Het niet meteen afkeurt. Want die paar fouten daar gaat het niet om. Het gaat om de boodschap. 

Angst is slechts de bewaker voor de deur naar jouw. Waar wordt gewacht op een verbinding. 12/9/17

Angst zorgt er misschien voor dat jouw wereld veilig wordt. Maar veel zal er niet gebeuren. Want je onderneemt namelijk niks. 

Bang zijn voor de toekomst. Maakt dat er geen toekomst is voor jouw. De toekomst heb je al. En elke dag zal hetzelfde zijn. 

Leven komt door risico's te nemen. En niet altijd voor het makkelijkste pad te gaan. 

Het gaat niet om ontwaken. Maar om opnieuw te verbinden met jezelf. De ogen open doen. In plaats van ze dicht te stoppen. Met woorden die niet voor waarheid aan doen. 

Ook er tegen vechten werkt niet. Schoppen tegen je leven. Omdat je de waarheid liever niet onder ogen ziet. 

Je had wellicht een ander rol gehad in je leven. Omdat dat lekker makkelijk is. Maar je hebt deze positie's. 

Omdat je daar nodig bent. Ze hebben je nodig bij die missie. En het is de bedoeling dat je hem ook volbrengt. 

Dan is er maar een ding. Het accepteren. En zie het gevoel van vrede toenemen. Een rust dwaalt op je neer. 

Dat betekend niet dat er niks meer gaat komen. Dat de uitdagingen voorbij zijn. Maar nu kan je kracht tot zijn recht komen. Die is slechts aan het opladen. 

En dan zul je inzichten aanzuigen. Die je zullen brengen waar je nodig bent. En waar je het meeste uit jezelf zult halen. 

 

Het gaat om een voldaan gevoel aan het einde. Niet wat mensen zeggen. 11/9/17

Hoe wil je dat mensen praten op je begrafenis. Oh ik was een goed mens. Terwijl jezelf je leven een hel vond. 

Het maakt niet uit hoeveel mensen op je begrafenis komen. Want je maakt het toch niet mee. 

Daarom kun je beter schijt hebben. Beter stel je de vraag. 

Waarom ben ik bang voor de dood? Omdat je niet weet wat er gebeurt. 

Beter maak je niet druk over dat antwoord. Maar wil je voldaan leven. Waar je positief naar kunt kijken op je afloop. 

Je zult mensen teleurstellen. Dat hou je niet tegen. Zolang jezelf niet teleursteld. Is het de moeite waard. 

We mogen egoïstisch zijn. Want zonder ons boven aan te zetten. Kunnen we ook nooit van uitzicht genieten. 

Wat is er dan boven. Wat is dat uitzicht? Ja ga er naar toe lopen. Door je eigen pad te lopen. 

Het tijdperk van logica is voorbij. We schakelen over naar een tijdperk van voelen. 9/9/17